Eitim fark sevdiim insanla evlenmemi engelliyor

rebelsoul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
1
0
86
40
Ankara
arkadaşlar nolur bana fikir verin 26 yaşındayım ve üniversite mezunuyum (bazen lanet ediyorum keşke ilkokul mezunu olsaydım die) bugüne kadar belki herkese göre iyi mevkide sayılacak kişileri reddettim hayatımda bi kez aşık oldum karakterine sevgisine inandığım biriyle beraberim 1.5 senedir.Ama maalesef lise mezunu.Yaşadığımız yerin küçük bir yer olması nedeniyle birbirimizi ancak 3-4 ayda 1 şehir dışında görebiliyoruz neden çünkü ailem karşı.ben üni.o lise mezuymuş die.
ben onları nasıl rezil edermişim die ....,bu nedenle herşeyimiz gizli buluşmamız tlf konuşmamız vs.ama bu artık benim psikolojimi bozmaya başladı
bana yardım edin nolur aranızda bu şekilde evlenmiş olanlar varmı

Siz anlaştıktan sonra bence lise mezunu yada üniversite farketmez
Bende üni okuyorum aşkım lise mezunu
ama çoğu üniliye taş çıkartır zemuszemus
ışi de varsa durumu normalse bence ailenize bunu bi şekilde açıklamaya çalışın
bunu siz sorun yapmıyorsanız onların karışması çok saçma
sonuçta sevdiğiniz adam ilkokul mezunu deilki (hem ilkokul mezunu olupta neler var yaniii kaydirigubbakcemile2)
Okumakla adam olunmuyor

Sadece lise mezunu diye insanlığını, kişiliğini yok mu sayacağız karşımızdakilerin?
Ben de seneye mezun oluyorum Allahın izniyle 5 yıldır okuyorum ama sevgilim lise mezunu ve ben 1 kere bile oturup düşünmedim bu konuyu. Çok klişe bir laf ama gerçekten de okumakla adam olunmuyor. Bunun canlı örneklerini sen de yaşıyorsundur okul hayatında. Senin sınıfındaki herkes üniversite okudu diye 4*4'lük insanlar mı? Tek kriter bu mudur eş seçerken?
Eğer sevdiğine güveniyorsan ailene karşı güçlü dur ve sevdiğin insanı tanımaları için onları ikna et.
Hayat herkesi farklı yönlendiriyor. Bu dünyada her kesimden insana ihtiyaç var. Herkes ünv. mezunu olacak diye bir kaide yok. Yeterki kişi kendini eğimeyi, geliştirmeyi bilsin...
Biraz uzattım ama ailelerin bu konu hakkındaki tutumları beni gerçekten üzüyor. Tabiki herkes ister evladının kendine denk biriyle evlenmesini ama okumak yetmiyor bu iş için.

ben yüksekokul mezunuyum eşim evlendikten sonra ortaokulu dışardan bitirdi
yeri geliyor onu kendimden daha bilgili buluyorum özellikle matematik konusunda
bu fark insanın kendini yetiştirmesi ve geliştirmesi ile ilgili olan birşey diye düşünüyorum

Ama maalesef lise mezunu
bende üni okuyorum ve allahın izni ile bitiyor bu sene,nişanlım okulu bitiremedi,üni terk,yani lise mezunu ama hiç bir zamanmaleseflise mezunu demedim..
ilk okul mezunu bile olsa fark etmezdi..okulla bağdaştırmıyorum insnların kişiliğini..ne okumuşlar görüyorum,cieri beş para etmez,sadece eğitimiyle birşeyler ispatlamaya çalışıyo,ama ne ilk okul mezunları varki,üniliye taş çıkarır..
insanlıkla alakalı,karekterle alakalı
ailenin çok etkisinde kalmışsın canım..malesef lafındaki demek istediğin nokta başka biliyorum,ama sen 26 yaşına gelmişsin ve bazı şeyleri idrak edebilirsin..
korkarak gizli buluşmalar falan,gereksiz bence..ailene kabullendir,sevgine sahip çık ve arkasında dur..umarım ailen başka rezilliklerle karşılaşmaz..çünkü çok ağır laflar bunlar.bunları düşünme aşkını yaşa sen arkadaşım

mutluluk sadece üniversite mezunlarıyla mı oluyor lmaz:
olmuyor tabi
siz ne istediğini biliyor ve mutluysanız çevrenizin saygı göstermesi lazım
ha şu da var
bazı çiftler bu durumu ilerde sorun edebiliyor bunun gerçekliğinide göz ardı etmemek lazım şakkıdı

