Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

canım benim eşimin ailesi ve sülalesinde şöyle bi bakış açısı var bi de. gelip bizim ev olsun benm kendi annemlerin evi olsun ya da bi arkadaşlarının evi olsun 1 ay kalabiliyorlar.ve bu bir ay boyunca kaldıkları o eve bir ekmek dahi almıyorlar. ekonomik olarak acayip bi çöküntüye girioruz tabi böyle olunca. ben düğünümden önce evime doğalgaz-su vs yüklettim doluydu. balayından bi geldim duşta su kesildi. bitmiş ama yüklemeye bile tenezzül etmemişler. tamam mnisafirdir bişe beklenmez ama bu bi haftayı geçince misafirliği aşıyor. aynı şeyi benm aileme de yaptılar. dünürleri tamam ama düğünden önce ve baltyından sonra aileimin evinde de 1 ay kadar kaldılar. hiç bişeye yardım etmediler. kendi maaşları var, bankada benm ailemden fazla paraları var. ama gel gör ki paramız yok oğlum para ver diye iki oğullarına da laf ediolar. benm evimi otel mantığıyla kullanıolar ama beş kuruş vermedikleri bi otel. evlenirken de ekonomik bi katkıları olmadı, eşimin birikimiyle evlendik, iyi ki olmadı kendimiz yaptık daha kıymetli ama bu insanlar malesef utanma,çekinme gibi duygulardan mahrumlar. o yüzden de erkek olsun kim olursa olsun benm evimde eşim yokken kalmak isterler, ankaradaki beleş herşey dahil otel benm evim onlar için.

slm,
hepsi bir alem bunların..benim kayınvalide çok enteresan ya, kpss den o dua etmediği için düşük not almışım..bak sen ALLAHIN işine..kadın süper ya.ben şimdi bir şey derdim ama neyse..

Benim kayınvalide adayımın Benle sorunu yok.. iyiyiz güzeliz, uyumluyuz.. ama işin içinde annem olunca kadın kasım kasım kasılıyor.. halası annemi davet etti , kayınvalide adayım da geldi.. kadın BamBaşka Bi kadın oluyor annem varken.. daha dakka Bir gol Bir, kapıdan yeni girmişiz koltuğa oturur oturmaz " oğlum Biraz gelir misin seninle özel Bi görüşme yapmam lazım, ailevi Bi konu " dedi diğer odaya geçtiler.. ne kadar gereksiz Bir tavırdı.. evinde konuş oğlunla ailevi meselelerini.. annemle hiç konuşmuyor, laf anlatırken sadece halamızla konusuyor, onla göz teması kuruyor sadece.. annem Bişey anlatırken dönüp Başka Bişey söyleyeBiliyor sağindakine solundakine.. çok dikkat ederim Böyle şeylere Ben.. anneme karsı mahcup oluyorum Bu kaç oldu.. Bize geldiğinde de laf sokup durmustu.. Ben et yemiyorum " neden yemıyor, Bir anne olarak yemesi için zorlamaliydiniz" falan filan demişti sinir olmustum.. annemin her lafında açık arıyor giBi Bir tutumu var.. normalde çok tatlıdır, neden Böyle yapiyor anlamıyorum.. sanırım oğlunun annemi çok seviyor olması zoruna gidiyor.. ama gurur duyması lazım değil mi ? oğlum sözlüsünün ailesine karsı saygıda sevgide kusur etmiyor diye.. Bilemedim valla, Bi daha annemi aynı ortama kolay kolay sokmam.. Ben de geriliyorum..

Benim gayet iyi bir sorunum yok.. esim ise pek ailesine yakin degil, hep ben soylerim gidelim,gelelim babani ara vs. var mi benim kocam gibi kocalar...

