einiz ailenizle konumazsa..

dilegim

artık bambaşka biri
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
1.993
5
641
40
İstanbul
slm kızlar eşiniz sizin ailenizle küsse ve sizi annenıze goturup yukarı çıkmazsa ne yapardınız?:çok üzgünüm:

hiç uğrşama derim. kendin git gel derim. sonuçta senin ailen sen gidip görebilirsin yok izn vermiyor dersen ona kızarım bak işte.

valla gerksiz yere trip yapıyosa konuşmamazlık yapıyosa alır karşıma konuşurum
ama yok ortada aileminde hatası varsa ozamanda orta yolu bulmya çalışırım iki taraflada konuşur halletmeye çalışırım bi şekilde
eşim inat edersede ortada bişey yokken bende onun ailesine öle davranırım ne verirse onu alır
herşey karşılıklıdır yani

Bir küçüğün büyüğüne hele ki bir ana babaya küsmesi ne acıdır..Yetiştirilişinde bir problem var bence.:bbo:
Eşinizle konuşun hiç doğru değil yaptıkları..:1no2:
Mesafeli durmak isteyebilir,samimiyetten hoşlanmayabilir herşeyi anlıyabilirim. Ama küsmesi ki bence bu saygısızlık.. Hiç hoş değil!:sm_confused:
Konuşmakla ikna olur bilemiyorum ama Allah senin yardımcın olsun arkadaşım:teselli:

Birçok erkek öyle genellikle.
Ananeme giderim beni bırakır sizin konuşacaklarınız vardır der sonra beni almaya geldiğinde çıkar 1 saat falan oturur sonra evimize gideriz. Açıkçası iyide oluyor eşim olunca ne onlar ne ben rahat oluıyorum kendi kendimize oturup aile içi konuları konuşuyoruz.

laleme sonuna kadar katılıyorum..küçük büyüğe küsemez ...oraya kadar gidipte seni bırakıp dönmesi hiçte hoş birşey değil.neden bu tavrı sergilediğini yazmamışsın ama ne olursa olsun tavrını gösterme biçimi yanlış...eşinle bencede konuş o anne babayı üzmeye kimsenin hakkı yok....

laleme sonuna kadar katılıyorum..küçük büyüğe küsemez ...oraya kadar gidipte seni bırakıp dönmesi hiçte hoş birşey değil.neden bu tavrı sergilediğini yazmamışsın ama ne olursa olsun tavrını gösterme biçimi yanlış...eşinle bencede konuş o anne babayı üzmeye kimsenin hakkı yok....

canım benım su kadarını yazabılırım aılemın sucu yok sadece bana sahıp çıkmaları bır olaydan dolayı benı haklı gormelerı sebebını yazamıyorum ama aılemın sucu yok

ya benim başıma gelmedi ama çok yakın dostum böyle bi sorun yaşıyor... gerçekten zor bi durum... eğer ailem eşime karşı haksızca davranmışsa onu rencide etmişse hakaret etmişse ya ne bileyim onun haketmeyeceği şeyler yaşatmışlarsa küs olmasına hiç birşey demem aksine eşimi desteklerim... ama ortada neden olarak gösterebileceğimiz hiç birşey yoksa,eşim durduk yere etten püften alınıyorsa ben de eşime yanlış yaptığını anlatır durumu düzeltmeye çalışırım... yine de ailemle görüşmek istemiyorsa herşeyi zamana bırakırdım sanırım.. çok zor bi durum ya

valla gerksiz yere trip yapıyosa konuşmamazlık yapıyosa alır karşıma konuşurum
ama yok ortada aileminde hatası varsa ozamanda orta yolu bulmya çalışırım iki taraflada konuşur halletmeye çalışırım bi şekilde
eşim inat edersede ortada bişey yokken bende onun ailesine öle davranırım ne verirse onu alır
herşey karşılıklıdır yani

bunu nedeni ne acaba küsmesinin nedeni:uhm:
gerçi ortada bir sebepte olsa,senin ailen onunda ailesi demek kendi ailesine küsebiliyormu?küsemez.o yüzden senin ailenede küsmemeli.yanlış davrannyor.oturup bir konuşurdum ben,hala aynıysa bende onun ailesine biraz onun gibi davranırdım.ozaman anlardı bunun nekadar yanlış birşey olduğunu:1closedeyes:

Katılmıyorum...
Yanlışa yanlışla cevap verilmez!yasakkelime
Ayrıca bu şekilde doğruyu görmesini sağlayamazsınız bir insanın.. Dha büyük problemlere yol açarsınız. İnatla hiç bir yere varılmaz hele ki evlilikte..:1no2:
Eşiyle konuşacak,duygu sömürüsü yapacak ya kızacak,bağıracak ikna etmeye çalışacak. Adam bu şekilde anlar mı o da muamma ama bence aynısı arkadaş da yapsa daha kötü olur. Düşünün adam ana baba gibi kutsal büyük varlıklara küsmüş hem de yok yere,neymiş ailesi kızına sahip çıkmış. Kendi karısına neler yapmaz..:bbo:

belkide senin ailenin senin görmediğin yanlişları olmuştur eşin kırılmıştır
ailemin bir suçu yok sadece beni korudular demisin
eşin beliki bu müdaleye alınmış
eşinin ailesi sizin kavga sirasında oğullarını korusalardı sende kızardın ve küserdin
bence zamana bırak
konuşmak istemiyorsa konuşmasın
sen gidip geldikten sonra boşver gitsin
ailende anliyordur zaten
onlar için senin gelmen önemlidir onun gelip konuşmaması çokda önemli değildir
uygun dile anlatırsın
eşinin üzerine gidersen bu konuda ters tepki alirsin gibime geliyor

