Eim ve Arkadalar

Eşinin her ne olursa olsun senin yanında olması gerekir..Çok mu önemlki arkadaşları ya..Sana okadar şey yapmışlar hala seni nasıl suçluyabiliyo..Arkadaşlarına verdiği değerin bi yarısınıda sana versin artık..Bunu yapmayı bi denesin .:mymeka:

kusura bakmasınlar ama beni takmayanı ben popoma bile takmam ,
sen saygılı bir insan olarak geleni geri gönderemem ki diyorsun ve eşinde gelmelerini istiyor ,eşinle kötü olmamak adına kabul et ,görevini yap ,sohbetini et bi kaç saat katlan artık..zor bir durum insan böyle niteliksiz ,kişiliksiz insanların içinde ne yapacağını da şaşırır..

:kahve:
merhaba kızlar. daha önce de burada konu açtım bu da başka bir derdim. arkadaşlar sorun beniim eşimin arkadaşlarına düşkünlüğü. bende bir türlü onlara ısınamadım, onlar eşli olarak bir grup oluşturmuşlar ama benimle tanıştıklarında benimle doğru dürüst muhabbet bile etmediler, yakınlık göstermeme rağmen beni içlerine almadılar. evlendiğimizde ben ufak bir operasyon geçirdim ve uzun bir süre evde yattım bu süre zarfında kalkıp bir geçmiş olsun a gelmediler bende bu olaydan sonra haliyle tavır aldım onlara. ramazanda dışarda iftar yemeği yapıldı gittik benimle iki öift laf etmediler çocukları yeni oldu hepsininki küçük hep birbirleriyle muhabbet ettiler benim çocuğum olmadı diye sanki bilerek yaptılar. hep eşime beni şikayet ettiler evlerine gittim eşim erkeklerle konuşurken ben eşleriyle konuşmaya çalıştım hep benim tanımadığım ortak kişilerden konuştular konuya çok yabancı kaldım şimdide bize gelmek istiyolarmış ama ben istemiyorum eşimede söyledim çok ayıp diyor halbuki tüm yapılanların o da farkında. ama bana surat yapıyor şimdi ne yapmalıyım sizce gelmelerine razımı olsam? eve gelen misafir geri de çevrilmez ama çok kırgınım.
bırak gelsinler canım.eşin için bi günlük sabredersin olur biter.bi kez daha dene bakalım aralarına katılmayı baktın olmuyo,sen de sadece ikramlarını yap muhatap olma.o zaman belki anlarlar yaptıkları eşekliği

seni eşine şikayet eden seninle görüşmeyen insanları evine misafir olarak bile almak zorunda değilsin ki canım ne alaka.. Bu güne kadar nerdelermiş..
Benimde buna benzer bişey başıma geldi eşimin arkadaşı benim kalbimi kırdı ve onun yüzünden eşimle tartıştım çok ağlattı beni şimdi ne eşim nede ben asla görüşmeyi düşünmüyorum:umursamaz:
Eğer gelirlerse sende yüz verme belki hatalarını anlarlar...

ben boyle bir durumda kalsam, esim benden once davranir ve hemen o an'''esimi neden yalniz birakiyorsunuz yaniniza cagirsaniza yenge''' der. tam olarak ayni olmasa bile bu gibi durumda kaldigimda tepkisi aynen boyle olmustu....

bence kabul et ve hiçbir şekilde surat asma aksine onlar seninde yakın arkadaşlarınmış gibi davran
bence şimdi onlar senin evini görmeye ve nasıl misafir karşıladığını test etmek için geliyorlar
eğer kabul etmezsen bak biz demiştik soğuk işte filan dicekler ama dediğim gibi yaparsan kesinlikle onların eline koz vermemiş olursun
daha sonrada onların sana davrandığına göre davranışlarına devam edersin
misafir geri çevrilmez bunu eşinin hatrı için yapman gerekir

canım aynen benim eşimin eski kankası ve eşini anlatıyorsun var ya

biz çıkarken kavga edelim diye sürekli iğneler fitlerlerdi beni yetmedi onlar evlendi biz daha flört ediyoruz ben ailemin yanındayım onlar da eşimle beraber eşimin ailesinin yazlığına gittiler kayınvalideme beni kötülemişler ki biz evlenmeye kalkmayalım kayınvalide engellesin olayı

