Einizin ailesinin yannda nasl bir duru sergilemeye alrsnz?

Bana sorarsan illa soyle goruneyim boyle goruneyim diye ugrasma hic. Guclu veya samimi veya ne bileyim iste, cunku sen nekadar ugrasirsan ugras karsindaki seni istedigi gibi gorur o yuzden sen onlarin yaninda soyle olayim boyle olayim diye hic kafani yorma kendin gibi ol sadece kim ne dusunurse de dusunsun. yerimseniben

kendim gibiyimdir şöle oluyum böle oluyum diye çabalamam hiççççç güler yüzlü yakınımdr bu benim tarzımdır zatennn
özel bi çaba göstermem

Aynen katılıyorum arkadaşım.Nişanlıyken ve evliliğimin ilk aylarında çok sıcak davrandım,zaten kişiliğğim bu ama önce görümcemden işittiğim laf,sonra da iyi niyetimi suistimale kalkıştıklarından artık çok soğuk davranıyoprum.yapım öyle olmadığı için soğuk davranacağım diye kendimi kasıyorum.Böyle daha huzurluyum,eee onlar ayna ben de onlara kendilerini yansıtıyorum,NE EKTİLERSE ONU BİÇİYORLAR ŞİMDİ...süprizzzzzsüprizzzzzsüprizzzzz

özel bi çaba harcamam neysem oyum
bazen şirin sevecen bazende agresif
ama benim her halime alısıklar kaydirigubbakcemile3

kendi ailemın yanında nasılsam oyleyimdir.. yapmacık hareketleri sevmem.. yeni tanıstıgım insanlara alışmam biraz zaman alır yabani yada soğuk davranmısımdır muhakkak.. şimdi alıştım artık.. mesafeli davranmıyorum.. ama kedi gibi de sokulmuyorum yapım gereği..
eşimin ailesinden kimse bana laf sokamaz sonucuna katlanırlar yoksa eşim haklar hepsını daha once bunun tecrubesini yasadılar cunku... bana ne diyorlarsa (benım canımı yakacak) gidip hemen eşime anlatıyorum o anki ruh halim sınırlıysem ;sınırlı bir sekılde... ağlıyorsam;kırdıkları içindir
..

elımdne geldıgınce kendı annemden ayırt etmem.ordada çok doğalımdır lafımıda cekmem.hizmettende kaçmam.yanlış gördugum bısıyı acıkacık söylerim.evıme geldıklerınde en iyisini yapmaya calışırım

ben kayınvalidemle aynı evde kalıyorum... ilk başlarda ona çok sıcak güleryüzlü davrandım her dediğine tamam dedim sonuçta ben el kızıyım beni dışlayıp oğlunu dolduruşa getirmesin, çok iyi bi aile olalım diye ama ben böyle davrandıkca tepeme çıktı:çok üzgünüm: şimdiyse en ufak bi isteği olmadığında evde savaş çıkıyo sanki:çok üzgünüm: eşimle tartışıyolar bazen ama hiçbir zaman bak annen haksız olduğu halde sana neler dedi deyip eşimi dolduruşa getirmedim, aksine sen sus o büyük boşver diyorum ama kayınvalidem bide eşime kendini acındırırsa benimde eşimle aram bozuluyo.. bazen güleryüzlü tatlı dilli oluyo o zaman o kadar mutlu oluyorum ki tabi bende sıcak davranıyorum ama gün geçmesin ki değişiyo hemen:çok üzgünüm: yani beni ezmeyi istiyo eşimde asla beni savunan biri değildir malesef:çok üzgünüm:

farklı herhangi bir duruş sergilemeye falan çalışmam.
zaten istesem de içimden gelmediği şekilde davranamıyorum ben.
ne hissediyorsam iyi ya da kötü yüzümden şıppadanak anlaşlıyor benim.

geçen kurban bayramına gittiğimizde birşey farkettim.büyük görümcemin de benimle yaşıt gelini var.k.validem hep onunla görümcem arasındaki ilişkinin güzelliğinden,tatlı dilliğinden(!) bahsedip dururdu.bayramda hepberaberdik ama görümcemin gelini hamile olduğu için gelememişti.orada aralarında nasıl güzel bir ilişki(!) olduğunu kendim gördüm.kıza hiç saygı duymuyolar,dalgaya alırcasına konuşuyolar.kimbilir ben olmasam o konuşma ne boyutlara ulaşır! ben tanımadım ama eşim görümcemin gelinin biraz yalaka bir tip olduğunu,herşeye tamam deyip ezik davrandığını söylemişti.işte haketmeyene verilen saygı ve sevgi arkadan böyle davranılmaya neden oluyo.ben şimdiye kadar kimseye kendimi ezdirmedim Allah a çok şükür.onlarında bu zoruna gidiyo zatenkaydirigubbakcemile3 birde şunu farketttim,normalde sinir olup arkalarından konuştukları kişileri benim yanımda kendi istekleri doğrultusunda övüyolar;aksini örnek alıp bende öyle olmayım diye,ama lafları çevirirken çok komik oluyo yaa:roflol:

