Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

çilek maşallah denize aldı başını gidiyo bu oğlann maşallah suphanallahh ama babaya çekmiş canımm:)
bizde en son 11 kilo 77 cm idik.şimdi bilmiyorum ne oldu.bencede emdikten sonra su içse azcık sorun kalmaz gibi.

pirosum bebekler icin olan dismacunundan verdi doktor bize kücücük bisiy tanitim amaciyla.yutsa bile ki kesinlikle yutar bisiy olmazmis.

ama bugün disci bi arkadasima sordum(türk) emzirme olayici ve cürügü korkma bisiy olmaz norvecliler biraz abartir herseyi dedi.

icim rahat artik.

piroşcum bizim hem doktorumuz hem de dişçimiz şuanda sadece gazlı bezle özellikle gece yatmadan önce silmenin temzilemenin yeterli olacağını söyledi

Şu aşamada bence fırçalamaya gerek yok.Gazlı bezle tamizleyebilirsiniz.Gazlı bezin yüzeyi de pütürlü gibi olduğu için yeterli temizliği sağlayacaktır..

Çilekçim sakın emzirmeyi bırakmak gibi bir hataya düşme..Evet çürütebilir ama arkasından biraz su verebilirsin ağzını bir miktarda olsa süt şekerinden arındırır..

Kızlar ben tavuk bagetlerden aldım tek tek poşetleyip dolaba koydum.2 güne bir bir tane çıkartıp haşlayıp yedriyor.yumuşak da oluyor seviyor.Haşlarken içine pataes havuç pirince atıyorum 2 çeşit yemek çıkıyor..Bir bagetin etini yiyebiliyor artık oğlum..alkisalkisalkisalkisalkisalkis

oohh maşallah yarasın paşamaa ..

bizde az önce karışık meyve püremizi yedik
yarım şeftali 1 küçük armut incir ve iki üç dilim muz
armut la inciri dengelemek için
bu kız incire bayılıyor resmen

öğlene de semizotu var kıymalı mı yapsam yoksa tavuklu mu onu düşünüyorum :)

Kıymalı daha güzel olur bence..İki seferdir içine bulgur koyuyor anneannemiz, pek güzel oluyor..Afiyet olsun kuzuma...

maşallah çitosum..anlamadım ben nasıl yiyor bageti..eziyor musun yoksa parça parça mı veriyorsun

ya benim kızım değişik tatları reddediyor ,bildiği bikaç bişey var onlar dışında yemiyor ,nerdeee öyle semizotu ,fasulye filan ,
tarhana ,sebze ,tavuk çorbaları
dolma içi ,yemek suyu ,patatesli kıymalı yemekler dışında yemek yemiyo ..
napıcam ben ,nasıl sevicek diğer yemekleri..

eylülcüm yavaş yavaş sevdiği yemeklerin içine katmayı denesen .
mesela tarhana seviyor demişssin
fasulyeyi veya semizotunu azar azar tarhana veya tavuk çorbalarının içine karıştır ama çok tadını değiştirmeyecek şekilde yavaş yavaş da miktarını arttır ki damak tadına uygun hale gelsin
beki böylece alışmaya başlar cimcimen

maşallah oğluşuna canım tavuğu küçük parçalar halindemi veriyorsun canım

afiyet olsun kuzuna ...meyveyi benim oğlumda çok seviyor

eylülcüm aynı sorun bendede var ve çok üzülüyorum bu arada dolma içini yedirirken sulandırıyor musun ben daha hiç vermedim ...

dün akşam kızım az pideyle beraber ezilmiş kuru fasulye yedi ,her zamanki gibi yoğurt eşliğinde.yalnız kızlar kuru fasulye pastırmalıydı,tabiki pastırmasından koymadım ama yinede düşündürdü beni.
bugünde zeytinyağlı bamya var onu mu yedirsem yoksa yeni bir yemek mi yapsam balıklı veya tavuklu karar veremedim

sapiracim ben her yemegine azicik kimyon koyuyorum hic gazda yapmiyor.kaldiki benim sipacik biliyosun cok gazli bi cocuk .buna ragmen mercimek corbasina bayiliyor bende kimyon atarak gazini aliyorum rahatca yiyor.

bizim mönümüzde bugün tavuk var bence sende tavuk yap citos gibi yapip deniycem ben bakalim yiycekmi.

maşallah çitosum..anlamadım ben nasıl yiyor bageti..eziyor musun yoksa parça parça mı veriyorsun

Canım haşladıktan sonra iyice didikliyorum minik mink oluyor .sonra elimle küçük küçük lokmalar halinde veriyorum.Yanına da minik minik domates iç kısmından doğruyorum bi domates bi tavuk çok seviyor.

Hiç dert etme eylülcüm benim oğlan da kıymayı,kırmızı eti,mercimek çorbasını filan pek sevmiyor mesela..Ben zamanla alışacaklarına inanıyorum..

Lelalin dediği de denenebilir.

Benimkinin en sevdiği yemek semizotu.Şapur şupur yiyor ama dolma içini ağzına sürmez öööghh yapar hemen.

benimkide akşam yemeğine beraber oturunca kendine yapılan yemekleri istemiyo artık illa bizim yediğimizden yicek nasıl bakıyo ağzını şap şap şap yapıyo hiç durmadan.vermede göriyim pipisi şişcek diye korkuyorum valla.kendi kaşığıyla mesela bizim yemekten veriyorum önce kaşıkta kendi çorbası var sanıyo almıyo elimle ekmekle veriyorum hemen gülerek yiyoo sonra kaşıkla veriyorum tekrar tereddüt edip yavaşça alıyoo sonra yine seviniyo gülüyoo çatlak yaa benim aşkımm:)) bende araya kendi çorbasını kaynatıveriyorum bi ondan bi bundan bi yoğurt derken yiyos iştee.kendi yemeklerimize de artık hiç tuz koymamaya karar verdimm onun için.

zeytinyağlı bamyaya biraz pide karıştırdım yoğurtla beraber yedirdim.akşama da bizim yemeklerden yer
çileğim erkek bebeklerde gaz sorunu daha çok yaşanıyor,çok şükür bizim gaz sorunumuz pek olmadı bide bahatar kullanmayın diyorlar ama kimyon nana kekik filan kullanılabiliyor.köfteyi baharatsız yapıyoruz ya mesela,e bunları koyarsak normal köfteden eksiği bi karabiber mi olacak yani.ben vericem bundan sonra bize yaptığım köfteden.zaten yemeklerimizi ona da uygun olsundiye biraz light yapıyorum uzun zamandan beri.bi köfte kalmıştı baharatlı diye vermek istemediğim.onu da vereyim bari.zaten dotoruda en son gittiğimizde 15-20 gün sonra sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir demişti.zamanı geldi artık.zaten veriyordum artık iyice rahat olucam.
yalnız yumurtanın beyazına hala alışamadı.çeyrek beyaz verince sorun yok ama yarım beyaz verince hafifi pişiyo,tam beyaz veridm 1 kere sağlam bi pişik olmuştu çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…