sonra evlendik aynı senin durumun bi arkadaşının daha eşi var bana gelir benle konuşmazlar, eşimi illa zorla çağırır arkadaşı saatlerce tutar benimki de her işine koşturur sonra biz kavga ederiz bi şekilde baltım olmuyor hiç bozmuyordum durumu beraber çıkıyorlar mesela rica ediyordum 12 olmadan gel diye gelirse ses çıkarmıyordum geldiler mi ya da biz gittik mi mümkün olduğunca iyi davranıyordum hepsine ki eşim bu kız böyle davranıyor bunların derdi ne desin

en sonunda işe yaradı baktı çok sorun oluyor aramızda en sonunda önce görüşmeyi azalttı sonra da eşim bu arkadaşının kayınbiraderiyle iş yapmak istedi arkadaşı da bu işi bozmak için çok uğraştı ben de nasıl arkadaş bu nasıl işini bozar diye başlayıp senin evliliğini de bozmak istemişlerdi zaten diye en son kayınvalideme beni kötülediklerini anlattım eşimin haberi yoktu kayınvalidem dediydi

niye önceden demedin dedi ben de aranız bozulsun istemedim dedim ama tabii ki araları bozuldu

sabırlı ol açıklarını ara sanki onlarla iyi geçinmeye çalışır gibi yap ve açıklarını ince ince eşine karşı anlat ama bir kötü lafına bir iyisi eşlik etsin yavaştan kesersin ayaklarını merak etme

selahattin duman kadınla tartışan erkek için tavukla tartışan solucan kaybeder der sen eşsin onlar arkadaş eşle tartışan arkadaş kaybeder ama akıllı davranır politik olursa

bence kabul et.. öyle güzel hazırlan ki.. güzel ikramlık yiyecekler hazırla kendinde giyin süslen püslen.. onlara ikramda bulun pek ilgilenme eşin varken yüzlerine gül.. tavır al...

cnm ben olsam kabul etmezdım sen basta denemıssın esınınde onlarla ilişkısını sana karsı tavırlarını goz onunde bulundurarak yenıden gozden gecırmesı gerekır

bende böyle bir durumda bir daha görüşmezdim . zaten eşimin arkadaşlarının eşleriyle onlar yani erkekler görüştüğü müddetçe görüşürüm . kafa dengi birini bulmak çok zor böle arkadaşlıklarda nedense :))))))

nıye kafayı boyle seylere takasınızkı gorusmeyın tabıı esınızde zorluyorsa en fazla musaıt oldugumda cagırırız , ev uygun degıl,yemek yapamam,haftasonu bende soyle bır plan yapmıstım de kıvır .

sen kımseyle gorusmek zorunda degılsın . yaptıkları edepsızlık olmus ozur dılemeden evıne sokma. bırde benım bıldıgım bır eve mısafırlıge gıdeceksen ve evın hanımınıda az cok konusmuslugun varsa evın hanımını ararsın. bunlar devamlı esınle muhattap oluyorlar ya

rahatsız eşim desin müsait değiliz su an desin...basından savsın..madem olmadı bir, iki, üç, ne zaman olacak sanki bu dostluk...anlaşamadıysan anlaşamadın bence görüşmek zorunda değilsin ayıp mayıp değil...eşine gelince senin şikayetini mi dinledi onlardan kendini ezdirme benc ene eşine ne onlara..

bak canim benim basima geldi... ben esimin en yakin arkadaslarindan birinin esini sevmiyorum anlasamiyorum kizla negatif elektrik veriyordu bana.. esime soyledim o da zaten farkindaydi.. acikca arkadasina biz seninle iyi arkadasiz diye hanimlar gorusmek zorunda degiller dedi... bence esinde bu yonde olmali sevmedigin insalarla seni gorusmen icin zorlamamali...
hele hele bana gecmis olsun diye gelmeycekler ya da aramayacaklar zaten bitmistir benim icin.. ama yine de son sans ver bakalim belki evinde farkli olur,, sonra tekrar dusunursun

sanırım çoğu çiftin buna benzer sorunları olmuştur

ilk evlendiğimiz aylarda eşimin arkadaşlarıda aynen bi düşmemişti yakamızdan düşünün ki gerdek gecesi bile gece yarısı anca gitmişlerdi evden daha eve ilk kez girmişim bide çay demlemiştim onlara.bi başbaşa bırakmıyolar insanı.arkadaş hanımları bakımından da şansız görüyorum kendimi buuzzzzz gibi dir kendileri iki kelime etmez cımbızla dahi zor alırsın ağzından lafı bende uğraşamadım artık pek görüşmüyoruz kendileriyle ben görüşmek istemeyince haliyle eşimde istemiyor e görünen ortada olunca başka bir laf söylemeye gerek kalmaaz bence.

Back
X