Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende hem cıcı ekmek hemde normel ekmek verıyorum ozellıkle kahvaltıda cıcı ekmek kullanıyorum devam sutune yumurta sarısı cıcı ekmek kasık maması yada bebe buskıvısı cevız terayag ekleyıp blendırlıyorum.ayrıca da labne ya da beyaz peynır yedırıyorum.ama neredeyse 1 haftadır kagvaltıdan nefret ettı sankı yemek ıstemıyor oyunla falan kırk saatte anca yıyor.ne yapacam bılmıyorum.

evet biz de artık günlük süt kullanımına başladık
doktorumuz günlük sütlerden veya organik sütten artık rahatlıkla verebileceğimiz söyledi..
yumurtanın beyazı alerji riski yüksek olduğu için hala verilmiyor .. arada omlette falan kaçarsa sorun değil ama direkt vermiyoruz hala .
bir de bal için doktorumuz bizim bu hastalığımızda zencefil bal limon gibi bitkisel yollardan da yararlanabileceğimizi söyledi. yalnız kesinlikle bu kavanoz ballardan değil onların içinde ne olursa olsun bir takım kimyevi maddeler olabiliyor o yüzden bildiğimiz güvenilir içinde katkı maddesi olmayan baldan az az verebileceğimizi söyledi..

benim oğluşta kahvaltıyı artık hiç sevmiyor geçen yumurta sarısından omlet yaptım değişik geldi herhalde yedi ama ben bu tür şeyler verdiğim zaman doyup doymadığını anlamıyorum azcık bir omlet oldu ama zor bitirdi doyuyormudur ki...

bu arada geçen bende dardanel verdim oğluşa kızım çok sever o yiyordu baktım ısrarla istiyor iki üç lokma verdim yedi ama acaba bir zararı var mıdır ki gerçi artık balığı sık sık alırız haftada bir gün vermeyi düşünüyorum

ben domatesi hep veriyordum sanırım,8 aylıktan itibaren bizim dr. umuz yumurtanın beyazını verdi ama ben 9 aylıkken başladımalerji yapıyor,sadece bir çeyrek ve 2. çeyrek parçanın yarısını koyabiliyorum kahvaltısına.daha fazlası pişik yapıyor.sahanda yumurta bende arada biz yerken veriyorum minik ekmeklerle.balı da 10 aylıktan itibaren verdi dr.,ara sıra veriyorum,baya seviyor benimki balı,çok şükür bir sorun yaşamadık
dün oğluma babaannesi güzel bir balık çorbası yapmış.
oğlumda afiyetle yemiş.
siz ver,yomusunuz balık?
uzun zamandır veriyorum balık
ben artık devam maması hiç vermiyorum.bal da,cnm biz sepenaturel diye bir firmanın balını alıyoruz,organik ürünler filan satan bir firma.bizde yiyoruz,gayet güzel tavsiye ederim.
Sepe Natural | Gıda Takviyeleri, Arı Ürünleri, Uçucu ve Doğal Yağlar, Diğer Sepe Natural Ürünleri incelemek istersen buyur cnm opuyorumnanaktan

arkadaşlar bebeklere yemeklerini kaç saat arayla yediriyorsunuz benim kızım gece uyumadığı için geç kalkıyor saat 12 gibi kahvaltı yapıyor 3-4 gibii çorbasını içiyor aksam 8buçuk 9 gibi bizimle tekrar yiyor arada beni emiyor ana ogunleri bu şekilde ama benim içime pek sınmiyor siizler kaç saat arayla nasıl bir beslenme planı yapıyorsunuz

mucizecim bizimkilerde 9-9,5 da kalkıyorlar 10 da kahvaltı 11 de uyuyup 2 gibi çorba içiyorlar akşam 7 gibi bizimle yiyorlar aralarda danone ve meyve hangisi denk gelirse.. birde uyurken 100-150 cc süt içiyorlar biz hala bebelac 3 numaraya devam ediyoruz.. gecede bazen 1-2 kere bazende 3-4 kere biberon içiyorlar.. yani uyku saatlerine göre ayarlıyorum genelde.. bence seninkide normal...

ha kızlar ben brokoli çorbası yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilenler bana bir tarif verin... netden bakacağım ama denenmiş bir tarif olsun istiyorum..

