Ejje89un diyet günlüğü

ejje89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
677
0
116
İstanbul
aslında daha önce de diyet günlüğü olarak bir konu açmıştım ama kimse yorum yapmamış ben de bir daha açayım dedim.öncelikle kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım üniversitede öğrenciyim.şu anki kilom 108.8 fakat diyete başladığımda tam 124.5 kiloydum.küçüklüğümden beri hep kiloluydum.lisedeyken 80 kilo olduğumda diyetisyene gittim ve 65 kiloya kadar indim.fakat sonra öss stresiyle yeniden almaya başladım.ama asıl üniversitede tam bir felaket oldu.ailemden ayrı yaşadığım için hep hazır yemekler yiyiyordum cips ve kola da tabii ki.bu sene başında ne oldu bilmiyorum gerçekten hani herkesin bir olayı vardır ya şu şu yüzden başladım diyete diye.bende o yok işte düşünüyorum ama bulamıyorum.neyse 3 ekim 2011 de diyete başladım.diyetisyene falan gitmiyorum.yediğim yemekleri bayağı azalttım.şu anda gayet iyi gidiyor pantolonlarım falan bollaşmaya başladı hafiften bu beni çok mutlu ediyor ve daha da heveslendiriyor.bundan önce de defalarca denedim diyet yapmayı ama hiç başarılı olamadım.başlıca nedenlerini de biliyorum aslında bu yüzden o yanlışları bu sefer yapmıyorum.mesela hep etrafımdakiler laf ediyo diye yapıyordum ama artık kendim istediğim için yapıyorum hatta kimseye de söylemedim henüz anlamalarını istemiyorum.bol kıyafetler kalın kazaklar falan giyiyorum yanlarında.anlasalar "aaa ne güzel olmuş aferin aferin" falan diycekler sinirimi bozacaklar zaten kilo muhabbeti yapmayı hiç sevmiyorum.bugüne kadar onlar zayıfla zayıfla dedikçe ben sinirlenip daha da çok yiyiyordum.bir diğer yaptığım hata ise yüksek kalorili yiyecekleri kendime yasaklamamdı.ama şu anda yasak değiller.istediğim zaman yiyebilirim ertesi gün de daha çok egzersiz ve daha az yemekle dengeleyeceğimi biliyorum çünkü.yasak olmadığı için canım da istemiyo yani en azından şimdiye kadar olmadı ne kadar geç olursa iyidir :) şimdilik yazacaklarım bu kadar imkanım oldukça sık sık gelip bişeyler yazıcam.bu arada buraya yazmak çok rahatlattı beni normalde kimseyle paylaşamadığım için.

bugün yediklerim:
sabah:
haşlanmış yumurta,1 kibrit kutusu peynir,domates,salatalık,4 adet zeytin
kuşluk:
1 bardak süt
öğle:
1 parça tavuk göğüs eti(yağsız)domates sosuyla

Bir de bugün evin hemen yakınında spor aletleri var orada yarım saat spor yaptım eve gelince de kulaklıklarımı taktım sevdiğim şarkılarda dans ettim.bu hem daha eğlenceli hem de ben daha fazla terledim ve yoruldum.
İnşallah diyet günlüğümü okuyup yorum yaparsınız :)

slm bendee 27 yaşındayım 1.5 yaşında oğlum var hep zayıf biriydim hiç kilo sorunum olmadı taki evlenene kadar çok hareketliyken birden sadece iş ve ev hayatı ve doğum kontrol hapları sayesinde kilo almaya başladım 53 kiloyla evlendim 3 yılda 64 kiloya çıktım 64 kiloyla hamile kaldım 90 kiloyla doğuma girdim doğumdan sonra hızla kilo verdim 75 düştüm sonra olan oldu o süt yapar bu süt yapar diye iyice saçmaladım 83 kiloya çıktım ve nedense bu beni rahatsız etmiyordu izmirde yaşadığım için bahar erken geliyor 30 mart 2011 de ince kıyafetleri çıkarırken hiç bir şeyin bana olmadığını görünce o an karar verdim hazirana kadar istedğim kilo olmasada kilo vermeye karar verdim ama sağlıklı bir şeklide kilo vermeye eve alet aldım bol su tükettim ana ve ara öğünleri atlamadım ve spor yaptım plates yaptım sırt ağrılarım geçti az yağlı az tuzlu yemekler yaptım ekmeği nerdiyse kestim yedğimde tam buğday yada çavdar yedim abur cumuru kestim hamur işi tatlı hayatımdan geçici süreyle hayatımdan çıkardım ve sonuç haziranda 72 kiloydum ama sağlıklı bir şeklide biraz ara verdim kilomu korudum ramazandA bile bile aynı kilodaydım sporu bıtaktım tekrar kilo almaya başladım 79 çıktım şimdi, tekrar kilo vermeye başladım şuan 75 kiloyum şunları yapıyorum

