Ek Gıdalar Bebeklerin Sevdigi Tarifler..

cimcimecim benimki kavanozu hemen bitiriyo eger yeni basladıysan vermeye yarısını ver diger yarısınıda ertesi günü verirsin 48 saat saklama ömrüvar bazılarında 24 saat onu kontrol edersin buzdolabında sakla bana kalırsa kavanozun hepsini verebilirsin

canlarım arkadaşlarım nasılsınız?sizleri çok özledim,artık pek kimse yoktur diye ne zamandır buraya takılmıyordum şimdi baktım gördüm,iyi ki burdasınız...
ben çalışmaya başlayalı 2 ay oluyor,oğluma annem bakıyor bildiğiniz gibi,benim oğluş emmeye devam ediyor çok şükür,ben de 4,5 aylık olunca ufaktan ufaktan ek gıdaya başladım(sizlerden gördüm)benimki milupanın sütlü pirinçli muhallebisini çok seviyor,kendim muhallebi yapıyorum,içine bazen elma-armut rendeliyorum onu da çok güzel yiyor,muhallebi şeklinde olan gece mamaları var,herobaby ve milupanın,onları da yedi,kavanoz mamasında da yine muhallebili olanı yedi,kendim birkaç sefer sebze çorbası yaptım kesinlikle yemiyor,kavanozda brokoli-patates püresi verdim kesinlikle yemedi,sizler bu sebze çorbası işini ne yapıyorsunuz,sebze yiyor mu bebişler?
hazır toz karışımlardan sebze çorbası yapmıştım onu da severek yedi,ama benim yaptığımı ve püre olanları yemiyor,karışımlara şeker ilave ediyorlar bebiş de şekere kanıyor,eee sizler ne yapıyorsunuz?
peynir veriyor musunuz?çok konuştum ama bayadır görüşmedik idare edin...

Canım hoşgeldin corbayı ben şöyle yapıyorum patates havuc tel şehriye kabak bazende cok az bezelye ekliyorum bunu püre yaptıktan sonra hakiki zeytinyagı damlatıyorum 1 cay kasıgı kadar yiyor bazen ugraşamadıgımda milipanın karışık sebze corbası var ben hic begenmedim migdem kalktı ama kız yiyor onu veriyorum
mamadan yaptıgım yogurtu yediriyorum hergün gece muhalebisi veriyorum cokacimcoook
bugün beyaz peynir tatırdım 7 cay kaşıgı verdim vallahi yedi cok sevdi haftayada yumurta sarısına başlıycaz bakalım yerimseniben
ben şeker falan eklemeni tavsiye etmiyorum yemiyorsa zorlamamak lazım sebze corbasını ceşit ceşit ve az yap ben ilk yaptıgımda yemedi mesela havucu fazla olursa icinde onuda yemiyor artık bebişinin nasıl sevdigini sen bulucaksın pes etme yani sürekli malzemeleri degiştir birinden birini seviyolar sonucta a.s​

ben de pirinç ununu değiştirdim hero baby pirinc unu kullanmaya basladım seker eklememe gerek kalmıyor ayrıca tadı ve kokusu da cok guzel acayip canımcekiyo oglumdan kalanları da ben yiyoruuum

ben de pirinç ununu değiştirdim hero baby pirinc unu kullanmaya basladım seker eklememe gerek kalmıyor ayrıca tadı ve kokusu da cok guzel acayip canımcekiyo oglumdan kalanları da ben yiyoruuum

alemsinnn:roflol:birde ben alıp yiyeyimm.birde alışıyormuşuzz mamaları biz bitiriyormuşuzz.çocuklar yerine biz tartılalım her ay düzenli kg alıyormuyuss:roflol::sm_cool::teytey:a.s.

afiyet olsun kızlarr valla bende bazen yiyorum hatta o muhallebide tarçın bilem var çok güzelll hem ziyanda olmamış oluyo:roflol::roflol::roflol:

alemsinnn:roflol:birde ben alıp yiyeyimm.birde alışıyormuşuzz mamaları biz bitiriyormuşuzz.çocuklar yerine biz tartılalım her ay düzenli kg alıyormuyuss:roflol::sm_cool::teytey:a.s.

