Eitim fark sevdiim insanla evlenmemi engelliyor

ıstediğiniz kadar kızın ama eğitim sadece kişilikle sınırlı değildir.Savunma yaparken sadece kültür ve
kendini yetiştirmek değil ki kriter
Maddiyat bütün anlaşmazlıkların başı bence.Ailelerin de lise mezununu bırak üni mezunlarının bile iş
bulamadığı bu ülkede bu ayrımı yapması da maalesef kaçınılmaz oluyor.Tabii ki bazı lise mezunları üni mezunundan iyi para kazanıyor olabilir ama bu sınırlıdır.
Konu sahibi arkadaşımızın da erkek arkadaşı iyi bir işe sahipse bence aile kabul edebilir.
Ayrıca bir çok kişi eğitimi kompleks yapar,bu çok da görülmemiş bir durum değil -ki aileler böyle düşünmekte haklılar bence.

iyi de erkek arkadaşı ilkokul değilki lise mezunu ..ben mi yanlış anladım
:uhm: oyüzden bence de çok büyük sorunlar olmaz

eğitim farkı gerçekten bazen etkileyebiliyor eğer ki adam kendını geliştirmedyse iki lafı bır araya getirip konusamıyorsa o ilişkide problem çıkar
yasadığımz yerler farklıysa ortamlarımız farklıysa problem çıkar
ama kişiye görede değişir iki gönül br olunca samanlık seyran derlergamyoncuiremsu

biliyorum.
yazımı dikkatle okuyun. bende liseden bahsettim.
.

pardoon ben alıntı yaptığınız yazıyı siz de ek olarak ilkokuldan bahsedince
''lise-üniv farkı çok büyük bir fark değil ama ilkokul mezunu-üniv mezunu olunca
bir kere daha düşün derdim'' i 'derim' olarak okumuşum a.s

siz birbirinizi seviyorsanız,anlaşıyorsanız,kafanız uyuyorsa lisenin üniversitenin ne önemi var
aşk sevgi kolay bulunmuyor eğer gerçek aşkı bulduğunuza inanıyorsanız o ne der bu ne der diye düşünmeyin ve aşkınızın peşinden gidin
ne ilkokul mezunları var üniversite mezunlarına taş çıkarır
herşey üniversite demek değildirki
bir kişi üniv.okuyamamıştır belki maddi imkansızlık belki başka nedenlerden dolayı ama kendini geliştirmiştir.
tabiki üniversite insana çok şey katıyor ufkunu açıyor ama siz eğer anlaşıyorsanızda bu sorun olmaz

canım sevgilimle tanıştıgımda ben lise mezunuydum o ise yuksek okul mezunu idi..ben sınava girecektim ama pek hazır degildim o diyorduki yuksek okul kazanagacına eminim ama senı dersaneye gönderelim tıp oku dıyordu bana.. düşün:) bunu istiyordu benden kendisinden yuksek olucam felan die asla düşünmez..ben yuksek okulu kazandım şimdi allahın izniyle ikimizde yuksek okul mezunu olucas.. ama senın yerınde ben olsa aileme anlatırdım onu nekdar çok sevdigimi .. benım dayımın kızı ilkokul mezunu ama kocası yuksek okul mezunu ve kocası diyor sevda bana taş çıkartır her konuda diyor.. okumak herkesın harcı degilki herşey para belkide sevgilin ozaman durumu yoktu?bunu ailenin anlamı lazım herkes bizler kadar şanslı degil malesef..insanın kendisini yetiştirmesi öenmli olan..

Canım 26 yaşındasın. 1,5 yıldır birliktesiniz ve 3-4 ayda bir görüşebiliyorsunuz. Ama sanırım bu bir kaç saatten fazla olmuyordur değilmi. Yani aslında kaç saat olursa olsun, aranızda özlem var şuan aşk var. Bazı şeyleri görmeye engel olabilir bunlar. Ama buna karar verecek olan kesinlikle ailen değil sensin. Sevdiğin kendi yetiştirdiyse, en azından senin kadar kültürlü ise, ortak konuşacaklarınız cidden fazla ise elbette ünili biri liseli biriyle olabilir neden olmasın. Çnki insanların aralarında konuştukları diplomaları değil, ilgilendikleri konulardır. Sonrasında eşini sen lise mezunusun ben üniversite mezunuyum diye yargılamaması gereken sensin güzelim. O yüzden buna bence ailen değil sen karar vereceksin. Eğer kendi kafanda cidden evet budur diyorsan ailene kabul ettirirsin tatlım. Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Sevgiler...

