Einiz sizi kskanyor mu?

Aah ah bu yollardan gectim bende, ama hala kurtulmus degilim :umursamaz:
Evlendik hala benim topuklu ayakkabilarima laf soyler
Bende hic duz taban giyemem aksine

Bi ara dikkat etmeye calistim, dar giymemeye, duz tabana
hatta az makyaja, ama baktim ki ben ben olmaktan ciktim, vazgectim
mecbur kabulleneceksin dedim

Bazen zorlandigi oluyor, ama ben yine kendime yakistirdigimi giyiniyorum
Laf atan zaten atar
ben tesetturlu olmama ragmen basima geliyor, ustelik aliskanliktir yere bakarak gezerim, aklima geldikce basimi kaldiriyorum kaydirigubbakcemile3
bu bizden kaynaklanan bisey degil ki..
Benim pazara gitmem yasakti mesela, yine cok asiri ihtiyac duymadigim zaman gitmem

Sana tavsiyem sende degismek istemiyorsan simdiden tedbirini alman
cunki bu boyle surup gidecek, hatta evlendiginizde 'artik evliyiz' mecbur dedigim olacak gibi seyler duyabilirsin...

benimki sadece 'ya koca olarak lafimda gecmiyor' diye yakiniyor :kedi:

ama ben ben olmaktan vazgecmem kiskanclik yuzunden lülülülülülü

Bence bu ese olan güven ile alakali degil.
Esine sonuna kadar güvenen bir adam yinede esini kiskanamazmi?
Baska bir erkegin esine bakmasindan rahatsizlik duymazmi?

Kiskanclik duygusu benimsemekten kaynaklanan bir duygudur.....belki biraz sacma bir benzetme olacak ama, hani cocukken cok istedigmiz bir oyuncaga sahip olduktan sonra onu paylasmak istemeyiz ya, aynen öyle.
Oyuncaktan yana bir süphemiz yok, oyuncak hep bizim, ama baska cocuklarin bakmasini, almasini, dokunmasini istemeyiz...:hulya:

Tabikide bir insanla bir oyuncak bir degildir, fakat bana göre kiskanclik duygusu böyle birsey.

Son düzenleme:
Merhaba . 16 senelik evli biri olarak yazıyorum evet eşler birbiri kıskanır fakat gösterme şekilleri farklıdır bazanda görünmez .....

Zamanla güven oturuncada bir sorun kalmaz .....kıskançlıgınızı abarmayın kadın yada erkek karşınızdakini bıktırırsınız ..... . Buda sevgi VE SAYGIDA azALma olarak size geri döner........

Bence bu ese olan güven ile alakali degil.
Esine sonuna kadar güvenen bir adam yinede esini kiskanamazmi?
Baska bir erkegin esine bakmasindan rahatsizlik duymazmi?

Kiskanclik duygusu benimsemekten kaynaklanan bir duygudur.....

Katiliyorum!

Ben teknik sektorde calistigim zamanlar butun is arkadaslarim erkekti. Esim bana sonsuz guveniyordu, ama yine de kiskaniyordu her gun erkeklerin arasinda calistigim icin. Sorardi ne konustunuz, kim yanina oturdu felan diye..
Haliyle bazen 'bana guvenmiyormusun' diye soru yoneltirdim..
O da "Sana cok guveniyorum. Durusunu, korudugun mesafeyi, hanimligindan hic suphem yok, ama ben calissam orda bende sana bakardim' diyor kaydirigubbakcemile3

Sanki butun erkekler bana onun baktigi gozden bakiyor akannehir
Kiskanilmak guzel, ama bunaltmayacak opuyorumnanaktan

seven erkek kıskanır derler ama bence kıskançlık sevgi ölçütü değildir.mesela eşim beni çok daraltır bu konuda 6 aylık evliyiz.ona sormadan adım bile atmamı istemiyor.her gittiğim yeri haber vermek zorundayım.dar pant etek giyemem.ben zaten kapalı giyinirim buna rağmen sorun çıkartır.makyaj yok süslenme parfum yok.msn girmek yok.kendisiyle int konusnda çok tartıştık bende istemedim intte fazla zaman geçirmesin.işi itibariyle kadın ortamı yok fakat lise arklarıyla bile görüştürmem:)ama bunun sevgiyle alaksı yok kendimden biliyorum onu çok sevdiğim için deil evlilik kutsallığı için birbirimize karşı olan bi görev gibi görüyorum bunları tabi aşırıya kaçmayarak daraltmayarak yapmak gerekir.mesela eşimin cep telini sürekli karıştırım msjlarını okrum.bunada daha önce yabancı smssler neden oldu.kıskançlık biraz güvensizlikmi acaba?

ben evli değilim ama 5 yılı aşkın bir ilişkim var. öncelerde hep beni kıskandırmaya çalışırdı, bak bu bana hasta, şu da bana asılıyor diye. benim de çocukluk ya içim içimi yerdi. sonra sonra çevremdeki insanlar senin sevgilin ne kadar kıskanç demeye başlayınca anladım durumu, beyfendi kendi kıskançlığını dizginlemek için üste çıkmaya çalışıyormuş. tabii ki çocukça ama ben artık onun beni neden kıskandığını görüp hareketlerime dikkat ediyorum, o da delirmiyor.

kıskançlık sevginin ölçütü değil elbet ama kararında kıskançlık insanın gururunu okşar. ama bunu dozunda tutabilen erkek var mıdır? nerdee, ben bulamadım en azından.

bence sadece kıskançlık üzerinden değerlendirme eşini, belki de senin eşin farklı yollarla seni sevdiğini gösteriyordur da sen farkına varmamışsındır.

Hayır ablam sen saçması, aksine öyle güzel bir örnek vermişsin ki opuyorumnanaktan

Yaww sen yaww, Gülsüm Sultan diyoruz ya ne akıllı kadınsın sen, ne yazsan mantıklı, ne yazsan 'olay budur' dedirtiyo pess:içelim:

valla kadinlarin oyle cok kiskancliklari oluyor ki ,erkeklerin kiskanmasina firsat kalmiyor diye dusunuyorum...tabi ben kiskanirken esimin tebkisiz oldugu durumlara sinirlenirim...bazi erkekler cabuk disari vermiyor...ben de esimi hic kiskanc bilmezdim ama aradan uzn bir zaman gectikten sonra hislerini anlatinca bir garipseme hissediyor insan....aslinda ben kiskanc erkek sevmem.kocamin beni kiskanmasini degil sahiplenmesini isterim...

Eşimle birbirimizi kıskanmayız çok şükür.a.s
Kıskanç bir eşim olsaydı çok bunalırdım bana karışılmasına hiç gelemem.
Bence kıskançlık evliliği veya birlikteliği yıpratan en önemli unsurlardan biri.

kıskançlığın tam tasviri yok bence.. mesela bir insanın yapısında kıskançlık yok diyelim ama eşi oldukça rahat... kadın erkek herkesle haddinden fazla samimi, yerine göre giyinmiyor ve fazla dikkat çekicek hareketleri var ve bu kişide eşine karışıyor diyelim yani burda şunu giyme yada bi takım insanlarla mesefeni koru demesi kıskançlık değildir ölçüsünü bilmeyen ayarlayaman bir insana uyarmaktır bitaraftandan o kişiyle beraber olduğu için kendisi hakkındada yanlış izlenim uyandırmamaktır... çevremde var biliyorum ve o arkadışımında kıskanç olmadığını en azından saçma sapan şeyleri kıskanmadığını da biliyorum.. ama eşi öyle bir yaftayı yapıştırdıki etrafındaki herkes kıskanç olarak tanıyo... yanii böyle bir insanın patlama noktaları kıskançlıktan değil sinirden kaynaklanır...

eşim ve bende birbirimizi kıskanırız... ama çok güveniriz ikimizde birbirimize.. zaten güven olmazsa insan kaç sene dayanabilşrki bir beraberliğe.. mesela bi yemeğe gittik diyelim ve birinin bana baktığını gördü.. kıpkırmızı olur çaktırmadan bakan kişye sert sert bakar:) ama genel anlamda tavrını hiç bozmaz.. çünki benim bakmayacağımı bilir benden emindir karşısındakinin cüretine sinirlenir ve güzel bi kadınla beraber olmanın ağırlığını bir kez daha hisseder:) ona bakıldığı zamanda eğer kendisi farkettiyse oturma yönünü değiştirir yada yeni tanıştığımız biri eşime fazla samimi davranırsa buz gibi bir hava estirir terbiyesini bozmaz ama ölçülü ve mesafeli tavrıyla "ne bu samimiyet" demeye getirir... çünki böyle kadınlardan hiç hoşlanmaz ve tanımadığımız değer vermediğimiz bir insanın durup dururken aramızdaki büyüyü bozmasına izin vermez...

