Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende hep labne veriyorum,evet içnde az miktarda tuz var ama tuzsuz(sözde) olsuğu için bebeklere öneriliyor.ev yapımı reçel verebilirsin dedi doktor en son gidişimizde ama ben tercih etmediğimi pekmez verdiğimi söyledim,tamam dedi.yumurta beyazına gelince 8 aylıkken başlatıyor aslında ama ben 8 aylıkken sadece sağlık ocağına götürmüştüm,o yüzden yumurta beyazına başla dememişti ama 9 ay kontrolünde söyledi.1 aya yakındır veriyorum.çeyreğini veriyorum,yoksa pişik oluyor hemen.alışana kadar böyle az az vericem.yumurtanın sarısına da uzun sürede alışmıştı vücudu.
eline bişey verme denemelerimizde ben korktum çnkü dişte yoktu,kocaman bi parça koparıveriyor damaklarıyla,krkuyorum.şimdi iki diş var ama hala tam çiğnediğni söyleyemem.bir de benimkinin bişeyleri ağzına sokma huyu yok.maşallah hiç bir şeyi ağzına sokmaz.eline ekmek vermiştim oyuncak gibi oynamaya filan çalıştı,halbuki bak bizde yiyoruz gibisinden gösterdim,onun yemek olduğunu anlasın diye ama bilmiyorum valla kendi kendine biraz zor yicek bizimki galiba

benim oğlanlarda ellerine ne verirsem güzel yiyorlar..
ecemim dediğin gibi elma ve eriği kabuklu veriyordum küçük elmalardan genizlerine kabuk takılıyordu şimdi soyuyorum.. armutu yumuşaksa 5dk bile sürmüyor yemeleri..
birde şekerli şeyler reçel felan vermiyor pekmez hariç ama kek pasta şimdi ramazanda tatlılarda ucundan veriyorum çok istiyorlar.. daha doğrusu bizim bişey yediğimiz görsünler bana ver gibi bakıp ağlıyorlar..sade gofreti çok seviyorlar babamızda bir kutu almış arada durmazlarsa ellerine veriyorum epey oyalıyor onları.. birde şişe delisi oldular soda şişelerinden yada elimizdeki bardaktan içmek istiyorlar bir yudum veriyorum yüzleri buruşuyor yine istiyorlar bağrınıyorlar..
şimdilik patlıcam yemeği hariç bizim yediğimiz herşeyi yiyorlar veriyorum azar azar.. geçen ellerine hurma verdim çekirdeği çıkmış yumuşak olunca seveek yediler..
yumurta beyazını verenler olmuş sanırım başlanıyormu verilmeye dr. gitmedik birkaç aydır soramadık..
grip aşısınıda dr. bize eylülde yaptırın dedi ama babamız yaptırma taraftarı değil nedense bizde yaptırmayabiliriz ..

labneyi bende veriyorum doktorumuz önermisti..

saphiracim benimkidie hicbirseyi almiyor agzina sadace oynuyor ve bu huyunu ben cok seviyorum.

hem eve bisiy dökülmüyor hemde zararli seylerden cok korkmuyorum.

bu arada 10. ayda kan ve idrar tahlili yaptıracağız siz? idrar daha önce ateşlendiği için yaptırmıştık çok şükür bişey çıkmamıştı doktorumuz sadece idrar yaparız dedi. inşallah değerleri ii çıkar.

labneyi bende veriyorum doktorumuz önermisti..

saphiracim benimkidie hicbirseyi almiyor agzina sadace oynuyor ve bu huyunu ben cok seviyorum.

hem eve bisiy dökülmüyor hemde zararli seylerden cok korkmuyorum.
evet cnm bencede Allahın bir lütfu ağzına bişey sokmamsı ama bu seferde kendi kendine yemeyi öğrenemzse diye düşünmöeye başladım.gerçi biberonunu kendi tutabiliyor
kızlar hangi marka labne veriyorsunuz?
pınar veriyorum cnm ama ille onu vericez diye bişey yok tabi
kızlar yaa,
zehra çok az kabız olmuş gibine yedirsem bilemiyorum, siz ne dersiniz??
cnm içinde patates ve havuçolmayan bir mercimek çorbası yap.az zeytinyağda koy.meyve olarakta erik,kayısı,armut tavsiye ederim.varsa evde,kepekli,yulaflı bişeylerde yapabilrsin.ya da karışık tahıllı hazır kutu mamalardan verebilirsin.ama pirinç de oluyor onlarda,pirinç kabız yapar ona göre bak durumuna

kendi kendine yemeyi ögrenmezmiki diye endisem hic olmadi sapisim benimya,illaki ögrenicek ama zamanla tabi.böyle devam etsin istiyorum ve hicbisiy vermiyorum.

ve elimizde örtüyle dolasiyorz su bile icerken aciyorm önüne alissin diye.

Duruyu yedirirken diyelimki mama sandalyesinin tepsisine mama damladı.benimki hemen o minicik parmakları devreye sokuyor,dudaklar ördek gibi uzuyor,başlıyor incelemeye.onun mama olduğunu bildiği halde parmağıyla dokunduktan sonra ağzına almıyor.bende daha önce endişelenmedim hatta doktora bile sormak aklıma gelmedi.burda okudukça aacaba dedim?

bu arada bugün benim oğluş yine kahvaltısını bitirmedi öğle çorbasını maşallah diyeyim içti biraz öncede kavanoz milup meyve püresi verdim uyuttum kahvaltısını hiç bitiremiyor çok mu veriyorum diyorum 4 bebe bisküvisi 1 tatlı kaşığı labne 1 yumurta sarısı 1 kaık ballı 8 tahıllı pekmez ve devam sütüyle yapıyorum yarım kase kadar oluyor çok mu acaba niye bitirmiyor sizinkilerde bu kadar oluyor mu

yerim onun büzüşen dudaklarını:))
demek oki.mamayı inceliyo ama ağzına almıyo piroş olsa minnoş parmaklarıyla kibar kibar tutmaya çalışır tutunca da hemen ağzına götürür:))
öğlen koca bi tabak tavuklu mercimek çorbası ve meyve yedi
ecemimcim çok değil bence bende piraye ye senin yaptığın kadar ya da daha çok veriyorum

o zaman benim oğluş kahvaltıyı sevmiyor gerçi bi ara bundan daha çok yiyordu ama şimdilerde yemiyor pek acaba acıkmadan mı veriyorum çünkü sabah çok erken kalktığı için sürekli yanıma alıp emzirerek biraz daha uyutmaya çalışıyorum 9 gibi artık üstüme çıkmaya çalışınca kalkıyoruz 9:30 gibide kahvatısını veriyorum emdiği belki acıktırmıyorsa..
bu arada maşallah piroşuma

benimkide aynııı anlattığın gibi yapıyor tek fark inceleme bitince ağzına götürüyo :) yerlerde bulduğu minnacık şeylere takılıyo.parmağıyla üstüne basıp yapıştırıyor sonra oraya oturup diğer eline almaya çalışıyo falan bazen kaybediyo bazen ağzına sokmaya çalışıyo işte sorda cıss demek zorunda kalıyorum.zaten o da biliyo kendi de cıss diyo yada ben görmeden aceleyle ağzına tıkıveriyo:)) ağızı onun herşeyi resmen.eli gibi yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…