sabahları aç karnına form çayı içiyorum liptonun kiraz sağlısını içiyrum yada ılık ballı limonlu su
30-34 dk sonra genelde değişiyor bol yeşillikli lor peynirli karışım bir dilim ekmekle
ara öğün genedle yeşil elma yada ceviz
öğlen evde ne varsa çorba sebze yemeği
ara öğün yeşil çay yada soda
ara öğün meyva
akşam en geç 18:30da ekmek sizyada küçük bir dilim ekmek le bazen köfte fırında bazen baklagilli yemek yada sebzze yemeği
erken yattığım için başka birşey yemiyorum
ve bol su en az 1.5 litre en fazla 2 litre saat 19 dan sonra fazla su içmiyorum yoksa gece nöbetine çok çıkıyorum:)))) ben böyle yaparak dikkat ediyorum

her gün en az 30 dk en fazla 60 dk spor
en az 100 en fazla 200 yarım mekik çekiyorum
öğleden sonra oğlumla müzik dinleyip oynuyoruz:)))

böyle işte biraz fazla yükleniyorum ama bu sefer kesin sonuca gitmek istiyorum hazirana kadar 64 olmayı hedefliyorum oğlumun doğum gününe kadar artık alış veriş yapmak istiyorum:))):26:

yaaa sadece bir kişi yazmış ( benim topiğim de diğerleri gibi kalabalık olsun istiyorum.herkes girip yorumlarını yazsın birbirimizi motive edelim.

neyse ben yine de yazayım bugün
akşam 3 köfte yedim 1 dilim tam buğday ekmeğiyle 1-1,5 saat sonra da bir dilim ananas yiyicem.ananas metabolizmayı hızlandırıyormuş :)

hoşgeldin canım.
merak etme zamanla doluyor günlükler.
ben de ilk açtığımda kimse yazmıyordu.
hatta yazmayı bıraktım kimse bi şey demeyince :)
sonra bi kaç arkadaş görmüş başlığımı, neden yazmıyosun dediler.
sonra yazmaya devam ettim ben de...
sen de bırakma sakın..
ve diğer günlüklere girip yorumlar yaparsan kaynaşmış olursun herkesle...

canim aramiza hosgeldin
günlügün hayirli olsun
baya kilo vermissin bunun icin tebrik ederim seni tatlim
dedigin gibi pantolonlar bolarinca insan daha cok hevesleniyor mutlu oluyor
insallah hep beraber veririz bu kilolari

takip edecem seni bundan sonra menülerini bekliyorum
simdiye kadar yazdigin menülerini begendim tatlim afiyet olsun
sporda cok önemli tabi her gün yapmaya calis zamanin olursa eger

canim merak etme dolar daha günlügün
evett ananas metabolizmayi hizlandiriyorr ben bayilirim ananasaaaa
yesil cay iciyormusun tatlim? günde en az 2-3 kupa ic gercekten cok yardimci oluyor

Hoşgeldin eje.
Tebrik ederim ne güzel vermişsin.
En önemlisi işin mantığını kavrayabilmişsin.
İnsan kendisi için istemeli.
Falanca zayıf yada falanca laf ediyor diye değil.
O hayal ettiğmiiz kıyafetler ve fiziğimiz gaza getirmeli bizi.
Keşke zamanında kendimizin farkına varıp da dur diyebilşeymişiz kendimize.
Üniv.de çok zor oluyor gerçekten.
sabah kahvaltısı pansiyonda çıkardı o gayet iyi oluyordu.
Öğlen okulda ilk sene yedim ve yemeklerim düzenli olduğu için kiloda vermiştim.
Ama sonra cipstir koladır ne bulduysak yedik
Misal arkadasımla geceleri markete gider gofret çikolata kek cips her türünden alır sabaha kadar anca yerdik düşün
Ayy işkence etmişiz resmen şu vücudumuza.
Ananas evet güzel diyorlar henüz yemedim, yeşil çay tüket canım.
Birde kendini tanıtıp kaynaşman için diğer günlüklere de girmen lazım.
Yoksa farketmezler seni.
Başarılar tekrardan.
Menünü beğendim. Bilinçli kızsın vesselam

hosgeldın canım aramıza bende daha cok yenıyım 5 gun oldu gunluk tutmaya baslayalı ama ınan cok faydası oluyo burada ınsanı acayıp motıve edıyorlar valla sende goreceksın zaten zamanla Allah ım yardımcın olsun cumlemızınde ınsallah... suana kadar gayet ıyı vermıssın devamının gelecegıne emınım kolay gelsın....