Arkadaşım sen bu adamı gerçektten tanıdığına karakterlerinizin kişilik yapılarınızın hayattan beklentilerinizizn geleceğe dair hayallerinizin amaçlarınızın aynı olduğunu düşünüyorsan çok fazla dert etme derim...
Ama değil... Çünkü 3-4 aydabir farklı bir şehirde muhtemelen 3-4 saatten fazla göremediğin bir adamı asla ama asla tanıyamazsın.... 1,5 yıldır berabersinşz 3-4 ayda bir görüyorsun yai bu süre içinde Her ay görüşmüş olsan bile 18 kez görüşmüşsün her görüşmende 3 saat geçirmiş olsan 54 saat yani toplam 2,5 gün....
Sen bu adamı tanımıyorsun daha, özlem var aranızda ve kısa görüşmeler....ışte bu etkenler, bir de ailenin koyduğu yasağın cazibesi....

bu yorum gerçekten iyiydi , icraat var resmen yani sevgılınız böyle bir atak yapsa ailenizin gözüne girme şansıda olurdu
evett ben evlenmedım ama 2 yıl lıse mezunu bırıyle beraberdım
ve bende kesınlıkle kafa yapısı karakter onemlı, unıversıtede tanıdıgım her adam mı adam da boyle bı ayrıma gıdıyorum dıye başladım
benım arkadaslarım filan da baya ısındılar olumlu yaklastılar
ama sonradan karsımdakının ıcındekı canavar ortaya cıktı: kavgalarımızda bı yerden sonra ben ona hıcbırsey demedıgım halde, " unıversıte mezunusun ama bunu bunu anlamıyorsun şöyle böyle" dıye hakaretler başladı ve daha da alevlendı bu kavgalar, ve ben bu ınsanda şiddet, yarı aldatılma ve hakaretlerı yaşadım, kı belkı lısans mezunu bırıylede bunu yasayabılırdım

şimdiki sevgilim ise unıversıte mezunu, oda zamanında lıse mezunu bırıyle bır ılıskı yasamıs, sole bır durum var bız bırbırımızı daha ıyı anlıyoruz, fınal zamanlarımız ders calısma zamanlarımızda bırbırımıze dokunmuyoruz

ama eskı ılıskımde sınavlaırm oncesı kac defa kavga cıkarıp benı aglattıgını bılırım bıle bıle yaptıgını dusunuyorum sımdı dusununce, basarılı olup ondan one cıkmamam ıcın

canım bunalr benım orneklerım, bıldıgım ıkı evlılık var bu sekılde bırı ıyı bırı cok kotu, psıkologa gıttıgımde bana bu evlılık turunde genelde mutsuzluk yasandıgını soylemıstı , yanı bu şansa baglı canım

bence sen aılenle sureklı bı araya getır o arada adamı gözle, kendın emın ol, ınsan sureklı beraber oldugundan emın olamıo
3-4 ayda bır gordugun adamdan nasıl emın olabılceksınkı tanımalısın

oda girsin en kötü bir aöf lisansa bir bakmışın bu sorunda ortadan kalkmış çok zor bir durum değil eğitim farkını kapatmak bence zor olan kafa farkını kapatmaktır o yüzden hiç üzülme canımın içi:teselli:

valla canim bunun egitimle bi alakasi yok. eger ksi kendisini her ölcüde gelistirebiliyorsa bence o kisidir bilgisi olan. bende üniversite mezunuyum, esim ise Almanyada okudugu icin tam egitim sistemini bilmiyorum ama üniversitenin bi alt dalini okumus belirli bi meslek yapmis ama tabiki üniversite mezunu degil. fakat okadr cok kendini gelistirmiski inan bazen ben ona yetisemiyorum. nice ilkokul lise mezunlari var ama biz üniversitelileri alt ederler valla! okumak tamam güzel birsey ama sen kendini gelistiremiyorsan hayatina verim katamiyosan bi hicsindir canim... ama beni düsündüren lise mezunu degilde 3-4 ayda 1 görüsmeniz olmus. gercekten iliskine güveniyormusun, en dogrusu bu sekilde sevgilin sana güven veriyormu? 3-4 ayyda bir bulusmaniz nekadar güven verici? egerki gercekten sevgisine de güveniyorsan yani adam gibi adamsa kacirma canim... ama olurda sen üniversite mezunusun felan gibi triplere girer yok calismiycaksin gibi dar görüslü bi insansa aman amam aman hic kendini hirpalama....kaydirigubbakcemile

sevgi aşk her şeyin üstesinden gelir ben aşk evliliği yaptım yine geriye dönsem yine aynısını yapardım aşık olmadıgım insanın koynuna giremezdim açıkçası amaaaa bide madalyonun diger yüzü var ben üniv. mezunuyum eşim orta okul ailemde çok karşı çıktı ama ben dinlemedim kalbimin sesini dinledim . Şimdi örnekler veriyim sana eşimin aileside bemii hiç istemedi kayınvalidem resmen yüzüme seni istemiyorum çünkü çok akıllısın bize göre degilsin bana benim sözüme gidicek biri lazımdı bırak oğlumu dedi tabi sözlüyüz o zaman bu yaklaşımınızdan sonra bende sizi sevmiyorum ama napalımki kayın validecigim oğlunu çok seviyorum oda beni bir birimize katlanıcaz dedim bu sadece bir örnek yaşadıklarıma birde eşimden bir örnek veriyim kızlar oğlum var 8 yaşında bana göre sinemaya gitmesi tiyatroya gitmesi onun gelişimi için bir ihtiyaç eşime göre gereksiz ne geregi varr cnmm evde tv. var falan bunlar sadece birer örnek kızlar aşk sevgi bakşa evlilik bir ömür boyu hayata birlikte gögüslemek ayrı ailesinide yadırgamamak lazım bunları bu tür şeyleri benim ailemin hissettiği gibi arkadaşın aileside hissediyo ama arkadaş şuan göremiyor çok uzun oldu kusura bakmayın ayy kaydirigubbakcemile3

tabi bu fark karşındaki kişiyide rahatsız etmemeli..
sen ünivden bir arkadaşınla görüşürken ya da bir anından bahsederken rahatsızlık duyacak mı
ya da içinde o da sorun etcek mi,bunlarda önemli..

