Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

denizanasıcım bende kahvaltı 5-6-7 bisküvi kullanırım,o pek çoğaltmıyor mamayı ama kaşık maamsı 1 yemek kaşığı kullanırım o da çok dolu değldir

canım ben mamasına bisküvi katmadığım için olsa gerek çok geldi bana, gerçi yedikten sonra ve kilo problemi olmadığı sürece varsın yesin afiyet olsun bebişlere

bu arada bende meyve yediremiyorum çünk ara öğün yediremiyorum.yoğurdu öğle ve akşam yemekleriyle yediriyorum,hatta belkide normalde 1 günde yemesi gerekenden fazla bile yiyordur yoğurdu ama meyveyi yediremiyorum.mesela bugün bir küçük kavonoz meyve yedirdim ama nasıl,dışardaydım bir kavonoz muzlu muhalebi yedi doymadı üstünede 1 kavonoz meyve yedi.yani açken yiyorda,açlığı ana öğünden ana öğüne oluyor,ara öğünlere fırsat kalmıyor.kahvaltısına karıştırmaya çalışıyorum meyvesini,bu kezde kahvaltı epey bi çoğalıyor.zaten kahvaltıyı çok severek yediğini söyleyemem.bi ara her öğünü muhteşem yiyordu zaten o ay 800 gr. almıştı :) gerçi şu anda maşallahı var 600 gr almış bu ay da bugn kontol vardı da,9.600 gr. ve 73 cm olmuş,boyuda 2.5 cm uzamış,son 2 aydır hep 2.5 cm uzadı boyu maşalalh

kızlar bende ramazan diye sabah kahvaltılarında yine kahvaltı muhallebilerine dönmüştüm peynirli pekmezli birde ben ekliyordum peynir az pekmez 2-3 bisküvi son 2-3 gündür yememeye başlayınca bıdıklar normal kahvaltıya geri döndüm...

şimdi kahvaltıda bir yumurta (beyazını yeni vermeye başladım azcık beyaz artıyor)..
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
1 tatlı kaşığı labne
bazen domates rendeleyip peynirli lokmayı ıslatıyorum suyuyla..
en son pekmezle bitiriyoruz her birinden 2-3 lokma yiyip doyuyorlar..(sizin bebeler için bunları yarıya bölün 2 bebey göre ayarlanmıştır ..:))
öğlen çorba bir büyük kase ikisine yetiyor..en çok tavuklu sebzeli şehriye, tarhana ve mercimek ara ara yoğurtlu çorba .
arada bazen birer tane içim smart
bazen meyve (bu ara armut, elma şeftali)
akşam bizim yediğimizden ben bu aralar kendime üşendiğim için tekrar çorba ama 2 gündür burgu makarna yapıyorum yoğurtlu yiyorlar..
arada yine meyve ile geceyi bitiriyoruz ama evdeki muhallebileri bitireyim diye bugün gece muhallebisi yediler.. artık ben ne yiyorsam ondan yesinler istiyorum muhallebilere son vereceğim yaşlarına giriyorlar neredeyse..
kızlar yoğurduda artık bize aldığım ülker içim yoğurttan veriyorum..(ay ülkerin reklamını yapıyor gibi hissttim ama güveniyorum bu markaya)

darkcım bende geçen dudyunca ik kez ilk adım sütlerinden verdim pınarın 6- 12 aylık olanlardan hem vanilyalıyı hemde muzluyu içtiler ama bizimkilere devam sütünün yerini tutmadı nedense ..

Son düzenleme:
Ben çalıştığım için sabah Buğra da erken kalkıyo yani annem geliyo aslında ama gece en geç 12 de yatmış olduğumuz için sabah 8 gibi uyanmış oluyo.Kalktıktan bir saat sonra kahvaltı veriyoruz ki iyice acıksın diye.yani 9 gibi kahvaltı ediyor.sonra 11 de meyvesini yiyor.12-13 gibi mutlaka uyuyor 2,5-3 saat kadar.Kalkınca çorbasını yiyor.akşam üstü yoğurt ve kalan çorbayı da ben gelince akşam yemeğinde yiyor:) gece yatarken bazen muhallebi yiyebiliyo ama az.gece de devam sütü 2 kere.Eğer geç kalkılırsa bütün bunlar bir güne sığmıyo tabii.o yüzden bebeğe bi düzen oturtmak önemli.Şimdi ilaç saati gibi herşeyi bi saati var saati geçince Buğra nın alarmları çalıyoo:)kaydirigubbakcemile3

eylülcüm meyve yemiyorsa meyve suyu yapıp versen melise,ya da meyveli kek yapıp ver eline yesin kendisi
değişik yemekler yemiyo demişsinya siz yerkendemi istemiyo hani suyuna batırıp versen siz yemek yerken...

