Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

slm ben cok sanslıyım galıba burda yazılanları okudukca sınırlerım bozuluyor esımın aılesı benı ıstedımı ıstemedı mı bılmıyorum ama su bır gercek bana bes kurus para harcamadılar dugun yapmadılar herseyı ben yaptım esımle unıversıtede tanıstım ve ılk atamam esımın memleketıne cıktı ordada da evlendık tabı esımın aılesınden hıc kımsenın dugunume gelmesıne ızın vermedım aılesı cok yalvardı ama olmaz dedım ıstemedım esım ıse tamamen benden yana hıc benı aılesı ıcın karsısına almadı uc yıl aynı sehırde yasadık ama yıla uc dor kez falan gorustuk ben affedemedım onları bana karsı soyledıklerı kotu bır sozde yok eltım kaynım benden buyukler ama benden cekınırlerdı benım yanımda konusurken konusmalarına dıkkat ederdı etmesede laflarını verırdım ve uc yılın sonunda tayın ısteyecegım dedım esım sen nerdeysen ben ordayım dedı ve tayın ıstedık ve artık baska sehırde yasıyorum bayramda falan ancak telle gorusuyorum esım bana benım senden baska kımsem yok dıyor ve onlar ıcınde kavga etmıyor benımle Allah herkese benım gıbı koca versın ınsallah

gerçekten cok şanslısın canım iyiki eşin senin yanında vede anlayışlı.bunları yapmayan cok erkek var cok.Allah mutluluğunuzu daim etsin

cnm önemli olan nişanlının ne düşündüğü eğer o sana hak veriyor ve destekliyorsa boşver sağı solu o senin arkanda olduğu sürece eninde sonunda kayınvalidende kabullenmek zorunda bende üniversiteyi bitirip göreve başlayamadım benim kayınvalidemlerde takıyo buna ama ben onları takmıyorum boşver bu senin hayatın ister çalışırsın ister oturursun kimse karışamaz

mrb arkadaşlar,
bende eşimin ailesiyle sorun yaşıyorm. Benimkiler de çok laf sokma huyu var. Direk söylemiyorlar laf sokuyorlar. ben de çok kızıyorm bu huylarına yüzlerini görmek istemiyorum. Baayramda gittim en son kaldık, bir daha gitmedm. telefon ediyorlar ama konuşmadm zorda kalmadıkça teldede..2 senedir belki evimize d gelmediler biz gidiyrz ayda bir ma a ona bile tahhammmülüm yok. zamanında çok yaptılar 15 yıldır tanıyrm onlarım. anlatsam nerden başlıyacağım çok uzun evlenirken sorun , nişanda sorun, çocuk oldu sorun, taşındım sorun, annemler geldi kardeşim geldi sorun. bizi hiç rahat bırakmadlar evlendik. zaten eşimin işi de ailesiyle birlikte.. çok zor oluyor avantajlarıda var ama dezavantajları da çok. kaynanam kayınpederimi görümcemide üzerime saliyor. kayınpederimi görümcemi severdim ama kaynanam yüzünden onlarda hiç farklı değil gözümde.. zaten sürekli laf sokma..ayda 2 ayda 1 görüş birde laf sok bu ne mantık anlamıyorum. ben hiç yapamam huyum değil ama yapmalarınada dayanamıyrm. cevapta veremiyorıum. huzursuz olduğum yere gitmek de istemiyorum..soğuyorum..yemeğe alacağım canım hiç istemiyor annemleri aldım onlarıda alacağım ama içimden gelmiyor..nasıl davranacağımı sasırdm mesafe koyuyrm yine aynılar..laf cevırdm birkaç kere kendime de yakıştıramıyrm bu tarzım değil..bu defa eşime kızıyrm ona çatıyrm gitmek istemyrm..gideceğimiz zaman yüzüm asılıyor. güler yüzlü karşışıyorlar ama sonra arada lafları sokuveriyorlar. eşimde nedense hiç duymuyor anlamyr.

