benim eşimde çok cimridir. evde şu eksik derim ''idare et, o olmadan olmaz mı'' der. pazarı gidilecek derim en ucuzu neredeyse onu bulup alır. iyimi kötümü bakmaz. ucuz olsunda nasıl olursa olsun. o da haklı tabi. devir ekonomi devri.
Hem bonkör hemde tutumlu bende oyleyim
Once odemelerimizi yapariz ayliklar gelince,
Sonra birikim için ayirdigimiz parayi yatiririz
Bir miktarini da baska bir hesaba yatiririz
Elimizde ne kalir onun yarisini hesapta birakir yarisini da harcariz
Ve istedigim herseyi de alir sagolsun...bende alirim
çikariz gezeriz yeriz ama daha evliligin basi oldugundan...Bebek gelene kadar iste
Sonra degisir hersey biliyorum
benim eşimde sağolsun çok bonkördür aynı zamanda tutumludur ve bunun ayarını yapması beni çok mutlu ediyo ..ikisini dengelemek çok önemli çok bonkör olmakta iyi değil cimri olmak hiç iyi deği kanımca..
Evet bu sabah hesap yapan bir erkek arkadaşımla karşılaştım...
Eşinin kuaför parasını bile gereksiz diye işaretlemiş,ki eşini de
tanıyorum,15,20 günde bir gider föne...
yuh dedim yani,cimriliğinde bu kadarı,
yok ya,gerçekten çekilmek cimri koca...
Allah razı olsun benim eşim cömerttir ben ne istersem parası olamasada hemen istegimi gerçekleştirir..
Bizim tutumlu olmamız gerekiyor borçlarımız çok...maaşlarımız bile karşılamıyor ben işe gireli 4ay oldu toparlanana kadar sesimi çıkartmıyorum....şunu isterim falan desem ooooo hemen alıcakkk
çok şükür cimri değildir eşim
hatta ben onu uyarmak zorunda kalırım bazen biraz dikkatli harcıyalım diye
parayı harcamıcaksak niye kazanıyoruz der her zaman
benim eşimde fazlasıyla bonkör olduğu için tüm bütçenini kontrolü bendedir:roflol:
ama cimri olmasındansa böyle olmasını tercih ederim her istediğimizi alırız hiç birşeye yok demez dünyaya bir kere gelinir hep birikim birikim ne yapaıcaz der bende katılıyorum şahsen:lepi:
Dengelidir, yerine göre hareket eder. Büyük parça harcamalar için heryere bakar fiyat alır.
Şartları uygun olanı seçmeye çalışır. Ancak borç isteyene hayır diyemez aile üyelerine geri dönüşümsüz verir.
Buda beni kızdırır. Kızdıran kısmı anne, baba, kardeş gibi 1. derece değil amcaoğlu, hala kızı, amcasının damadı vs
Valla benim eşim cimridir.
ılk evlendiğimizde daha kötüydü, çıldırasım geliyordu. :bbo:
Kıza hamile kaldıktan sonra biraz azaldı.
Parayı har vurup harman savurmayı sevmez. Bazen çok kızıyorum ama bir yandan iyi bizi kimselere muhtaç ettirmiyor.
eşim hiç cimri değildir ama savurganda değildir. Bir yere bir harcama yapıldığında hesabını tutar kredi kartını sürekli kontrol eder farkında olmadsan limiti aşarız diye. Ben çalışıyorum param yetmediği zamanlarda kendi bile ekler. Evdede tüm alışveriş eşimden sorulur. Hiçbirşeyimi esigrmez ne zaman istesem dışarda yeriz. Eşim şu an izinli benim iznim bitti. O daha fazla izin kullanmıştı ünveriste öğretim görevlisi 1 aya kadar izinleri var ama her sabah beni getiriyor kahvaltı ediyoruz odamda ve öğlen yemeğine yine geliyor bana yemek yediriyor ben ders çalışıyorum açıköğretim yemeğe gitmem diye o kadar yani. Kıyafette ben istemesem bile yakışan birşeyi illa alır. Kendi maaşından kenara koyuyoruz bende artık maaşımdan yatırım yapacağım. 2 sene olacak birkaçgün sonra evlendiğimiz artık yatırım yağma zamanımız geldi bu zamana kadar biraz fazla harcadık ama tabii yine de sinemadan yiyecekten ve rutün gezmelerden kısmayız o kadar da zevkimiz olsun yanii..
her ne kadarda bı cok konuda zıt dussekde esımın elı acıktır Allah var.. en cok sevdıgım yonlerındendır.. :kedi: hıı bu acıklık har vurup harman savurmak degıl tabıı.. hesap kıtap yaparız bırlıkte ama hıc bıseyden hıc bıseyımden kısmıs degıldır su gune kadar.. a.s yalnız bana karsıda da degıl cevresıyle ılgılı olan dıger herkesede aynıdır.. keske tum ozellıklerı bu elı acıklıgı bonkorlugu gıbı olsa.. :gitme: