Einiz, sizin anne babaniza, anne baba der mi?

ben kendi ailem varken zorlanıyorum ama yinede diyorum nişanlım anneme babama hep anne canım baba canım diye çok içten söylüyor buda benim hoşuma gidiyor walla teyze amca denmesi biraz tuhaf bence anne baba demeye çalışın canım

ya pek nişanlıyken nasıl anne baba diyosunuz ben çok utanıyorum oda diyemiyo bende hep şey siz gibi cümleyle başlıyorum hoşdeğil ama ne yapayım çok utanıyorum

ya pek nişanlıyken nasıl anne baba diyosunuz ben çok utanıyorum oda diyemiyo bende hep şey siz gibi cümleyle başlıyorum hoşdeğil ama ne yapayım çok utanıyorum

Bunda utanılacak bir şey yok ki , hem anne baba deyip hemde saygılı olabilirsiniz , anne nasılsınız ? Baba nasılsınız? gibi mesela bir karar alın ikinizde aynı gün anne baba demeye başlarsanız kimse yadırgamaz Bir an önce alışırsanız daha iyi olur evlendiğinizde sıkıntı yaşamamak için :dance:

Alemsiniz:roflol: Bana da biraz tuhaf geldi ama tuhaftan daha çok komik geldi.
Anne derken zorlandım ama teyze derken daha da zorlanırdım.
Hele babasına amca...:roflol:
Kusura bakma arkadaşım gerçekten komik geldi bana...Kızdırmadım inşallah...
a.s.

Bencede dediğiniz gibi komik bir durum...
Benim eşimde, bende tabiiki anne baba diyoruz olması gerekende bu değilmidir zaten.
Elbetteki kardeş olmadığımız ortada ancak yaşam kültürümüz geleneklerimiz ailelerimizden
aldığımız eğitim bu doğrultuda olduğu için böyle diyoruz.

siz birbirinizin ailelerini kabullenememişsiniz bence mutlaka sevğisizlikten dolayı bence yüreğiniz demediği için dilinizde diyemiyor

ben anne baba demem şahsen
bu adeti de saçma buluyorum
illa anne baba deyince mi oluyor samimiyet içtenlik
benm annem de aynı görüştedir benle
ha şöyle denebilir atıyorum adı ayşeyse ayşe anne veya mehmet baba
ama direkt anne-baba yapmacık geliyor resmen
arkasından demdiğini bırakmayanlar yüzyüze gelince anneci babacım..
tabi çook içinizden gelir dersiniz
ama ben demeyi düşünmüyorum kendi anneme de denmesini istemiyorum

ben nişanlanana kadar kayınvalideme teyze derdim..nişanlandıkdan sonra Anne ve Baba demeye başladık..kendi aramızda konuşurken onlar hakkında Annen Baban yada sizinkiler diye konuşuruz..

ilk başta Anne kelimesi çok ama çok zorlanarak çıkıyordu ağzımdan birkere dedikden sonra gerisini biraz daha rahat söylemeye başladım..

okadar zorlanıyorumm kii.. kendilerini çok sevmeme rağmen anne demek istemiyorum

ben biraz zorlandım hatta hala zorlanıyorum ama bizimki hiç zorlanmadı direk anne falan demeye başladııı

bende eşimin annesine babasına anne baba diyenlerdenim. Hatta ayrıca yeri ve zamanı geldiğinde annecim babacımda derim.bunu söyleyen ben olduğuma göre hiç de yapmacık değilim doğrusu. bu bizim kültürümüzde var. arkalarındanda annen yada babanda demem. yüzüne anne baba arkasından annen baban asıl bu yapmacık olur. Oğullarını seve seve kabul edip ana babasını şöyle bi kenara atmak bencillik bence.Onlar bana evlat gibi davrandığına göre bende onlara annecim babacım derim hiçde gocunmam.

"siz" diye hitap edin daha iyi bence
ama teyze - amca...allah allah hem tuhaf hem komik..
bizde anne-baba deriz, boyle gorduk boyle bildik boyle diyoruz zorla da degil gerçekten içimizden geliyor ve hiç de zorluk yasamadik ne biliyim...
teyzecim, oglunla balayina gidiyoruz hadi gorusuruz...))))
çok komik gerçekten yaa

esim anne baba diye hitap eder
hem de cok rahatlikla.......
ben cok utanarak soyluyorum...

bizde durum biraz farklı eşim anneme anne diye hitap eder ama ben eşimin annesine ne kadar kendimi zorlasam da diyemiyorum saygısızlık olsun diye değil ama anne diyeceğim insandan biraz da olsa anne davranışı bekliyor insan... yine de saygısızlık olmaması için sizli bizli konuşuyorum...
bu biraz da evlenme aşamasında benim annemin elinden geldiğince destek, eşiminkininse elinden geldiğince köstek olmasıyla alakalı sanırım...

bu konuda sorun yaşamıyoruz..ben eşimin ailesine anne,baba diyorum..eşimde benim aileme anne baba diyor..güzelll

ben anne baba diyorum ama eşim ilk dediğinde benim birden komiğime gitti ve gülmüştüm o günden snra çok utandı.....utana sıkılada olsa demeye çalışıyooo

ben ılk etapta dıyememıstım nısanlılık donemınde
esım cok rahatlıkla dedı oysakı hemencecık
sonra benım hıc hıtap etmedıgım gorumcelerım tarafından dıkkatle takıp edıldıgı ıcın
yok efendım bızım annemıze anne demıyor bız hıc duymadık dıye polemıkler yaratılınca hıc demedım
evlendıkten sonra ılk kez el opmeye gıttıgımızde gorumcelerım yokken dedım
sımdı de zaten uzak oturuyoruz ıstanbula geldıklerınde hosgeldın gule gule olaylarında dıyebılıyorum
onun harıcınde cıkmıyor agzımdan

nişanmlım anneme annem der
çok içten söylüyor bunu hissediyor insan
hatta annemde bayılıyor onun bu cümlesine bende
diyorum

ağzımdan ilk çıkarken zor oldu ama şimdide kayınvalide demek garibime gidiyor
eşim ise daha kolay dedi anne baba die
artık bize çok doğal geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…