olduğum gibi görünürüm,
neysem oyumdur ben,
onlar hernekadar benim olduğumdan hoşlanmasalarda ben buyum yapacak bişey yok

ben ayrı oturuyorum.görümcemle aynı sitededeyiz. hemen karşı bloğumda oturuyor. eşinden ayrı ve kayınvalidem orada kalıyor çocuğa bakıyor. ama ben çalıştığım için bana gelmek isterse müsaitmisin diye arıyor, çünkü ben zamanında herşeyi izin alarak yaptım. buzdolaplarını bile açarken müsade istedim.şimdi o da gelince aynı. ne çok içli dışlıyım ne de çok mesafeliyim.arasını buldum ve iyi geçiniyoruz. bu yüzden eşim de çok mutlu aramızda kalmadığı için. bir sorun olduğunda kimseye yansıtmıyor kendi aramızda hallediyoruz. inşallah hep böyle gider. ama kayınvalidemi annem gibi seviyorum. 70 yaşında ve hala bize birşeyler yapmak için ordan oraya koşturuyor. allah razı olsun...

aynen arkadaşım benimde benden yaşça küçuk görümcem var ben 25 onun yaşı 19 oturdugu yeri toplayamıyo kalmış yanımda falanın filanın gelini met ediyo çok marifetliymiş falan filan o met ettıgıde kaynana dırdırından kafayı yemış korkusundan boyun egıyo bana bak dedm o bahsettıgın kişi depresyona gırmiş kaynana görüm dır dırından annele sen benimi öle yapıcan dedm bana moder davranış örnegi vern dedm arkadaşım, ben kendimi ezdiremem yanlış oldumu susamam dile getiririm bunları eşime bile anlatıyolar bidaha kocamın aklına sacma sapan şeyler sokmayın diye ikaz ettm kötü olsanda umrumda degl saglım ve mutlulıgm önemli yanlışmıyım

ben ilk tanıştığım insanların yanında biraz çekiniğimdir, sesim falan pek çıkmaz çıksada zor duyulur falan. arkadaş çevremdede öyleyimdir. ama ilk tanışma evresinde tabi, sonra alıştım mı rahat olurum. eşimin aileside uzakta. onlarla da ilk öyle oldu ve evliliğimizin ilk 5 ayında 5 kez görüştük. 3 ünde biz gittik 1000km uzaktaki evlerine bi hafta civarında kaldık her seferinde sonra bi kez de onlar geldi ve 3 hafta kaldılar. sonra bi hafta sonra bidaha gittik. eşimin hali hazırda aldığı uçak biletini iptal ettiremediğimiz için. ne zaman onlarla olsak biyere giderken hep peşimize geldiler bi başbaşa kalın demediler. bunda eşiminde payı büyük tabi! daha yeni evlinin evinde o kadar kalınır mıyaaa!!! şimdi kesinlikle o sessiz kız olmayacağım, valla burnumdan geldi yani. yakınlarda bi daha gelmek istiyorlarmış. yaşlarına bakmadan onca yol tepip geliyorlar yaaa!

kesinlikle mesafeli olmak lazım. örneğin ben onların yanında pijoma vb. şeyler giymiyorum. dışarıda giyindiğim gibi falan giyiniyorum. herhangi bi iyiliklerinde teşekkür vb. saygı laflarında bulunuyorum. mesela sağol gibi samimi laflar yerine teşekkür ederim diyorum. sonuçta ben doğduğumdan beri onlarla yaşamıyorum, onların evlatları değilim. eşim gibi olamam yanlarında. üstelik yanlış herhangi bi anlaşmada onlar bi yazar kafalarına ne yapsan yaranamazsın. öz anne babaya benzemez, öz olsa bırak affetmeyi zaten unutur gider, ama kaynana öyle diil, zaten almışın biricik oğlunu :sm_cool:

herzaman nasılsam öyleyim kendi ailem beni nasıl tanıyor biliyorsa işte aynen öyle sonra zaman geçer derlerki gelin değişti ne gerek var gerçi şimdide saygısız diyolarya neysee:umursamaz:

canim nasil istiyosa o an o sekilde davranirim...tabiki saygi cercevesinde ....sonucta sevmek zorunda degilim....ama saygi duymam gerekir...aramizda yas farki olmasindan dolayi degil öyle yada böyle onlar esimin ailesi...zaten felaket dedikoduyu seven yengeleri ve akrabalari var....bide yunusun esi söle densin istemem...tabiii onlar ne diyecek diyede yasamam...ama esime olan saygimdan cok ileri gitmedikleri sürece saygi ve sevgi cercevesinde anlayisli davranirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…