Einizin ailesinin yannda nasl bir duru sergilemeye alrsnz?

" ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol " bu benim hayat felsefemdir.her zaman doğal olabilmek benim için çok önemlidir.ama benim sormak istediğim şeyi bazı arkadaşlar çok iyi anlamış ve cevap vermiş. k.valide,k.peder, görümce sorunları genelde olan şeyler.şimdi normalde siz çok yumuşak başlı, herzaman iyi niyetli,altttan alan vs. birisinizdir ama bunlar suistimal edilince aynı kişi olmaya devam mı edersiniz yoksa onlar bu davranışlarımı haketmiyorlar deyip biraz bu sıcakkanlılığı,tatlı sözleri azaltır mısınız? yada tam tersi onlar çok iyi insanlar diye daha yakın olmaya da çalışılabilir tabi! tamamamen doğallarsa zaten bizim doğal kalmamızn hiç bir zararı olmazyerimseniben

Hımmm..
Sanırım benim eşimin tarafı senin gibi düşündü..
Kocamın ailesi ile flört döneminde tanıştığımdan ben hep aynıyım..
Ciddi,soğuk ve gıcık..:mymeka:
Özellikle kayınvalidem nişanlı olduğumuz dönemde beni yere göğe sığdıramıyordu,birtanecik geliniydim ben onun..:lepi:
Ancak ben evlendikten sonra soğuk ve gıcık duruşumu hiç bozmayınca o da bana tavır almış olabilir.. Şu anki laf sokmaları,saygısızlıkları zaten hep soğuk nevale olduğumdan kaynaklanıyor.. Ne yapabilirim ki benim de huyum bu! Değişemem ki..

Her telden çalarım. Bazen sıcak, bazen mesafeli, hakkını savunan, yardımcı olmaya çalışan. Ama biliyorum o beni mesafeli bulur. Sen nasıl davranırsan davran.Onların sana karşı davranışının iyi olmasını eşin sağlar. Ben bunu öğrendim

kendini bilmek de ayrı bir erdemdir tabia.s bende kolay yaklaşamam insanlara,pek sıcak olduğum söylenemez ilk başlarda.ama bu kasti yapılmadıktan sonra karşı taraf tarafından kabul edilmeli,kötü davrandırmayı gerektiren bir durum değil bence.inadına gıcık davranıyosanız onu bilemem işte

Son düzenleme:

kendini bilmek de ayrı bir erdemdir tabia.s bende kolay yaklaşamam insanlara,pek sıcak olduğum söylenemez ilk başlarda.ama bu kasti yapılmadıktan sonra karşı taraf tarafından kabul edilmeli,kötü davrandırmayı gerektiren bir durum değil bence.inadına gıcık davranıyosanız onu bilemem işte

tabi ki onların davranışlarına göre davranmak gerekir.. zaten bilinçli olmadan bunu yapıyoruzdur da zaten.. herkese aynı davranmamız mümkün diil ki, sevgilime frklı davranırım, anneme farklı, arkadaşıma farklı, manav amcaya farklı..
ille de bi formül vermek gerekirse: ne kadar ekmek o kadar köfte

bence son derece doğru yoldasınız ..evli değilim ama aranızda mesafe olmaması size artı olarak döner diye düşnüüyorum etrafıam bakınca.. yani zamanla tanıdıkça ,benimsedikçe artmalı samimiyet ortak paydalar bulunursa... bir çok kişi başta çok çok yakıno lup sonra nefretedebiliyor birbirinden..

güleryüzlüyümdür, sabırlıyımdır da eşimin hatırına...
ama her zaman mesafeliyimdir.
eşinizin ailesiyle yüz göz olmak en gereksiz bir şey çünkü

mesafe denınce kayınvalıdenın cekımser olması ılk aklıma gelen
yerı geldıgınde soylenecek sozu esırgemeden soyleyebılmesıdır bır gelının yanı aynı hataları(bıze gore)yapmaması anlamında..
cekınerek hareket etmesı,konuşması kısıtlanması gıbı bırşeymıdır bu
mesafe buna benzermıdır yoksa başka yaşam tarzımıdır acıklarsanız cok sevınecegım

soru bana değil ama ben kendi anladığımı yazmak istedim.bana göre mesafeli olmak çok samimi olmadan yinede saygı sevgi çerçevesinde davranmak:1rolleyes: çok kızdığım durumlarda "artık konuşmıcam,mesafeli olucam vs." diyorum ama çok yufka yürekli olduğumdan en ufak bir gülümseyişte herşeyi unutuyorumkaydirigubbakcemile2 bu kötü bişey değil tabi.. aslında bende duruma göre davranıyorum.herzaman derim zaten; karşımdakinin aynası gibiyim,nasıl davranılırsa öyle davranırım. yinde herşeyde kararında davranmakta fayda var,ne çok samimi nede çok soğuk yerimseniben

eskiden sıcacıktım.........ama şimdi sesimi bıle unuttular.. soguk,mesafeli ve umursamazım onlara karsı...

onları kırmayan ama kendını ve eşinide ezdırmeyen,mesafelı bır gelinim...

Son düzenleme:
bende oldugum gibiyimdir çok sıcak kanlı herşeyin iyisini dogrusunu bilen kızına eşine ve kendisine laf söyletmeyen hayatlarına kimseyi karıştırmayan gelin...........

-tatlicadiarzu-

----------------------------------------------------------------------------------

Valla ben o anda ruh durumum nasılsa öyle davranırım. Ama asla senin gibi yalakalık yapmam. Ve her zaman da kötü olurum.
Eşim hep sevmesende annecim falan de der, ama beni kesseler söylememem içimden gelmeyen birşeyi. Hayatta yağcılık yapamam.
Benim kayınvalidem ve eşim de bana soğuk nevale der. Hiç umurumda değil. Onlar benim hakkımda ne düşünmüş, Ben kendimi biliyorum ve karşımdakini de biliyorum.
6 senedir bunun kavgasını veriyorum. Sonun da eşim de vazgeçti , bana baskı yapmaktan. Ne yapıyım, yapamıyorum, yapmacıkö hareketler, vıcık vıcık konuşmalar.

Bence sen de böyle devam et. Bırak onlar ne düşünürse düşünsün.
Kimse kusura bakmasın ama kimse kimsenin isteğine göre kişilik değiştiremez..

----------------------------------------------

'' Ama asla senin gibi yalakalık yapmam. '' cümlesini yanlış yazmışım. Ne olur kusura bakma.
Ben senin de söylediğin gibi yalakalık yapmam demek istedim..

çok hanım, sessiz görüntüsü altında saygılı,soğuk ve mesafeliyim...

sıcak kanlı ve güleryüzlüyümdür.hele evime gelmişlerse yakın davranırım.ama mesafeliyimdir oldukça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…