Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Ben de evdeki damacana suyu kaynatıp da veriyorum. Açıkçası güvenemiyorum damacanalara. Ama küçük şişe hazır suları direk içiriyorum.

Pekmez demişsiniz de ben de organik pekmez arıyordum. Dün temizliğe yardıma gelen kadın köydeki bahçelerinden yapılma elma ve armut pekmezleri getirmiş Bengişe. Yalnız elma pekmezi falan dut pekmezi kadar kan yapıcı olur mu acaba? Ben ekstra demir vermiyorum da. Acaba dut pekmezine mi devam etsem kızlar?

Bu arada cevizden bahsetmişsiniz. Bence cevizi en fazla 15 günde 1 çekip yenilemek lazım. Ben elimin altında hazır olsun diye baya bi çekip kavanoza koymuştum. Yaklaşıl 2 aydır kullanıyordum. Bayatlamış sanırım, son 2 seferdir kahvaltı mamasını yedikten soınra cevizleri ağzına geldi Bengiş'in.

elmalıcım ben de rondoda çekip cam kavonoza kokuyorum ve buzdolabında saklıyorum.herhangi bir sorun yaşamadım cnm.hatta pekemzide buzdolabında tutuyorum.ızmir aşırı sıcak oluyor yazın,bu yüzden hiç bir şeyi dışarda bırakamıyorum

Maşallah canım.
Bende yaptığım karışımın hepsini yemesini istiyorum Ama zaten yarım kaseydi onunda yarısını anca yedi.

Bende şu muzlu sütlere başlamak istiyorum.Sütün tadını azda olsa biliyo.Çünkü nesfitlerimin felan tadına bakıyordu.

ılk vermek için hangi sütü ve ne kadar önerirsiniz Kıslar,saphira Ve Juli ikiniz verdiniz galiba.tecrübelerinizi istiyoum

kızlar ben ilk günden beri(yani 6.ay dolduktan beri) bizim içtiğimiz damacana suyunu direk veriyom.akannehir
acaba yanlışmı yapıyorum.
şimdiye kadar bi sorun olmadı ama..

biz burda bi köyden kaynak suyundan alıyoruz ve ben kaynatmıyorum hiç direk veriyorum mama yaparken de ılıtıp veriyorum zaten çok temiz bir su babamız hergün doldurup geliyorrr

elmalıcığım esas elma demir deposu zaten
bebeklere ilk olarak elma suyu veriliyor ya zamanla anne sütündeki demir azaldığı için
dikkate ettiysen elma suyu ya da püresi bebeklerin kıyafetinde değerse pas gibi leke yapıyor aynı demir damlasının yaptığı leke gibi

azocuğum biz de uzun bir süredir damacana suyu veriyoruz hatta annem daha önce bile vermeye başlamış bana söylemeden-tatlicadiarzu-

inek sütü konusunda ise kararsızım hala hiç vermedim
doktorumuza danışmadan vermek istemiyorum

kızlar siz bebişlerinize hazır suyu kaynatıp mı veriyorsunuz?

ben aylardır direk veriyorum canım
mamasını yaparkende yanlızca ılıtıyorum

canım ben pınarın ilk adım sütlerinden vanilyalı ve muzluyu denedim pek sevmedi aoçnin günlük sütünüde denedim onu biraz daha iyi içti ama huzursuz olduğumdan yine devam maması kullanıyorum kahvaltılarında ve mamalarında ne kaldı burda yaşlarına..

bende suyu yaklasık 1 aydır kaynatmadan verıyorum. mama yaparken ılıtıyorum sadece. ınek sutu bende vermedım henuz. zaten aptamılıde bırakmak uzere nerdeyse cogu zaman hazırlıyorum ıcmıyor.. belkı ınek sutunu ıcer yanı ıns.

ben bu zamana kadar hiç kaynatmadan vermedim zaten dr.da 1 yaşından sonra dedi.inek sütü hiç vermedim onuda ancak 1. yaşından sonra düşünüyorum hatta aptamil 1.yaş için olanını daha çok tercih ederim sanırım.kahvaltıda ben labne kullanıyorum tuzsuz olduğu için dr. labne dedi ama normal peynirler kadar kalsiyum varmıdır bilmem ama tuzsuz peynir bulamadım hiç.
kahvaltı
3 yemek kaşığı ballı irmikli milupa
1 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tereyağ
6 adet eti cici bebe
1 yumurta sarısı

blenderda geçiriyorum en rahat yediği menümüz kahvaltı onun dışında olanlara hala alışamadık.