şimdi kızmayın da herkes kendini yetiştiriyor değil, sizinkiler güzel örnek.
bu şekilde evlenip mutsuz olanlar da var, zaten aileler bu yüzden kızıyo.
senin dikkat etmen gereken canım, aşkın gözünü kör etmesini engelleyip gerçekten anlaşıp anlaşamayacağınızı sorgulaman. böle zamanlarda insanın gözüne fazla batmaz böle şeyler. objektif olman lazım.

ama ailene çok da kızma, onlar senin iyiliğini istiyorlar. eğer güveniyosan sevgiline, ailenle tanıştırırsın, görürler arada uçurum olmadığını. ama hangi aile olursa olsun tepki gösterir illa, iş sende bitiyor. opuyorumnanaktan

ailenn degil önce senn bu durumu sorun etmemen canm...sen kabullen ki ailene kabul ettir

1.5 senedir cıkıyorsunuz 3-4 ayda bir mi görüşüyorsunuz anlamadım ? insanları diplomasına göre değerlendirmek tabiki doğru diil ama ilerde evlenseniz bile bu ilerde sorun olacaktır. tabiki kendini yetiştirenler var yada üniversite mezunu görgüsüz tipler de var ama bence eşiniz sizi yukarı cekmeli ayak bağı olmamalı.
sizin düşünceniz nedir evlenip evdemi oturmak yoksa eğitimini aldığınız işinizde kendini geliştirmek mi? daha önce ne mezunusunuz hangi bölüm

Bence iki insan birbirini sevdikten saydiktan oldugu gibi kabul ettikten sonra egitim durumunun hic bir önemi yok...

Ailenin ön yargililarini parcalamak simdi senin elinde, sabirli ve anlayisli olman lazim...tabikide ailen iyligni istiyor...mutlu olamicagini düsünüyor, cevrelerindeki olumsuz örnekleri görüyorlar sadece...

Lakin ailenden ziyade sende cok iyi düsün tasin güzelim...ilerdede belki esin olacak adamin egitmin durumunun, maasinin seninkinden düsük olabilecegini kabul edebilecekmisin?
Ve sevdigin adamda senin ondan egitim acisindan üstün olmani kabul edebilecekmi?benneyaptımki

Cevabin evetse...sevginin arkasinda dur derim...cünkü gercekten seven insan kolay bulunmuyor....fakat ufacik bir süphen varsa....cok cok iyi düsün...

bence ne mezunu olduğu yada olduğun dan önce sizin kafa yapınız fikirleriniz uyuyormu o önenmli....
sen beğeniyorsan bence sorun yok...birde herşey diploma demek değilki..insanın kendini yetiştirmesi öneemli olan...benim eşim üniversite mezunu ama hiç bir zaman bu aramızda sorun olmadı....
dediğim kafalar uyuyorsa birbirinizi tamamlıyorsanız sorun yok....önemli olan senin beğenmen ve gerçekten benim evleneceğim adam bu diyosan ailenle konuşup durumu kabul ettirmendir canım....
hakkında hayırlısı olsun....

Canim benim ailemde ilk zamanlar cok karsi cikmislardi, sebep okul degildi, sadece tanimadiklari yedi yabanci diye istemediler.
15 ay ailemin haberi olmadan görüsmeye devam ettim, onlar ayrildigimi zannediyorlardi.
Naptim ettim, 15 ayin sonunda ikna oldular ve gectigimiz subat ayinda ailesiyle tanismayi kabul ettiler. 1 ay sonra ailesiyle tanisacaklar Allah nasip ederse istemeye gelecekler.
Ne yap et ama sakin pes etme. Ne aileni yari yolda birak, nede sevdigin adami. Ortayolu bulmak senin elinde.
Aileni karsina al, otur ve kesin kararli oldugunu hafif ama sert bir dille anlat. Fazla sert olmadan tabi,sonucta ailen onlar.Sadece kararliligini görsünler.

Unutma sevenler mücadele ederse, kimse ayiramaz.

Çok klişe evet ama eğitim farkından çok insanın kendini ne kadar geliştirebildiği önemli burada.
Eğitim seviyesi diye nitelendirdiğimiz,yüksekokul,lise...vs. bazı çiftlerin hayatında gerçekten sorun yaratabiliyor.
Aileniz de böyle düşünüyor olmalılar ki desteklemiyorlar bu ilişkiyi.
Yalnız ben,aileniz onay vermiyor diye sırf bu yüzden gizli gizli bulaşmanızı,telefon görüşmelerinizi gizli yapmanıza bir anlam veremedim.
Madem seviyorsunuz siz bu adamı,aşkınızdan bu kadar eminsiniz ısrarlı olun birlikteliğiniz konusunda,ailenizin sevgilinizi tanımaya çalışmasını sağlayın.
Güzel bir dille anlatın bunu,en azından tanımaya çalışın,ya da benim göremediğim,farkedemediğim birşey varsa görmemi sağlayın diye söyleyin bir bakalım.
Velhasıl,vermişsiniz kararını madem,bu kararınızın arkasında durun anlasınlar bu kararlığınızı...