şöyle diyeyim ben evlenmeden önce bazı problemler yaşadık eşim bendne habersiz ev tutumuştu babamda karşı çıkmıltı kızımındediği olacak yoksa alamazsın kızı demişti. eşimde küsmüştü. 4-5 ay girmedi eve beni bıraktı gitti. sonra sonra aslında niyetlerinin kötü olmadığıı gördü hatta kendi ailesindne çok onların ona sahip çıktığını gördü . o zannediyormuşki benim onla evlenmemi istemiyorlar. ayıracakalr diye korkuyormuş. eşininde bence başka korkuları olabilir. genelde erkekler eşlerini annleri dolduruyor diye düşünüyor. belki kavgalarınız varsa bundan zanneidyordur. annesi dolduruyor diyordur götürmek sitemiyordur.

Açtığın konuya geldim azönce yazamadan çıktım...
Zorlandım açıkcası, çünkü çok kötü bir durum bu. Arada kalmak...
Ben olsam diye düşümdüm ama içinden çıkamadım...Allah korusun...
Sevdiklerinin birbirlerini sevmemesi...

Eşine sen haksızsın ailem haklı deme...
Haksız bile olsalar ailen olduğunu ve onlarsız mutluluğunun yarım
olduğunu söyle ....
Yine de gelmeyecekse, görüşmeyecekse yapacak bir şey de yok gibi...
Allah yardımcın olsun arkadaşım...

Ve evet Laale nin dediği gibi kısasakısas la düzelecek mevzu değil bu.
Böyle bir yolu deneme derim ben.
Sevgiler...

sadece çok üzülürümm..
ve bu üzgünlüğümüde paylaşırım. ama böyle bi şeyi eşim kesinlikle yapmaz.
ne olursa olsun ailem eşime ne yaparsa yapsın eşim küsmez yada herhangi bi saygısızlık yapmaz arada ben varım çünkü..

nedir ailemle alıp veremediği önce bir öğrenirim...
ama bişey olmasa da bazen takabiliyor bu erkek milleti...
hatta aşabiliyorlar kendilerini...bu sıkıntıyı yaşayan pek çok arkadaşım var...
onlar konuşarak çözemediler durumu sen çözebilir misin bilemem...
çok zor bir durum...

Arkadasim, oncelikle oldugun durumdan dolayi çok uzuldugumu soylemek isterim.
ne kadar aci iki tarafin arasinda kalmak. ama senin yapabilecegin, tek sey Konusmak !
her ne kadar ailene kirilmis olsa bile, senin bu duruma çok uzuldugunu, boyle birseyi kaldiramadigini, yanlis oldugunu vede buna bi çozum bulunmasi gerekli oldugunu anlatmalisin.
ama sakin, sende onun gibi yapmaya kalkisma ailesine karsi ki bu dogru olmaz.
muhakkak anlamali samimi olmasina gerek yok ama saygili evet !
konusmaktan baska hiç bir çaren yok. vede guçlu olmaktan baska.
Allah yardimcin olsun !

Eşimle ailem arasında tam düğünümüze yakın bir gerginlik olmuştu.
Eşimin herhangi bir saygısızlığından değildi sadede dik kafalılığındandı.
Bende hissetmiştim bir birlerine karşı kırgın olduklarını.
Ama ne oldu zamanla herşey yoluna girdi.
Eşimin bazı şeyleri görmesine ve anlamasına yardımcı oldum.
Kızarak bağırarak değil eşimin kendini annemin babamın yerine koyarak düşünmesini sağladım.
Çok şükür şimdi iyiyiz.
Biraz zaman aldı ama olsun.
Anladım ki tartışarak hiç bir yere varılmıyor.

Inat ile biryere varilamayacagi dogru, fakat esim benim ailemin yanina gelmek istemeseydi, sanirim bende sogurdum, ve dogal olarakda gidecegimi pek zannetmiyorum ailesinin yanina.. Gitsem bile istemedigim icin butun gun somurturdum herhalde, ama tabiki en guzeli konusup halletmek

valla öyle bir durum olsa ben gider gelirim.
inanınki takmam ben böyle şeyleri.
niye yıpratayım kendimi.o gelmesin ...
önemli değil.
tabii küslük iyi bişey değil.heleki küçüklerle büyükler
küsünce ters durumlar oluyo.
ama oldumu da önüne geçilmiyor.o yüzden zamana bırakırım.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.
ben nasıl kızsamda kırılsamda onun ailesine küsmüyorsam büyükler diye ters konuşmuyorsam oda aynısını yapmak zorunda.

Back
X