Son düzenleme:

Yaptıkları hos degil tabii bir de cok rahatlarmıs o zaman ya. Öyle her yerde 1 ay kalmak ne demek? Cok sinir bozucu bir durum gercekten. Ben balayımdayken evim de baskaları olucak he? :26::26:

Ama sanırım simdi 1 gün kalıcak insallah kuzenini getirmez tabii.

başka bir üzücü olayda annemim yazlığı var yazın akrabalar mantar gibi çoğalır annemin kızdığı nokta yengemi davet etmesi yengem ise 2 evli kızı damatı 5 torununu yanında getirmesi !!

Biz sözlü gibiyiz ve yaklaşık 3 yıldıır zaten birbirimizi tanıyoruz fakat aşkımın sevgilisi sıfatıyla 2 sene önce tanıştım..Benden hiç birşeylerini saklamaz herşeylerini anlatıırlar ev aldıklarında kapı kulbundan fayanslara kadar biz sectik ve borçlanmıyalım diye evi resmen sıfırladılar ve peşin aldılar beyaz eşyaları bile hazır ettiler.Askerde olmasına ragmen devamlı arar hatrımı sorar ailecek gezmelere gideriz...İlerdede böle olur inş

başta kaynanam sonrada eltimle aram ii değil. ama öyle değil gibi davranıyoruz. başlarda çok sorun oldu, bu yıl evlendi eltim nihayet. bana gelince bişi yapılmadı (kasten) ona gelince herşeyin en iyisi olsun dediler ses etmedim. şimdi de ses etmediğim için birşey diyemiyorlar. allahtan çalışıyorum ellerine bakmıyorum. yalaka olmadığımdan eltim gibi de bişi istemedim. hayrını görsünler:)) benden uzak dursunlar............

yazılanları okuyunca hem sevindim hem de üzüldüm. sevindim çünkü benim eşimin akrabaları o kadar da kötü değilmiş. üzüldüm çünkü, bu tarz insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. hele ki yeni evliysen ve en önemlisi eşiniz sizi düşünmeden davranıyorsa.
mesela biz yeni evliyken çok sıkıntı çektik. bir hafta sonu ctsi-pazar çalışmam gerekiyordu,kayınlar-kayınvalidemler bizim yanımıza gelmek istediler(şehir dışındalar.)ben de eşime diyorum hayatım benim sabah 9-akşam 5 çalışacağım bu hafta sonu değil gelecek hafta sonu gelsinler ben de gezeyim sizinle, hem ben evimde olmak istiyorum onlar geldiğinde. eşim abisine abi gelecek hafta gelin diyemedi.en sonunda kapıları pencereleri çarptım da tıslaya tıslaya söyledi.
eşim öyle bir aile terbiyesi(!) almış ki annesi,babası,ablaları,,abisi gel oğlum seni öldürcem dese ya da karını boşa dese yok diyemezdi. neyse ki bebeişimiz oldu da biraz daha bana, evine değer vermeye başladı. yoksa boşandırırlardı bizi. zaten kayınvalidem eşime kızkardeişinin kızını almak istiyormuş, beni pek sevmiyor.

sen mutlusun ya onu boşver. o kız bunun dişine göredir ondan sevyordur onu...

ben su an esimin halasiyla konusmuyorum.. cok sükür uzaktayiz ama her firsatta bunu IsItIp IsItIp önüme koyuyolar.. ben nisanliyken cok olay yasadim o kadinla.. ben de simdi konusmuyorum hakli olarak ama tabi yandaslar da isin icine girince karsi takimin sayisi artiyo esim tabiki memnun degil bu durumdan ama benim hakli oldugumu bildigi icin bisey diyemiyo. o sorunlari yasarken tek bi kelime etmemisti o kadina. simdi kayinbabam bastiriyo onlarla da ara bozulmasin diye seslenmiyorum ama seslenmedikce ikna oldugumu saniyorlar adam bana özür dile dedi resmen kadin beni dövmeye yürüyo ben özür diliyorum isini tamamlamadi diye neyse ben geri adim atmiyorum atmicam da.. sormak istedigim böyle bi durumda esinizi nasil ikna ederdiniz?? annesi babasi bu konuyu konusurken susuyo onlari destekler bi tavirla.. hani, karim o kadar olay yasadi karimin üstüne neden gidiyosunuz bile demiyo. o sustukca bunlar devam etcek yani anlamadigim beni niye o kadinin önüne itmeye calisiyolar..bi de beni haksiz görüyolar(!) ki psikolojik baski, zamanla ben de inanirim diye...aileden ilk küstügü de ben degilim..herkesle bi sekilde baristi, bi sonrakiyle küstü felan, bi ben kaldim.simdi herkesin gözüne batiyorum.iste tek mesele esimin arka cikmasinda..sizce ne yapmaliyim?? fikirleriniz, tecrübeleriniz benim icin cok önemli.....

