Ek gıda

handemersin

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
28
2
6
29
Oğlum 5 bitti altıdan gün aldı ek gıdaya geçeceğim ama korkuyorum neden bilmem günlük tatlı kaşığı yatarken ev yapımı yoğurt yedirsem birşey olur mu nasıl başlayacağım bilemedim geç bile kaldın diyorlar nasıl yol izleyeceğim bilmiyorum

Geç kalmadınız niye geç kalasınız. Başlangıç anneler için ürkütücü olabiliyor sakin olun. Adı üstünde zaten ek gıda uzunca bir süre zaten tadımlarla geçecek.Ben ilk kabak ile başlamıştım. Önce sebzeleri daha sonra yoğurdu daha sonrada meyvelerle tanıştırmıştım. 3 gün kuralına uyarak.

Prinç sebzelerden sonra mi verdin canim... patates havuç verdim yarin havucun son gunu belki aksam havucbpatates veririm diyorum. Patatesten 1 yemek yemek kasigi havuctan tatlı kasigi 1 cay bardagi olcusunde sulandirsam fazla olur mu.. yarin da plcuye gore aksam ikisinden de yemek kaşığı yaparim 1 cay bardağına aksam.. sonra kabak vericem sonra ne verim bilemedim pirinc mi versem dedim yogurt mu.. ya da bsska sebzemi.. yogurt gerci ayrı hergun 1 cay kasigi verebilirim aslinda sonra arttiririm

Ben püre olarak değilde blw yapmıştım. Pirinci cok sonra verdim. Mümkünse sebzelerle ya da yoğurtla devam et ya da meyvelerle. Bakliyat gibi şeylere sonra geçmiştim

Ben püre olarak değilde blw yapmıştım. Pirinci cok sonra verdim. Mümkünse sebzelerle ya da yoğurtla devam et ya da meyvelerle. Bakliyat gibi şeylere sonra geçmiştim
anam ne kadar zormuş ya gerçekten. o zaman ben patates havuç kabak yapmıştım. bir hafta da onları harmanlarım birer kaşık veririm. tam öğün olması için ne yapabilirimki daha ... 1 çay bardağı su ile hepsini harmanlayıp çorba yaparım herhalde ... yoğurt yaparım o zaman... bir de o emziklerden aldım da sebzeyi o şekilde geliyor mu .. yiyebiliyor mu ondan yani

Sebzelere devam et istersen kırmızı biber le tanıştı mı? Yoğurt ve sonrasında meyveleri deneyin isterseniz? Şimdilik çorba yapın sonra pankek yaparsınız? Bi liste vardı bulursam atayım size. O emziklere ben daha çok meyve koydum. Meyveler harika oluyor onunla

Atarsan sevinirim. Sebze de oluyor sanırım o sekilde satiliyor. Yari gelir herhalde kargodan . Deneyelim bakalim daha yeni basladi ya patates havuç kabak sonra yogurt denerim artik

Selin Ceren Zihnioğlu on Instagram: "⁣8+ ⠀ ⠀ Ek gıdaya geçişin 3. ayı. 8 ayı geride bıraktı. 9. ayın içinde.⠀ 61,62,63. Gün Karnabahar⠀ 64,65,66. Gün Muz ----> önerilen 9+⠀ 67,68,69. Gün Ayva⠀ 70,71,72. Gün Tam Buğday unlu ekmek⠀ 73,74,75. Gün Gün kurusu⠀ 76,77,78. Gün Zeytin⠀ 79,80,81. Gün Kuzu Kıyma ----> önerilen 9+⠀ 82,83,84. Gün Medine Hurması⠀ 85,86,87. Gün Tarçın ----> önerilen 9+⠀ 88,89,90.Gün Bulgur⠀ ⠀ Bu ay Demir'in tanıştığı besinleri yukarıda listeledim. ⠀ ⠀ 6+ ve 7+ Besinlere ek olarak;⠀ 8+ Besinler :Zeytin, Bezelye, Taze Fasülye, Karnabahar, Kuşkonmaz, Biber, Börülce, Yenidünya, Beyaz un, Tam Buğday unu, Mısır unu,Çavdar unu,Siyez unu.⠀ ⠀ Mevsimine uygun sebze meyve seçmeye özen gösterdim ⠀ ⠀ BU AY NELER YAPTIM?⠀ ⠀ Her sabah uyanınca aç karnına 1 tk keçiboynuzu özü verdim.⠀ KAHVALTI: Haşlanmış yumurta sarısı-peynir-yulaf ezmesi (porridge)-avokado/muz-zeytin ezmesi-Tam buğday ekmeği. Her gün değişik değişik kombinasyonlarla bu ürünlerleyfi kahvaltısı. Karışım şeklinde değil ayrı ayrı verdim.⠀ ⠀ Her gün yarım yumurta veya gün aşırı bir yumurta sarısı vermeye çalıştım. ⠀ Lor peyniri yememeye başlamıştı. Bizim tükettiğimiz beyaz peynirlerden bir gece suda bekleterek Demir'e de vermeye başladım. Haftada bir omlet denedim çeşitli çeşitli Hala alışamadı yemedi.⠀ Kuru meyveli yulaf ezmelerine bayılıyordu. Tarifi var profilimde.⠀ ⠀ ÖĞLEN: Kıymalı karışık sebze yemekleri -Yoğurt verdim. Bazen fırında sebze topları, kekleri de yapıyordum. Yeni besin tadımlarını ayrı bir şekilde öğlen yaptık. ⠀ Kıymalı karışık sebze yemeklerinin yapılışı: ⠀ -1 yk kuzu kıyma⠀ -1 bebek soğan⠀ -1 minik diş sarımsak⠀ -2 farklı sebze⠀ -1 yk tahıl⠀ Her gün gidip bir yk kadar kıyma alamayacağımız için kıymayı hepimiz porsiyonlayıp buzlukta saklıyoruz (buzluk önerilmiyor ama) mecburen Kıymayı mutlaka öncesinden çıkarıp çözdürüyorum. Ocağın altını açmadan az suyla çatalla eziyorum. Böyle yapınca çok daha minik oluyor kıyma parçaları. Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp ekliyorum. Sonra hangi sebzeyi pişireceksem küçük küçük küp küp doğruyorum. Tahıl grubundan 1 yk ekliyorum. Az suyla kontrollü pişiriyorum. Et-Kemik suyu da ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra zeytinyağı gezdiriyorum. Devamı yorumda "

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…