hep kulağimda çınlıyor söyledikleri..görümcem de çok sinirimi bozuyor ben ona kardeş gözüye baktım ama o hep bana kinli kayınvalidemden dolayı sanıruım. birkaç kez polemiğede girdik gerçi kendisiyle aamma bunlar sebep olamaz anlaşamamazlık olması çok normal..bence tabii. eşim çok iyi ama ailesi ama o da yani yerine göre herkese lafını söylüyor ama beni anlamıyor lfa soktuklarını hissetmiyor, duymutyor.böyle yürrür mü ALLAH aşkınıza..şimdi çağırmak görmek istemiyorum.okadar laf sok ben uzak durdum anlamışlardır mutlaka ..sonra yine hiç birşey olmamış gibi yine görüş olmuyor..bişey sanki beni tutuyor.. hacı hoca işlei de var kaynanamın. bilemiyorum eltim desen bir yalaka bir yalaka bir eltim var..o da beni sevmiyor, benden yana olacağına onlardan yana oluyor..onu seviyorlar yalaka, göze batmamaya çalışıyor..ama vukuatları da var tabii yüz kızartıcı cinsten ama yine de onu seviyorla, benle uğraşıyorlar. birlik olamıyorz onunla aslımnda onlara karşı biz eliz birlik olmalıyız. 1 karşı 3 oluyorum anlayacağınız..arada bir damat da cins o da cins cins konuşuyor. kaynım desen öyle..zaten bir defasında ben görümceyi kolladm aklımca damat o senin hakkında evde neler diyor dedi. şaka yaptı güya belki gerçektir.

Onlar yüzünden evliliğim bitmek üzere..
Eşimle aramı bozmak için ellerinden geleni yaptılar özellikle kaynanam sanırım başarıyorda..
Ve hiç bişe olmamış gibi oğlum ben yuvanın bozulmasını istemem diyip elini eteğini çekiyormuşş
Evime geliyor huzurumu bozuyor evimi karıştırıyor sonrada bişe olmamış gibi ben bişe yapmadım diyor..
Gözü aydın kına yollucam yollamassam benden adisi yok

Son düzenleme:
sizce onların bu tutumlarına karşı nasıl davranmalıyım. laf sokuyorlarsa laf mı sokmalıyım..karşıma alıp konuşsam halllolacağını sanmam.sana oyle geliyor diyecekler..basit gibi görünüyor eşime de söyledim anlamıyr..huzursuz olduğum insanlarla bir araya gelmek istemiyorum.hayatımdan çıkarsam o da nasıl olacak..eşimle bir sorunumuz yok normal her evlilikteki sorunlardan yaşadıklarımız onları kolaylıkla aşıyouz ikimiz.. ama bu ailesi beni çok yoruyor..eskiden sabırlıydm ama 15 yıl oldu artık kendimi de düşünmeliyim hayatım akıp gidiyor avuçlarımdan dünya tatlısıb bir evladım var 12 yaşında..çaresizim su anda bir karar veremiyorum..ne yapmalıym..ama garip geliyor, bana laf sokuyorlar ben bozuluyorum ki anlıyorlardır 2 aydır gitmedim.dedim bir kersinde ben birine kızarsam elimi ayağımı çekerim başka da birşey yapmama dedim. şimdi hiç birşey olmamış gibi görüşecekmiyiz. ben gitmesem ki gecen defa eşim kahvaltıya gitti ben gitmedm.bir bahane buldum.ama bu böyle devam edemez. ben gelmiyeceğim desem sen git yine desem?bilmiyorum?

evini nasıl karıştırıyor sen yok ken mi geliyor evine..evet yapmak istediklerini yapıyorlar.birşey demiyorum. ALLAH onlara 1000 katını versin. kimsenin yanına kar kalmaz yaptıkları. Bir arkadaşım diyor eşimle sorunumuz var o yuzdebn bosanıyorm, ailesiyle olsa onlar dısarda kalır tınlamam diye. bence hiç öyle olmuyor..yaşamayan anlayamaz ailelerde çok etkiliyor evlilikleri..

afra99 canım yaşadıklarımız hemen hemen aynı..
Bende 7 yıllık evliyim
Şuanda eşimle bir süre görüşmeme kararı aldım rest çektim artık..
Benim eşimde snein eşin gibi iyi kendi halinde uyumluyuzz..
Fakat benimde sorunum ailesi.
sürekli görüşmediğimiz halde bile bizimle uğraşıyorlar hiç bişe yapamasalar (görümce ,eltilerim) kaynanamı doldurup üzerime yolluyolar..
kaynanam evime geldiği an evimde huzurum kaçıyor artı8k eşimde başedemiyor annesini susturamıyor..
Bende çıktım evden oğlumu aldım 3 hafta oldu sanırım annemlerdeyim..
Ya düzenini kurcan ağırlığını koyucan dedim kimse karışmıcak bana evime yada artık ben yokum kardeşlerin ve annenle mutlu ol dedimm..
Defalarca aradı dön eve diye inadım inat bişilerin yoluna gireceğini hissettirmediği sirece aynı şeyleri yaşamıcam..
Binpişman olucak annesine kardeşlerine benim eşime ve evime karışmıcaksınız diyip net tavrını koyana kadar burdayım..
Bekliyorumda..
Artık kötüsünede hazırladım kendimi ama elalem için gençliğimi zehir ettirmicem..
Bana ekmeğimi onlar vermiyo koynuma onlar girmiyoo evime onlar bakmıyo işleri güçleri dedikodu.. huzursuzluk çıkarmak kıskançlık..
Ama işte aüırlığını koymadığın sürece değişmiyor bende şuan bu resti çekmeseydim sen gibi 15. yılımda bile aynı şeyleri yaşıcaktım..
Çünki 7 senedir yaşıyorum değişirler dedim ama yok evime gelmeselerde dışardan bi şekilde yapacaklarını yapıyorlar..
Mutlu olmak benimde bizimde hakkımız..
sanki bizim kocalarımız onlar herkes kendi evinden sorumludur..
Reste devam bende..
umarım sende bir şekilde mutlu olup yuvanda huzuru bulursun..
Eşlerimizde iş yok anacım kocalarda bitiyo..

