Ek Gıdalar Bebeklerin Sevdigi Tarifler..

ben gördüm deniycem cici bebe gibi suda kolay cözülüyormuş öyle yazıyodu üstünde

kız bebekler için satılan mamaların yanında oluyo yada bisküvi ceşitlerinin yanında cicibebe bisküvisininde yanında olur bacım

valla dün bbaktım hiç göremedim özellikle baktım cicibebede alcaktım içindekileri okudum hatta terettütdeyim çünkü şekerli diye bir kavonoz maması aldım denemek için...ama hiç biryerde görmedim neyse daha büyük markete gidem bakemm..vardırr belkim..

Evet marketlerde bebek ekmeği var. Ama bize yasak henüz.7 ya bittikten sonra yicez inşallah.. Arkadaşım 8 ay sadece anne sütü vermişti.. ona çok gülmüştüm.. Benim başıma geldi. İyikide gülmüşüm..

teknologcum ben biliyorum bir iki sefer denedim kaana çokda gerekli bişey degil bence cicibebe gibi öyle suya bırakınca erimiyor ben ilk öyle attım ezemedim löp löp oldu bayat ekmek üfeler gibi yapıcan öyle kullanıcan bebe bisküvilerinin orda

bende görmüştüm ama normal ekmek doğruyorum arada azcık çorbasına öle veriyorum ben ufacık ufacık ...:)

ben sebze corbasını begendiremedim gitti yaa içmiyo ancak tarhana ve bakliyat karısımları..Meyve suyu da içmiyor sadece havuç suyu..sabah 6-7 cicibebe içine yumurta sarısı ve labne peyniri sonra işte yogurt yada anne sutu aksam 9 gibi pirinç unundan muhallebiye bayılıyor uyumadan da milumil içine de milupanın 7 tahıllısından koyuyorum ona alıştı iyi kotu yoksa sade milumil içmiyor aptamil 2 yi de içmemişti tavsiye ederim tahıl koyun içine daha doyurucu oluyor.

tahılı bende kullanıyorum ama biberondan akmıyor ucunu tıkıyor zorlanıyor diye ben kahvaltısına karıştırıyorum evet doyurucu oluyor.labne peynirini doktorunuzmu önerdi ? ben beyaz peynir kullanıyorum ezmesi zor oluyor. pirinç unu muhallebisini yedirmedim bi türlü içine başka şey koyuyormusunuz?

bende tahıllı kullanıyorum ama ben kaşık maması olarak veriyorum bizimki bibron emmeyi bilmiyor malesef kaşıkla yediriyorum sevio onu...bişde arı mama aldım denemek için duymuştum arkadaşımdan sevmez dedim ama çok sevdi kereta ucuz ya ondan herhalde herzaman vermicem tabiki denmek için aldım...

arı yı bende markette gördüm kutusuna şöle bir baktım pek beğenmedim cafcafa alışmışızyaa dedim bundan bişey olmaz almadım..aslında belkide diğerlerinden daha iyidir..

ben bugün sütlü pirinçli muhallebi için yumurta sarısının 4 de birini ve sıcak suya koyup tuzunu aldığım cevi z kadar bile büyüklükte olmayan bir karışım hazırlayıp yedirdim..iyi itaraz etmedi ama çok aç değildi..yarısını yiyebildi..

Canım ben de kasıkla veriyorum zaten mamayı biberona alısmadı oglum hala.Labneyi evet doktorum soyledi hem tuzsuz hem de yumusak kıvamlı tavsiye ederim.Pirinç ununa hiçbirsey koymuyorum 1 bardak su 3 yemek kasıgı hero baby gogly pirinç unu pişince de 1 cay kasıgı zeytinyagı.

bende 1-2 gundur bebe biskuvisi basladim...icine yumurta sarisi azcik,yarim ceviz ezip koyuyorum,meyve suyu ile...sevdi...artik basliyoz kahvaltiya 2 gun sonra 6 ayimiz doluyor...

kızlar benim oğluş da tatlı şeyleri seviyor,sebzeleri yemiyordu,bir türlü sebza çorbası yedirememeiştim,ama çok şükür geçen gün yaptığım mercimek çorbasını yedi...
tarifini burdan öğrenmiştim,bir havuç,b
r patates,2 yk mercimek,1 çay k tereyağı,1 tk irmik,1/2 çk dan az tuz...bunlardan çorba yaptım,maşallah bunu yedi...
bi de balkabağıyla yapılan çorba varmış,tarifi nerden bulabilirim yardım eder misiniz,onu da denemek istiyorum
bu arada ben de cici bebe bisküvsi ile bebek ekmeği aldım,çok bayılarak yemiyor yani onu için pek farketmedi ama ben deişik olsun diye veriyorum işte

ebtuna cim ben bal kabagini buharda pisiriyorum yada haslayabilisin....suzgecten geciriyordum simdi gecirmicem artik,(alissin posali yemeklere)meyve suyu ile herhangi biriyle sulandiriyorum, bir cay kasigi zeytinyagi ..oyle yediriyorum..benimki yiyor..bebisinde sever insallah..balkabagi cok faydali ...

sağol canıma.s....ama balkabağını başka çorbalara tat vermesi için de kullanıyorlar galiba...ya da ben öyle sanmıştım:uhm:...eğer öyle tarif bilen varsa o da anlatsın da çeşit artsın :içelim:

bende pirinçe kıymayı acıcık pişiriyorum sonra (kendim buahr pişricisi yaptım tencerenin içine fritözümün tel süzgeçini koyuyorum alttaki suya değmiyo) patates havuç bir ince dilim balkabağı brokoliyi buhar pişricisine koyup alttaki kıymalı suyun buharıyla pişriyorum. sonra tel süzgeçten hepsini geçirip bir kaşık zeytinyağı ekleyip yediriyorum. bu hafta kereviz ve mercimekte eklemeyi düşünüyorum. şimdilik çok seviyo. umarım seninkide beğenir.

canim bende senin gibi buharda pisiriyorum,sen sonra sulandiriyor musun yoksa oyle mi veriyon...birde pirincle kiyma da mi ekliyon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…