Ben su sekilde düsündüm. Kendimi sizin yerinize koydum yani esimin babası gelmek isteyebilir diye düsündüm ama buda aradaki samimiyete baglıdır tabiki. Daha yeni evlisiniz sadece kayınpederiniz gelse neyse birde yanında baska biri daha geliyor.
Siz daha kayınpederinize alısamamısken, akraba dahi olsa baska bir erkekle gelmesi insanı huzursuz edebiliyor gercekten. :44:
canım benim eşimin ailesi ve sülalesinde şöyle bi bakış açısı var bi de. gelip bizim ev olsun benm kendi annemlerin evi olsun ya da bi arkadaşlarının evi olsun 1 ay kalabiliyorlar.ve bu bir ay boyunca kaldıkları o eve bir ekmek dahi almıyorlar. ekonomik olarak acayip bi çöküntüye girioruz tabi böyle olunca. ben düğünümden önce evime doğalgaz-su vs yüklettim doluydu. balayından bi geldim duşta su kesildi. bitmiş ama yüklemeye bile tenezzül etmemişler. tamam mnisafirdir bişe beklenmez ama bu bi haftayı geçince misafirliği aşıyor. aynı şeyi benm aileme de yaptılar. dünürleri tamam ama düğünden önce ve baltyından sonra aileimin evinde de 1 ay kadar kaldılar. hiç bişeye yardım etmediler. kendi maaşları var, bankada benm ailemden fazla paraları var. ama gel gör ki paramız yok oğlum para ver diye iki oğullarına da laf ediolar. benm evimi otel mantığıyla kullanıolar ama beş kuruş vermedikleri bi otel. evlenirken de ekonomik bi katkıları olmadı, eşimin birikimiyle evlendik, iyi ki olmadı kendimiz yaptık daha kıymetli ama bu insanlar malesef utanma,çekinme gibi duygulardan mahrumlar. o yüzden de erkek olsun kim olursa olsun benm evimde eşim yokken kalmak isterler, ankaradaki beleş herşey dahil otel benm evim onlar için.
başka bir üzücü olayda annemim yazlığı var yazın akrabalar mantar gibi çoğalır annemin kızdığı nokta yengemi davet etmesi yengem ise 2 evli kızı damatı 5 torununu yanında getirmesi !!canım benim eşimin ailesi ve sülalesinde şöyle bi bakış açısı var bi de. gelip bizim ev olsun benm kendi annemlerin evi olsun ya da bi arkadaşlarının evi olsun 1 ay kalabiliyorlar.ve bu bir ay boyunca kaldıkları o eve bir ekmek dahi almıyorlar. ekonomik olarak acayip bi çöküntüye girioruz tabi böyle olunca. ben düğünümden önce evime doğalgaz-su vs yüklettim doluydu. balayından bi geldim duşta su kesildi. bitmiş ama yüklemeye bile tenezzül etmemişler. tamam mnisafirdir bişe beklenmez ama bu bi haftayı geçince misafirliği aşıyor. aynı şeyi benm aileme de yaptılar. dünürleri tamam ama düğünden önce ve baltyından sonra aileimin evinde de 1 ay kadar kaldılar. hiç bişeye yardım etmediler. kendi maaşları var, bankada benm ailemden fazla paraları var. ama gel gör ki paramız yok oğlum para ver diye iki oğullarına da laf ediolar. benm evimi otel mantığıyla kullanıolar ama beş kuruş vermedikleri bi otel. evlenirken de ekonomik bi katkıları olmadı, eşimin birikimiyle evlendik, iyi ki olmadı kendimiz yaptık daha kıymetli ama bu insanlar malesef utanma,çekinme gibi duygulardan mahrumlar. o yüzden de erkek olsun kim olursa olsun benm evimde eşim yokken kalmak isterler, ankaradaki beleş herşey dahil otel benm evim onlar için.
yazılanları okuyunca hem sevindim hem de üzüldüm. sevindim çünkü benim eşimin akrabaları o kadar da kötü değilmiş. üzüldüm çünkü, bu tarz insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. hele ki yeni evliysen ve en önemlisi eşiniz sizi düşünmeden davranıyorsa.
mesela biz yeni evliyken çok sıkıntı çektik. bir hafta sonu ctsi-pazar çalışmam gerekiyordu,kayınlar-kayınvalidemler bizim yanımıza gelmek istediler(şehir dışındalar.)ben de eşime diyorum hayatım benim sabah 9-akşam 5 çalışacağım bu hafta sonu değil gelecek hafta sonu gelsinler ben de gezeyim sizinle, hem ben evimde olmak istiyorum onlar geldiğinde. eşim abisine abi gelecek hafta gelin diyemedi.en sonunda kapıları pencereleri çarptım da tıslaya tıslaya söyledi.
eşim öyle bir aile terbiyesi(!) almış ki annesi,babası,ablaları,,abisi gel oğlum seni öldürcem dese ya da karını boşa dese yok diyemezdi. neyse ki bebeişimiz oldu da biraz daha bana, evine değer vermeye başladı. yoksa boşandırırlardı bizi. zaten kayınvalidem eşime kızkardeişinin kızını almak istiyormuş, beni pek sevmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?