canım kaynanam arada gelip kalıyo bende duL..
Gelir 1 ay 3 hafta kalır..
dolduruyolar karıyı bunlar evime gelemiyolar görüşmüyoruz biz eşimin kardeşleriyle annelerini doldurup yoluyolar..
anneleride huzurumu kaçırıyoo

Allah böle kaynanayla yaşayan herkesin yardımcısı olsun çoook zor

bazen nasıl kabul ettim nasıl diye kendi kendimi yiyorum şimdiki aklım olsa arkama bakmadan kaçardım hayatta böle bi evliliği yapmazdım çokkk pişmanım ama son pişmanlık fayda etmiyo bazen böle evlilik programlarını izlerken böle 17 18 yaşında ki kızlara işte kayınvalideyle yaşrmısın falan sorular soruyolara ya ya böle arayasım geliyo telefonla sakıııııııın sakıııın başınızı yakmayın demek için

Esranil 987 ablacım arkana bakmadan kaç ayrıl daha çok gençsin karşına çooook subay daha çıkar gençliğiine yazık ben yaktım kendimi benden bu kadar

yarın kayınbaban ölür bide o cadı karı başına kalır artık hayatın kararır ben gibi

arkadaşlar merhaba, bugünlerde çok dertliyim yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var.

6 aylık evliyim ve eşimle de 6 yıldır beraberiz. eşim harika bir insn,mükemmel bi eş diyebilirm. ailesi söz konusu olmadığı zamanlarda tabi.

eşimin aiilesi şehir dışında yaşıyor. düğün bizim yaşadığımız şehirde olacağından dolayı, düğünümüzden önce ailesi,sülalesinden baya bi kişi benim daha hiç oturmadığım çeyizlerimin serili olduğu yepyeni evimde kaldılar. yer yok bahenesiyle. ailesi yaklaşık bir ay kaldı. balayı dönüşü de evdeydiler.herkesi benim evimde ağırladılar. bi teşekkür bile görmedim.

işim gereği çok yoğun çalışıyorum iyi bir kariyerim var kamuda, ancak eşim görevi dolayısıyla haftaiçleri evde değil şehir dışında.haftasonu gelip gidiyor. düğün dönemindeki sülale faciasının ardından şimdi de kayınpederim ve eşimin dayısı şehir dışına gezmeye çıkmışlar. bizim oturduğumuz şehirden de geçecekler sanırım. henüz telaffuz edilmiyor ama tahminimce benim haftaiçi tek kaldığım evimizde kalmak isticekler. sırf cimrilikten dışarda para vermek istememelerinden dolayı yaparlar bunu. üstelik ben erkenden işe gidip geç geliorum eve.misafir ağırlayacak durumum yok.

eşim çok iyi niyetli olduğundan ailesine bişey diyemez,aklına bile gelmez benim rahatsız olacağım. daha ortada kesin bişey yokken de bizim evde kalmasınlar diyemiorum. ama onun bile haberi olmadan emrivaki yaparak gelebilirler. sırf bu yüzden eşimin anahtarını aldım sakladım, gidip ondan anahtarı alır ben yokken evime gelirler diye korktum.

sülaleden de olsa iki tane erkekle yeni gelin bi bayanın yalnız kalması uygun mu sizce?
bildiğim kadarıyla dinimizce dahi normal değil.

nası bir tepki vermeliyim? nolur fikirlerinizi paylaşın çok huzursuzum

Bence eşin yokken iki erkeğin sizin evinizde kalması babası olsa bile uygun değil.
Neler duyuyoruz televizyondan Allah korusun.
Senin ailen ne diyor bu durumlara?