alemsin canım yaa :roflol: biz gram gram değil kilo kilo alırız artık.az alınca üzülürmüyüz acaba sırnaşık şey valla benimde yiyesim geliyor.hele bebelacın irmikli ballısı var yemede yanında yatcokacimcoook

yazını okurken bulundugum duruma cok güldüm sırnaşık şey kızıma yedirmiştim yatırmadan önce az bişi kalmış ballı irmikli muhalebisinden bende onu yerken okudum yazını:roflol:
valla güzel biz ailecek bebelac seviyoruznaniknanik:roflol::roflol:

ay kızlar gelen misafirimizede menüü bebelac ballı irmikli birde muhallebi hangisi:roflol::roflol::roflol:

ya ballı irmikliyi bende vermek istiyorum bal yasaktır die vermmiyorum versem bişi olmaz herhalde değilmi sizlerde veriomuşunuz nasılsa ...bende tarhana vermeye başladım çok sevio içine azcık yoğurt koyuyorum hem soğutuyo hem tadı daha güzel oluo bide bebelacın gecesini aldım veriyorum yatmadan oda güzel sevio kuzum:)

geçen tv de vardıı..balı 1 yaştan önce vermeyin .....mümkünse 1.5 yaşa kadar vermeyin dedi dr...

kızlar bu mamalardaki bal bebeklere zarar verecek alerji yapacak maddelerden arındırılmıştır merak etmeyin.

bence de bal fazla vermeyin iyi degil 1 yas olmadan oyle dedilerdi, babamda delu gibi Merve'ye bi iki aylikken vermeye calisiyordu dedim baba yasak, bi sey olmaz kizim yaws ici yanar diyorum zorla tikicakti agzina heeeeee, hala da tikmaya calisiyor bazi seyleri anlatamiyorum, cok seviyor torununu ama abartiyor haaaaaa

biz direk bal vermiyoruz ki kızlar bal elbete zararlı genciza arkadaşımında dedigi gibi arındırılmış saglıklı oldugunu kanıtlanmasa sizce cıkartırlarmı piyasaya

sebze corbasini nasil yapiyonuz kizlar..ben sebzeleri buharda pisirip,veriyorum...elma suyu ile azcik sulandiriyorum...

valla bilemiyorum mesela turkiyeye gelen mamalarda şeker var diyorlardı bir zmanlarr..ama normald e şeker olmuyormuşş..turkler şekerli sevdiği ve öle kullandıkları için şekerli yapılıyormuş bizim ülkemize bal için bişey diyemeyeceğim ama ballı mamalar için araştırmak gerekk..

balı direk verirsen olmaz en erken 1 yaş ama ballı irmikliyi verebilirsin bişey olmaz ben meyveli prinçlidende veriyodum bebelagın oda süper:roflol:

bugün doktorumuza gittik ve kahvaltılıklara baslayabiliriz dedi :icecream:
pekmez, tuzu alınmış peynir verebilirmişim bide yumurta sarısı azar azar hergün, 1 hafta sonunda 1 tane yumurta sarısını yiyebilirmiş cicibebede verebilirsin dedi kahvaltılık kasık mamalarınıda önerdi kızlar bakalım hayırlısıyla baslıycaz yeni mamalar tatmayacokacimcoook kilomuzda cok ii cıktı 8.100grm doktor cok güzel almış masallah diyip durdu :asigim:

sanırım ben baslıyorum ilk yeni tatlara peynir yumurta pekmez veren varmı kızlar aranızdafisfisfis

kizlar benim oglum 4,5 aylik.ek gidaya basliyorum yavas yavas pirinc puresi veriyorum kendi sutumle karistirip.yiyor simdilik ama bazen bulaniyor.ozellikle kati olursa biraz mamasi.elmanin suyunu siktim ama hic icmedi.biberonu sevmiyor.umarim ilerdede boyle yapmaz.corbalara ne zaman gecmeyi dusunuyorsunuz?ben sizce erken mi basladim ek gidaya?

eğer bebeğin emiyorsa, sütün yetiyorsa, bebeğin yeterli kilo alıyorsa 4,5 ay bence erken olmuş. pirinç lapası çocuğu kabız yapabilir gibi geliyor bana. doktoruna danıştın mı? eğer sütün yetiyorsa doyumluk değil tadımlık, 1-2 kaşık ver bence. hiç bir besin annesütünün yerini tutamaz, acele etme istersen. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…