öncelikle yorum yapan arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum.Ben aslında diğer günlükleri takip ediyordum ama yazmıyordum bundan sonra yazıcam inşallah.Yeşil çayı arada sırada içiyorum düzenli değil yani ama 5i bir yerde çayı içiyorum günde 3 bardak.bugün yediklerime gelecek olursak
sabah:nesfit ve süt
kuşluk:1 adet 125 grlık küçük paketlerden light yoğurt
öğle:3 adet diyet bisküvi
ikindiyi kaçırdım
akşam:1 tabak az yağlı kapuska ve bir dilim kepekli ekmek

spor olarak sabah mekik çektim ve dans ettim.akşamüstü de 20 dakika yürüyüş yaptım.şimdilik bu kadar :)

dün arkadaşımda kaldım bu yüzden diyetim biraz bozuldu.sabah corn flakes ve süt yedim.öğlen de 3 diyet bisküvi ama akşam ah o akşam var ya fırında patates ve tavuk,pilav ve tavuk göğsü.evet biraz abarttım ama.Aslında şeye güvendim biraz arkadaşımla mecidiyeköyden taksime kadar yürüdük.gerçi çok tempolu değildi ama yine de hiç yoktan iyidir :)

bayadır yazamadım yılbaşı için ailemin yanındaydım.bugün başta iyiydi ama akşam biraz kaçırdım galiba gerçi fazla değil ama bana öyle geliyor.

sabah:1 kase special k ve süt
ara öğün:4 adet minik kepekli galeta
öğle:4 yemek kaşığı ıspanak bir dilim kepekli ekmek
araöğün:4 adet kepekli galeta
akşam:2 parça tavuk 1 dilim kepekli ekmek ve KOLA (bu gerçkten kötü oldu)ama daha önceden de yazdığım gibi diyette olduğumu kimse bilmediği için içmek zorunda kaldım.
ara öğün:1 bardak süt

bi de bugün yeni bir çaya başladım.elma limon karanfil tane karabiber ve tarçından oluşan.bunu deneyen oldu mu aranızda?şahsen ben tadını beğendim ama işe yarar mı bilemiyorum.

sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 kk lor peyniri
4 adet zeytin
1 dilim kepekli ekmek

ara öğün:
3 adet diyet bisküvi

öğle:
1 dilim kepekli ekmek
1 kk lor peyniri

akşam:
1 porsiyon mantı (Bu gereksizdi ama misafirlikte olduğum için yemek zorunda kaldım çünkü kimse diyette olduğumu bilmiyor.)
1 kase tarhana çorbası

ara öğün:
5 adet kestane

Bugün kaçırdım ipin ucunu ama normalde gerçekten çok sıkı takipçisiyim diyetimin.zaten 3 ayda 16 kilo vermemden de anlaşılır :))
spor olarak bugün sadece 20 dakika yürüyüp yarım saat de pilates yaptım.şimdilik bu kadar :))

15 kg vermişsiniz tebrik ediyorum dünkü menünüz biraz fazla olmuş ama bugün dengelersiniz diye düşünüyorum. gerçi 15 kg vermiş biri 1 tabak mantıyı hak etmiş artık

tatlim afiyet olsun. mantiyi bosver arada bir böyle tür yemeklerden yemek lazim dimi
bende dün bi tabak makarna yedim
hem sporunuda yapmissin, yaktin mantiyi

bugün bayağı bi geç kalktım bu yüzden kahvaltıyı 12de yaptım
kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
4 adet zeytin
5 adet badem
2 adet küçük domateslerden
1 kk lor peyniri

öğle:
1 bardak diyet ayran
1 adet kepekli grisini

akşam:
1 dililm kepekli ekmek
5 yemek kaşığı kadar karnabahar yemeği (yağsız)

saat 21:30 gibi de bir dilim ananas yiyeceğim bu günlük bu kadar :))

çok fazla yorum gelmese de ben yazmaya devam edeceğim :)
sabah:
1 yumurta ,1 kaşık lor peyniri ve 2 kaşık domates rendesi ile yapılan yumurta
1 dilim kepekli ekmek

ara öğün:
125 ml light yoğurt

öğle:
1 kk lor peyniri
1,5 grissini

ara öğün:
4 adet badem

akşam:
5 yemek kaşığı karnabahar yemeği(yağsız)
1 dilim kepekli ekmek

ara öğünde de 1 dilim ananas yiyeceğim

süper menü

teşekkür ederim :))

eveeeeeeeeeeeeet dün yediklerim:

sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
1 kk light beyaz peynir
4 adet siyah zeytin
domates
salatalık

ara öğün:
1 adet elma

öğle:
2 adet grissini

ara öğün:
5 adet badem

akşam:
4-5 yemek kaşığı ıspanak
1 dilğim kepekli ekmek

ara öğün:
1 dilim ananas

bu arada 1 haftada 2.3 kilo verdim çok mutluyummmmmmm :))

bugün yediklerim (kahvaltım fix oldu zaten :))
sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
1 kk light beyaz peynir
4 adet zeytin
domates
salatalık

ara öğün:
125 ml light yoğurt

öğle:
3 adet köfte
1 dilim kepekli ekmek
2 tane çeri domates

ara öğün:
1 adet elma

akşam:
5 yemek kaşığı ıspanak
1 dilim kepekli ekmek

sabah:
peynirli omlet(1 yumurta ile)
1 dilim kepekli ekmek

ara öğün:
125 ml light yoğurt
5 adet badem

öğle:
3 adet köfte domates rendesiyle
1 dilim kepekli ekmek

ara öğün:
1 adet elma

akşam:
1 tabak kapuska yemeği
1 dilim kepekli ekmek

ara öğün:
2 adet kivi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…