Huzursuz olmanı gerektirecek bir durum yok canım. "Burada kalamazlar" diyeceksin, konu kapanacak..
Böyle saçmalık mı olur, eşinin babası ve dayısı seninle aynı evde geceleyecek..?? Benim mantığım kabul etmedi.. 5-6 senelik evli olursun, k.pederinle samimiyetin olur, baban gibi olur, belki kabul edilebilir o zaman.. Ama şu an böyle bir taleple gelirlerse, bunun adı yüzsüzlüktür..

Ben kendimden bir olay anlatayım. Biz kızımla evde yalnızken, eşim işteyken, eşimin babası arıyor eşimi. "Sizin evin yakınından geçiyorum" diyor. Yanında kendi kuzeni de varmış. "Bir uğrayayım, yeni evinizi göreyim" diyor. Eşim de "İpek, çocukla evde yalnız. Müsait olmayabilirler baba. Uğramayın." diyor.

Bence senin eşin de bu şekilde yaklaşacaktır canım. Peşin hüküm verme hemen.

benim ailem kesinlikle karşı zaten anneme de anlattım yapmazlar heralde o kadarını dedi. babam duyarsa çok fena kızar. benim eşimin haberi bile olmayabilir dedğim gibi şehir dışında onu arayıp sormazlar bile sizin ev müsait mi diye. beni de ararlarsa gelmeyin müsait deilim dicem. sağolun desteğiniz için kendimi çok kötü hissediorum ben mi eşimin ailesine karşı önyarglıyım diye ama değil inanın. düğünümden önce yaşadıklarımı görseniz yeni gelin evi deil asker koğuşu derdiniz. evin her tarafında eniştesi kuzeni erkek kardeşi babası yayılmışlardı. benm özene bözene seçerek aldığım bornoz setimi kaynım kullanmış, kayınvalidem de gelmiş yıkadım bişe olmaz dedi bana. düğünden bi gece önce eşimle saatlerce tartıştık. kovamam evden demişti. delircektim.neyseki anladılar rahtsızlığımı ertesi gün akrabalar gitti ama kendileri biz balayından dönene kadar kaldılar, hatta döndükten sonra da evimizde kaldılar benimle eşim bi günlüğüne evde deil diye.bu yaşadıklarımdan dolayı sürekli endişe halindeyim.

mrb
ogünden beri bir daha konuşamadık. şu an ne durumdasın sorununu çözmüşsündür, herşey yoluna girmiştir, inşallah..
hoşçakal..

Ben 5 yıllık evliyim görümcelerim kaynım kaynanamla ilk başlarda herşey toz pembeydi
beni çok severler ama bu 5 yıl içerisinde bana cok zararları oldu saygımdan ve eşim çok iyi anlayışlı birisi olduğundan dolayı senelerce katlandım ben ilk gelinim ve yaşım evlendiğimde 19 du
ilk gelinleri oldugum için onların çok tecrübesizlikleri oldu ailelerimiz kesinlikle uyuşmuyorlar ben kayınvalidemi severim kayınvalidem de beni sever iyi anlaşırız ama görümcelerim çok kıskanırlar
kaynımda öyle şuan hiç birisiyle görüşmüyoruz eşimde kardeşleriyle görüşmüyor bana yapılanlardan dolayı ve kendisine yapılanlardan dolayı artık biz karar aldık bayramda seyranda v.s günlerde ben gitmiyorum eşim annesini görüp eve gelir kesinlikle kalmaz.Sözümden çıkmaz 5 yıldır bunun savaşını verdim ve halende veriyorum zaman zaman bizi arıyorlar ve görüşmek istiyorlar hepsine olur inş diyoruz eşim çok anlayışlı ama beni anlaması biraz geç oldu oda bende çok yıprandık çok acılar çektik huzurumuz kaçıyordu sürekli ben çok sinirleniyordum.Çok kavgalar ediyorduk artık son büyük kavgamızda ailem geldi bizi yatıştırdı sudan sebepler yüzünden boşanmayı dahi düşündüm.Eşim bana sonunda hak verdi kardeşlerinin haksız oldugu konuları gördü ben sustum dahada ağzımı açmıyorum çok mutluyum kafam çok rahat evime gelen giden yok arayan soran yok kötü gelin olim yeterki benden uzak dursunlar hem maddi hem manevi olarak çok zarar gördüm yıprandım ama buna değdi eşimi kazandım sonunda ikimizinde kafası rahat allah huzurumuzu bozmasın

Ben su sekilde düsündüm. Kendimi sizin yerinize koydum yani esimin babası gelmek isteyebilir diye düsündüm ama buda aradaki samimiyete baglıdır tabiki. Daha yeni evlisiniz sadece kayınpederiniz gelse neyse birde yanında baska biri daha geliyor.

Siz daha kayınpederinize alısamamısken, akraba dahi olsa baska bir erkekle gelmesi insanı huzursuz edebiliyor gercekten. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…