azocum ben yağmura köy yumurtası yediriyorum bıldırcın yumurtasını denemedim hiç babamız 2 günde 1 taze taze alıp geliyor kuzuma ben sadece sarısını yediriyorum şuan içinnn beyazını hiç vermedim dahaaa
dün oğluma babaannesi güzel bir balık çorbası yapmış.
oğlumda afiyetle yemiş.
siz ver,yomusunuz balık?
azocum yağmur yaklaşık 7aylıktan beri balık yiyor çok seviyor hiç bir problem yaşamadık 3 tane çinakop yedirdiğimiz gün oldu bu aralar burda taze taze palamut,istavrit çıkıyor dedemiz limandan alıp geliyor sebzeli tepsi yapıyor babannesi bayılıyor yağmurrrr

nazlımelk bende denedim geçende ama pek sevmedi benim kızım kyımayı kavurdum içine patates havuç rendeledim brokoliyide koydum azcık su koyup buharında pişirdim ama sonuç 2 kaşık falan yemedi yaniii

şanslısın cnm.
biz istanbulda ne bulursak onu veriyoz.
senin orada balık,sebze,yumurta tazedir..
bende çocukluğumda yaz tatillerinde hep köydeydim ve doğayla iç içe doğal beslendiğimiz için doğru düzgün dr.yüzü görmedim..

safişcim teşekkür ederim tatlım.

nazlıcım geç mi kaldım brokoli çorbası için bilmem ama ben brokoli havuç patates kıyma veya tavuk hepsini bir tencereye koyuyorum ve bir güzel kaynatıyorum. sebzeler ve et / tavuk pişince de blendırdan geçiriyorum ve biraz sulu kıvamda bırakıyorum. yani öle özel bir yapım tarzım yok açıkcası .

canım topikim arkalara gitmiş..geri getireyim dedim....

2-3 gündür kahvaltısına kiviyi rendeleyip suyunu süzüyorum içine..daha güzel yedi..C vitamini de çok yüksekmiş kivi de...

Ben de bugün Bengisu'ya ilk kez zeytinyağlı yeşil mercimek yaptım, çok severek yedi kuzum. Diğer bebişler de belki sever diye tarifini veriyorum:
Düdüklü tencereye 1 fincandan az zeytinyağı koyulur. Rendelenmiş 1 soğan pembeleştirilir. 1 su bardağı yeşil mercimek, yarım limon suyu, 2 kesme şeker, yarım çay kaşığı tuz ve 1,5 bardak su eklenip 25 dk pişirilir. (Tabi bu süre düdüklü öttükten sonra...) Yemeği kendimize diye yaptığım için şeker ve tuzu var ama az miktarda bişey olmaz sanırım..

afiyet olsun bebişlere, ben daha kivi vermedim hiç vereyim bir ara
yeşil mercimeği denizde çok seviyor, kocaman açıyor ağzını onu yerken :)

elmalıcım zeytinyağı biraz fazla olmamışmı:) bir fincandan az demişsin yanlış yazdın herhalde:)) bir tatlı kaşığı yemeklere kafidir.Ama yemek pişince koymak gerekiyor.Ayrıca hala bebeklerimize özel yemek yapmaya devam etmemizi söylüyor butun otoriteler benim kendi fikrim de bu yönde tuz ve şeker sıfır olmalıymış böbreklere ve damarlara yüklenme yapıyormuş.Kendimize yaptığımız yemeklerden sadece tattırma amaçlı veriyorum ben.CADIARZU

diloks canım kiviyi bende veriyorum ama rendeledikten sonra diğer meyvelerle karıştırıyorum.Mesela şeftali kivi muz armut elma mükemmel oluyo.suyunu süzmene gerek yokki hayatım.Posasını da yemelilermiş esas.

yağmurda çok seviyor yeşil mercimek çorbasını babannesi fırında pişiriyor güveç içinde güzel oluyorrr
bende yağmura kiviyi çok veriyorum bu aralar ama ben eline veriyorum kendi kemiriyorr bahçemizde kivi ağacı var birdee yağmur siyah üzüm hastasııı bayılıyor resmennn

lavinya ne kadar şanslısın biliyosun dimi? bahçede kivi ağacın bile varmış valla çok imreniyorum sana.Keşke bizim de olsa yaa.herşeyin en doğalını senin prenses yiyoo mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…