kızlar bende kahvaltısına 1 cıcıekmek 5tane cıcıbebe accuk tereyag 100cc devamsutu 1cevzııcı 1yum sarısı koyuyorum bırde harıcen yanı karıstırmadan labne yedırıyorum ama 3 gundur kahvaltı yapmak ıstemıyor.benım oglum aslında tatlılı tatları pek sevmıyor.bu kahvaltı da bıraz tatlı gıbı oluyor ıcıne cıcıekmek koysamda.bunları blendırlıyorum.bız yemek yerken felan da oyle saldırım da bende alım gıbı bır huyu da yok maalesef.o yuzden elıne bısı vermıyorum versemde benım elımden yıyor meyve felan yerken cunku cok heveslı degıl zaten.onceden yogurdu muntazaman duzgun yerdı ıcıne bısı koymazdım ama epeydır yogurt yemıyor.bazen corbaya koyuyorum Allahtan devam sutumuz olmazsa olmazlardan.bır de genelde sebze puresı yapıyorum ne varsa evde ıcıne mutlaka kıymada koyuyorum.ama artık bende yavas yavas bızım yedıklerımızden yesın ıstıyorum.muhallebısıyı de cok severek yemıyor ama ıcıne mutlaka bır meyve rendelıyorum.

Son düzenleme:
Ben de son 4-5 gündür hiç kahvaltı yediremedim Bengiş'e Aç bıraktım yine yemedi. Diğer öüğünleri de zarzor 3-5 kaşık. Kilo verecek diye korkuyorum... Şu hastalık geçse de artık minik kuşum yeniden aç kurtlar gibi yese...

kızlar ben kızıma çorbalarına kahvaltısına vs bazen kepekli bazende beyaz ekmek içi koyuyorum. kendimize aldığımız ekmekten. önceden bebe ekmeği kullanıyordum ama çoktandır ona özel almıyorum. doktoruma da sormak aklıma gelmedi.siz ne veriyorsunuz?

kızlar ben kızıma çorbalarına kahvaltısına vs bazen kepekli bazende beyaz ekmek içi koyuyorum. kendimize aldığımız ekmekten. önceden bebe ekmeği kullanıyordum ama çoktandır ona özel almıyorum. doktoruma da sormak aklıma gelmedi.siz ne veriyorsunuz?

canım ben hiç ekmek vermiyordum ama dün ilk defa çorbası biraz sulu olmuştu robottan çekip kattım normal bizim yediğimiz beyaz ekmekten bir şey olacağını sanmam artık her şeyi yiyebilirler çünkü..

bende uzun zamandır ekmek koyuyorum bazen çorbalarına ve kahvaltısına.bişey olmuyo.evet artık büyüdüler ve bizim yediğimiz herşeyi yiyebilirler.

çilekcim şişeden derken hazır mamalardanmı?
yani ben milupanın sütlacını ve elmalı,armutlu muhallebilerinden veriyorum arada.
akşam yatırmadan önce en uygun zaman oluyo.
bide kahvaltı için olanı var oda sabah veriliyo.
bizimki gogli,pirinç unu mamalarını falan yemiyo.
zaten kilosu iyi olduğundan ben pek karbonhidratlı besinler vermemeye çalışıyorum.
işte arada milupanınkilerden.
haftada bir-iki defa..

kızlar ben bi süredir kahvaltıda yumurtayı bıldırcın umurtası veriyorum.
dr.umuzda verebilirsin demişti.
siz veriyomusunuz?
ve ben artık yumurtanın beyazınıda vermeye başladım.
domateside veriyorum uzun süredir.
çok şükür bişey olmadı.
drumuz balda verebilirsin artık dedi ama onun için yaşına girmesini beklicem.
şimdilik milupanın 8 tahıllı ballısını veriyorum

elmalıcım geçmiş olsun,

ben bayadır kendimize yaptığım yağda yumurtadan veriyorum.severek yiyor.

beyazınıda veriyorum.

Normal ekmeğide bayadır veriyorum.ekmekle verince daha çok hoşuna gidiyor.

Birde bugün ilk kez nar taneleri yedirdim.kıtır kıtır ettikçe pek hoşuma gitti :) maşallah ya büyüyolar

azocum ben bu akşam verdim balık,bana nurullah bey yumurtanın beyazını ve balı yaşında sonra dedi
bal 2 yaşından sonra değilmi kızlar dr 1 yaşından sonra deyince kafam karıştı
ekmek bende veriyorum normal ekmekte bebk ekmeğide....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…