evet sevmek,aşk önemlidir
elbette sevmediğin birinin koynuna bile giremezsin
ama körü körüne birşeye bağlanmak,kendini kaybetmek
gözü açık olmamak insanın başına ilerde büyük sorunlar açar..
aşk kesinlikle karın doyurmaz cicim ayları geçip sorunlar çıkmaya başlarsa
anya konya ozman anlaşılır..arada da ne aşk kalır ne saygı ne de sevgi...

egitim farkinin evlililerde cok problem oldugunu dusunurum ben hep ve insanlarin denk olmasi lazim derim cunku ne olursa olsun insanlarin kiskancliklari ya da kompleksleri evliligin sonunu getirebilir derim.
ama bu tabiki bi insanla iliskiye baslamadan evvel dusunelecek seydir.
sen sevmissin asik olmussun bu adamla bir omur gecirebilirim demissin buna inanmissin o zaman sonuna kadar arkasinda durcaksin sevginin.
benim sevgilimi de ailem hic tasvip etmedi onaylamadi ama 2 yildir her gun anlatiyorum her gecrdigimiz dakikayi biliyolar beni mutlu ettigni uzmedigini goruyolar notlarimin ne kadar yukseldigini goruyolar eski hastaliklarimdan eser kalmadigini goruyolar itiraz edemiyolar artik. edemezler yani boyle bi sevgiyi gorduklerinde kimse yok olmamali diyemiyo.
senin gorevin burda vazgecmek degil sevdigine cok guveniyorsan her gun anlatmak her yapgitinizi anlatmak tanitmak ince ince tane tane yavas yavas.
seviyosan kaya gibi saglam olcaksin dimdik durcaksin sevginin arkasinda.
o zaman mutlu olursun arkadasim.
bunun baska kolay bir yolu yok!

konu sahibi arkadaşım buyur sana güzel bir örnek..
arkadaş çok sevmiş katlanmış ama ben olsam aşkımdan da ölsem
bana kayınvalidem böyle dedikten sonra asla birdaha o beraberliği düşünmezdim..
eşiyle yaşadığı farklılıkta önemli bence..çocuk bile arada kalır bu durumda...

ailen haklı bence onları dinle yada herşeye katlanırım deyip kabul et bu durumu aileyide sevgilinide idare etmek sana düşüyor yani sırtında bir ömür bu yükü taşırsın

erkek kadından alt seviyede oldumu bunu sindiremiyor ve sana yüklenir zamanla birebir yaşadım gördüm çevremdede var

düşün hatta geçen gün bişey duydum çok şaşırdım karı koca aynı yerde çalışıyorlarmış karısı ondan biraz fazla maaş alıyr diye patrona gidip maaşını düşürmesini istemiş erkeklerin farklı bi psikoloji var ben idare ederim desende o sorunlar çıkaracaktır

Allah yardımcın olsun tatlım

benim erkek arkadaşımda lise mezunu,o bunu kafaya takıyordu,ben ona önemli olmadığını ,kendini yetiştirmesinin önemli olduğunu falan söyledim,fakattt ilişki ilerledikçe büyük sorunlar olmasada sorunlar oluyor.Şöyle ki ;alakalı alakasız konularda bana bırak bu üniversite ayaklarını,onlar üniversitede olur diye karşı çıkıyor,şaşırıp kalıyorum ne alaka söylediğim şeyle diye.Demekki içine dert olmuş ve alakasız zamanlarda bile olsa dışarı vuruyor bunu.Üniversitedeki erkek arkadaşlarımı da gereksiz yere kıskanıyor ama benim üniversite mezunu bir erkek arkadaşım olsa o ortamı o arkadaşlıkları yaşadığı için benim arkadaşlıklarımı sorun haline getirmezdi.Bişey söylediğim zaman hemen iş yerindeki kadın arkadaşlarıyla olan iş arkadaşlığını örnek gösterir.Benim okulda birlikte yediğim içtiğim derse girdiğim çıkarsız okul arkadaşlıklarımı nasıl iş arkadaşlığıyla bir tutar ki?

bence eğitim farkı etkilememeli
sizin için önemli değil o belli ama aileye söz geçirmek zor olabilir
eğitim seviyesi düşük olan bir aile karşı çıkar bence
kendileri üniverste mezunu olmadığı için kızları okuyunca bişi oldu sanırlar
bence aklı başında bir aile erkeğin işi iyi olduktan sonra diplomaya bakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…