Ben çocuğun oyuncağı paylaşmak istemesini kıskançlık olarak görmüyorum...
Kıskançlık öğrenilen birşeydir... Paylaşamamak da kıskançlığın bir bölümüdür ama tek başına kıskançlığı ifade edemez.. Brada bazı arkadaşların anlattığı gibi mesela çocuk sırf arkadaşları o oyuncağı almasın diye o oyuncağa zarar vermez, şeklini değiştirmez, kırıp bozmaz, boyamaz...
Çocuklarda sahiplenme içgüdüseldir, bunun üzerine bir de paylaşmayı sonradan öğreniriz.. Çocuklar bunu sonradan öğrenecekleri için ilk başlarda sah oldukları (içgüdüsel olaral hissettiği) oyuncağı tabii ki paylaşmak istemez... Bu kıskançlık değildir bence onun oyuncağını başkasının sahipleneceğini düşünüp korkmak ve kızmaktır...
Çocuk büyüdükçe birileri oyuncağını elinden alsa onunla oynasa bile o oyuncağın hala ona at olduğunu öğrenir.. Ve belli bir yaştan sonra ve ebeveynler paylaşmayı çocuğa öğrettiğinde bu tür hırçınlıkları kalmaz..... 4 yaşında oyuncağımı kimseyle paylaşmazdım çok da hırçınmışım.. Kardeşim dğunca daha da hırçın olmuşum kimseye oyuncaklarıma dokundurtmuyormuşum bile, kreşe vermişler, kreşte arkadaşlığı ve paylaşmı öğrendim, oyuncaklarımı arkadaşlarımla paylaşmayı öğrendim... Ama büüyüp evlenince kocamı da paylaşayım demedim hiç....

Demem o ki oyuncak ve çocuk arasındaki sahiplik ilişkisini karıkoca arasındaki ilişkye benzetmek pek olmamış.... Bir anlamda doğru bir benzetme olmuş aa daha derin düşününce yanlışlıklar çıkıyor....

Ama ben mizaç olarak kıskanç biri olmadığım için pekanlayamıyorum bu kıskançlık duygusunu.... Eşime ve kendime güveniyorum heralde diye özetleyip kestirip atıyorum... Çok da üzerinde düşünmedim açıkçası.... Bilmediğim hissetmediğim bir duygu üzerine daha fazla yorum yapamıyorum, çünkü yaparsam yanlış yorumlar olabilir, dediğim gibi bu duguyu pek bilmiyorum...

Sana göre öyle olabilir....birsey diyemem.

Ben esini kiskanmayan bir adami anlayamiyorum.

Bana göre dozunda ve kararinda olduktan sonra kiskanclik her evlilikte her berabelikte gayet normal. Olmadigi vakit bir annormalik var diye düsünürüm.

Neyse, anlayamadigimiz duygular icin fazla yorum yapmamak lazim dedigin gibi.

kıskanır, ama çaktırmaz güya...
ben de kıskanırım, sevdiğim herşeyi, herkesi kıskanırım...gıcık bir teraziyim ben paylaşmayı sevmem...

bende kıskancım eşimde çok kıskanç karekter olarak aynıyız bu yüzden sorun yaşamıyoruz o beni anlar bende onu...yolda yürürken biri baktı diyeli eşim çok çok sinirlenir hatta kavga bile edebilir bakan kişiyle ama bana trip yapmaz yada beni suçlayıp incitmez....
sevgiyle alakası var mı bence seven insan kıskanır sakınır sevdiğini sahsen ben evladımı bile kıskanıyorum:kedi:

Bizler aklı başında evli barklı insanlar olarak nerede nasıl davranacağımızı, nerede ne giyeceğimizi veya nereye gittiğimizden eşimizi haberdar ediyorsak vs. kıskanması için ne gibi bir bahanesi olabilir ben de bunu anlamıyorum.fisfisfis

Ayrıca kıskançlığı sevgiye endekslemek de yanlış bana göre.
Beni kıskanmıyor o halde sevmiyor diyebilir miyiz?
Bazı kadınlar örn: eşim beni kıskanıyor diye övünme payı çıkarır. Oysa giyimine dikkat etmiyordur. bel ve göbek yağları fışkırır ama ısrarla yarım tişört giyer veya tayt giyer.
Şimdi adam uyarıyorsa haklı değil mi, bu kıskançlık mı oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…