anlatmak istedigim cok sey var anlatamıyorum.. ama nisanlım sürekli annesiyle benim aramda kalıyor çaresizce..

ben kardeşleri haricinde hiçbir yakını tanımıyorum .kendiside pek içli dışlı değildir.çok memnunuz bu durumdan ikimizde.benim de pek amcalarımla ,halamla ve teyzelerimle görüşme şansım olmuyor keşke olsa.uzaklık bir taraftan kötü bir taraftan iyi.

ben eşimin tarafını sevmiyorum onlarda beni sevmiyolar hissediyorum zaten konuşurken laf sokmalarından anlaşılıyor bende mesafe koydum araya ama eşim hep onlarla görüşmemi yakınlaşmamı istiyor soğuksun diyor yapamıyorum içimden gelmiyor inananınki zorla gidiyorum eşim üzülmesin aramız bozulmasın diye belli etmemeye çalışıyorum ama inanın arkadaşlar çok zor daha yeni evliyiz hiç rahat bırakmadılar bir haftasonumuz olmadı yanlız kalamıyoruz dibimizdeler hep.ne yapıcam bilmiyorum mutlu olmak istiyorummm:84:

bende 1 hafta sonra evleniyorum...nişanlımın ailesinden sevdiklerim var sevmediklerim var.ama ben tavrımı belli ederim.herkes yerini bilsin ona göre davransın.çok sık gidip geleceklere benzemiyorlar umarım böyle de olur.ben çekirdek aileye alıştım en iisi.zaten ne demişler nerde çokluk orda ......
bide bunlarda bi kötü gelin almış başını gidiyor.her gelen geline kötü gelin lakabını takıyorlar.ben evlendikten sonra gösteririm onlara iyiyi kötüyü

ilk zamanlar bende eşimin ailesiyle pek sıkı fıkı olmak istemiyordum...

sonra bir baktımki aslında bana lazım olan onlarmış...

sebebine gelince kendi akrabalarıma çok sarılmıştım fakat mesafe olarak onlardan baya bir uzaktayım ne toplantılarına nede özel bir günlerine rahat rahat katılamıyorum...

unutulmaya yüz tutmuşum gibi geldi...

bir baktım dedimki benimde akrabalarım olmalı ve bende aralarına katılmalıyım
bu kendi akrabalarım olmasada eşiminkiler olmalı...

evet pek sevmesemde çevre edinmek ve köylü olarak onlara yaklaşmalıyım....

daha olayın içine girmediğin için karşıdan sallaması kolay oluyor demi umarım dediğin olur olur tabide böle ilk andan bu kadar önyargı ile girersen olaya bitmiştir zaten insan eşi için bazı şeylere göz yummak zorunda kalıyo yummassanda bir süre sonra eşininde karşı safta olduğunu görebilrsin üzgünüm ama acı gerçekler bunlar

bu aray seviye koyma işini nasıl becerdin ben su an senin ilk zamanlarını yaşıyorum vıcık vıcık olmak istemiyorum ama zorlanıyorum

eşimin baba tarafıyla aram çok çok iyi ama anne tarafına çözemedim 5 yıl olucak halada çözemiyorum..
bu ne sosyetiklik bu ne kalkık burun bune kibir kime sizin havanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…