Bizim cesmeden akan sularimizi ve hazir sulari analiz ettiler ve evdeki sular daha temiz cikti.

yinede ilk zamanlar hep kaynattim ama son aylar hic kaynatmiyorum bende..

birde biz ekmek dilimi yemeye basladik,yarin keci peyniriyle deniycem kasari sevdi cünkü.

melis te artık eline verdiğim ekmeği koparıp çiğneyip birde üstüne mmmmm yaparak yiyor maşşallah ,ama bizim öğünlerimiz bir türlü değişmiyor
sabah kahvaltısı ( omlet ,domates ,peynir ,veya işte karışık hazırladığım kaşık mamalı kahv..)
öğlen çorba ( ağırlıklı tarhana ,tavuk ,yoğurt çorb. gibi )
yoğurt
akşam da bizimle yemekte ne varsa ( çok az suyundan filan ,köfte ,patates pilav gibi)
gece de muhallebi
meyve hiç yemiyor ,muzu filan yoğurda katıyorum yada cicibebe ve sütle ezip veriyorum ,onun dışında şeftali armut karpuz v.s yemiyor ..
bana kısıtlı besleniyor gibi geliyor ,yani bu yedikleri çok az geliyor gözüme ,tabk dolusu yiyor ama hep aynı şeyler ..değişik şeylere öğürüyor ,nasıl sevdiricem ,ıspanak yesin semizotu yesin istiyorum ,kereviz ,kabak yemeği filan ne bileyim çok şeymi istiyorum ..

benımkıde sabah kasık maması bebe bus.yumurta ve peynırden olusan bulamac kah.yıyor
oglene dogru meyve puresı aksam ustu corbası bı kac saat sonra yogurdu en sonda muhallebısını yıyor bazen muhallebı yemeden uyuduguda oluyor.

eylül aynı şeyi bende düşünüyorum, tavuk yemiyor mesela, herşeyini denedim yok yemiyor, eti köfteyi götürüyor ama tavuğu sebze püresine bile katsam anlıyor, ikinci kaşığa açmıyor ağzını, ayrıca çorba yemiyor daha tarhanayı ve şehriye çorbasını yediremedim bir türlü, diğer çorbalar eh işte, zaten akışkan mama sevmiyor benimki, baya koyu kıvamlı yapıyorum sebze püresini falan

sebze püresi yapmayı denedinmi ben genelde yapıyorum içine et yada kıyma koyuyorum ve güne göre değişik sebzeler bazen çok bazen az çeşitli, değişik besinleri almış oluyor böylece,kahvaltı için kek yapıyorum mesela pekmezli falan sürekli aynı şeyi yemesin diye, bugün yine yaptım bayılıyor deniz

çok gelmiyormu canım bu kadar mama, peynir yumurta falan tamamda 3 yemek kaşığı mama ve 6 bisküvi deniz iştahlı bir bebek ama bu kadarını yiyebileceğini sanmıyorum, tabi maşallah bebeğine, iştahı bol olsun:)

eylül ayrıca kahvaltıya mamalı karışım yapıyorsan içine meyvede katarak vermeyi deneyebilirsin,
deniz çok seviyor meyveyi, hemen hemen hepsini sevdi, avakado dahil, üzüm yemesini görmenizi isterdim, bir tane alıyor gidiyor oynuyor bitince yanıma gelip ağzını açıyor :)

Darkçım dr. umuz pınarın 6-12 ay için olan ilk adım devam sütünü tavsiye etti.vanilyalısnı hiç denemedim ama muzlusunu gayet severek içiyor kızım.artık devam maması hiç vermiyorum ama yinede evde hiç açılmamış bir kutu nolur nolmaz diye bekliyor :) geceleri yatmadan önce ve sabaha karşı kalktığında 180 ml bebelac içerdi,önce bunun 30 ml.sini,60ml. sini,90 ml.sini inek sütü olarak haırladım.karışık yaptım yani.yavaş yavaş tamamen kestim.bide yumurta beyazına tam olarak alışsa çok sevinicem.çeyreğinden fazla beyaz koyarsam çok feci pişik oluyor.

eylülücüm kerevizin,ıspanağın mevsimi değl zaten şu an,ama semizotunu çocuklar genelde sever.özelliklede pirinçli ve yoğurtluysaa,bilmeme hiç öyle denedinmi.kabak veya başka sebzeleride sevdiği şeylere azar azar karıştırmak en iyi yöntem biliyorsun.mesela kabak tarhana çorbasının içnde hiç anlaşılmaz,hatta havuçla beraber de ekleyebilirsin.

denizanasıcım bende kahvaltı 5-6-7 bisküvi kullanırım,o pek çoğaltmıyor mamayı ama kaşık maamsı 1 yemek kaşığı kullanırım o da çok dolu değldir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…