benim diploma meraklısı lise mezunu bi arkadaşım var ama lise mezunlarıyla komşuluk yapmıyor. birinden bahsetse matah bişeymiş gibi üniversite mezunu diye söze başlıyor. evine ilk gittiğimde eşinin 20 sene önce aldığı lisans diplomasını vitrininde sergilediğini görmüştüm

Eşim lise mezunu ben onu hala çok seviyorum.opuyorumnanaktan zaman zaman sorunlar yaşasak da(eğitimle alakalı yaşamadık hiç)
Kimseye de rezil olmadık.Utanılacak bir şey mi ne demek 'rezil olmak'?ınsanları yaftalayanlar utanmalı bence lmaz:
Karşıdaki kişi kendini geliştirdikten sonra anlaşılabilir.

eğitimle öğretimi birbirinden ayırmak lazım bence...

söz konusu eğitimse ...evet insanlar birbirine denk olmalı...oturup paylaşabilecek ortak noktaları birbirine yakın seviyeleri olmalı...ama eğitimin tahsille hiç bir alakası yok...eğitim hayatımız boyunca süren ailede başlayan bir süreçtir...biz hayata devam ettiğimiz sürece devam eder...

lise ya da üniversite ise öğretimdir sadece...kişilerin tahisllerini ifade eder...ve hiç bir kıyaslama niteliği yoktur insanlar arasında..

ne üniversite mezunları vardır sorsan cumhuriyetin ilan tarihinden bihaber...ya da ne ilkokul mezunları vardır ki kitap gibidirler oku oku bitmez...

ben de arkadaşlara katılıyorum.karakter öğretimle eşdeğer gelişen bişey değildir sonuçta..Ama hayatınızdaki kişinin nasıl biri olduğuna da bu,belki de siz aşık olduğunuzdan bişeyleri göremiyosunuz.Bazen öyle çiftler olur ki,bu kız bu adamla nası anlaşıyo böyle der şaşırırız.Eğer objektif bakabilip hayır kesinlikle o da yerinde saymıyo,kafa yapımız da aynı,sadece elinde bi üni diploması yok diyosanız neden gizli gizli görüşmek yerine ilk başlarda zorla da olsa ailenize yakınlaştırmıyosunuz?onlar bukadar karşı ve uzakken nası bişeyleri ispat edebilesinizki?bırakın görüşüp tanışsınlar oturup konuşsunlar da,aileniz de nası biri olduğunu iyice anlasın size yakıştırsın..hem siz böyle ayrı gibi davrandıkça bak biz haklıydık anlaşamadılar bile ayrıldılar hemen diyolardır.
Yok ailemdeki herkesin kafası diplomaya odaklı şuanda diyosanız da,yahu bu adam da 1,5senedir bi açıköğretime bari yazılıverseydi ozaman?Ailenizin okul takıntısı da yoktur heralde,illa itü odtü mezunu damat isteriz demiyolardır yaaani .....

üniversite sadece matematik,edebiyat,üç beş mesleki bilgiden ibaret değildir..
insana çok farklı kültür,farkındalık kazandırır.
lise-üniv farkı çok büyük bir fark değil ama ilkokul mezunu-üniv mezunu olunca
bir kere daha düşün derdim..şimdi burda en büyük pay sana düşüyor...önce sen kabullen
bu durumu..bence sende bu işi içinde bir yerlerde dert etmişşin kendine...

aynen katıllıyorum.
üniversite sadece bunları katmaz. hayata bakışını ,ufkunu ,genişletir.
ilkokul mezunu bir erkekle üniversite mezunu bir kadının beraberliği bencede sakıncalar doğurur.
lise ve üniversite olarak bakılırsa olabilir diyorum. ama bunu da,yani bu farkı da,hazmeden var hazmedemeyen var.
2 ,tanıdığım bu eğitim farkı yüzünden ayrıldı. ha,devam eden evlilikler var mı. elbette var. sadece ailenin düşüncesinide dikkate almanı söyleyebilirim.
birde gözlemeni. erkek arkadaşında bu eğitim fakına karşı herhangi bir rahatsızlık var mı yokmu. bunlara dikkat etmelisin.
bana sorarsan, ben benimle aynı eğitim seviyesinde, olanla evlenirdim
. o da benim görüşüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…