Einiz, sizin anne babaniza, anne baba der mi?

nikahımızın 5.ayından sonra alıstı.. ben asla zorlamadım kendı içinden gelerek demesini istedigim içinde karısmadım ama ben nişandan sonra anne ve baba dedığimde eşim çok sevınmıstı..
anne baba demek yerine ''siz'' diyordu.. artık siz'ler sen'e ve anne babaya döndü :))

ewet soyluyor ama her zaman degıl.. sızlı bızlı konusur genelde.. :umursamaz: anne baba dedıgı nadırdır.. lmaz: uzuluyordum ılk baslarda ama sımdı dert etmıyorum acıkcası.. zemuszemus o nasıl davranıyorsa bende aynen onun gıbı davranıyorum.. :lepi: kımse bısey dıyemıyor o zaman..

evet esım annemeı ve babamı kendı aılesı gıbı benımsedı her zaman annecım babacım der,ama ben sadece kayın pederıme baba derım kayınvalıdemı sevmem ona da teyze derım :) alıstı artıkk

biz de nişanlıyken alıştırdık kendimizi,öyle rahat diyoruz ki artık allah bozmasın...

cok zorlanacagımızı sanıoduk sözlendiğimiz gün kayınpederim ne amcası babanım ben senin dedi gülüştük komiğimize gidiodu eşimle bu konu hakkındada konusuoduk hatta saf ben kayınvalideme anne diceme teyze dedim e ne olcakki demeyin eşimin öz annesinin adıyla seslendim kadına ama çaktırmadık ikimizde :kedi:
şimdi bende eşimde anne babada değil annecim babacım hatta eşim annemi annem die sever konusur :1hug:

kızlar tamda yaramın üstüne bastınız bu konuyla....ben anne baba dıyorum evlendıgımden beri...ama eşim söylemıyor...evlendiğimizin ertesi gün annemleri aradıgımızda anne için rahat olsun kızın bana emanet dedi...son söyleyişi oldu...yüzyüzeyken söyleyemedi....söyleyemıyorum ağzım alısmamıs dıyor...11 yıllık evlıyız ama hala benı cok derinden etkıler bu konu....

sözlenene kadar sizli bizli konuştum sözden sonra ilk denememde banabımnm gibi birşeyler geveledim kaydirigubbakcemile3
o kadar anlamsız bir kelimeydi ki ben bile anlamadım ne dediğimi
sonra bir gün kayınvalidemle konuşurken cümle içinde babam dedim
akşam hemen kayınpedere anlatmış gelinin baba dedi diye , nasılda hoşuna gitmiş adamın.
ılk söyleyişleerim zor oldu , eşiminde öyle ama alışıyor insan ,bunca zaman geçti artık ikimizde rahatlıkla söylüyoruz.

esim turkceyi sonradan ogrendigi icin cok komikte olsa "anne,papa" diyor bende onun annesine "umonim" babasina "abonim" diyorum.

bu da ilginç...hadi anne baba diyememesini anlarım...opuyorumnanaktan
ama anne - baba diyemeyip teyze-amca demesi ne alaka...lmaz:
benim eşim anne-baba der demese de problem etmezdim...
ama teyze-amca problem olurdu benim için... daha neler...mafoldumben

bizde anne baba diyoruz..
askimi dogurup buyutmus kisiye tabiki anne, babasinada baba diyecegim...

Biz de anne baba deriz ama peşlerinden konuşurken annen baban diyoruz..Ama teyze amca da pek bir komik doğrusu,böylesini hiç duymamıştım...

evet eşim anne baba der ben de derim ama sizin gerçekten ilginçmiş canım ilk defa duydum teyze-amca:))

banada çok tuhaf geldi ilk zamanlar sonradan alışıyo insan ya hiç tanımadığın birine anne baba demek zorunda kalıyosun biraz tuhaf gerçekten ama saygıdan dolayıda demek zorundasın ama herkes anne baba derkende senin teyze amca demen ve eşininde böyle demesi çok tuhaf belki eşin senden bekliyodur böyle bişey bence anne baba dediğinde daha samimi oluyo teyze amca dediğindede arada baya bi mesafe olur

valla ben anne baba diyorum ama eşim sadece tlfnda anne baba diyor yanlarındayken lafı ortaya konuşuyo ailem içinde benim içinde çok önemli değil çünkü aileme karşı çok saygılıdır onları çok sever bu benim için yetiyo

evet diyor hiiçte zorlanmadı gayet rahat bu konuda :) bende öyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…