Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benim ki sebze çorbasını öğürüyor..püreyi de öğüre öğüre yiyor..ne yapsam bilmiyorıum..çatalla da ezdim sebzeleri bugün..yok..bir iki gün ara verip yeniden deneyeceğim

darkçım bebelacın kahvaltısı var mısırlı çavdarlı,kaşık maması,5. aydan itibaren kullanılıyor.numunesi gelmişti bana da ordan biliyorum.senin kız kesin sever

darkcım saphira yazmış,zaten ama bende söyleyim, bebelac kaşık maması, normalde biberon maması ile hazırlanıyor ama ben kahvaltıda veriyorum ve ıhlamurla hazırlıyorum, denizin kabızlık problemi olduğu için pirinçli mama vermiyorum, karışık tahıl, mısır- çavdar vs tercih ediyorum, aslında yulaf unlu bişii arıyorum ama henüz bulamadım,

çorbalarında bile pirinç kullanmıyorum ve patateside en az seviyede kullanmaya çalışıyorum kabızlık yüzünden

bu arada çavdarlı- mısırlı olanın tadı çok güzel ceren sever eminim,

ayrıca artık benim kuzu kaşığa iyice alıştı, kaşığını görür görmez ağzını açıyor yavru kuş gibi,
biberonuda reddetmeye başladı

benim ki sebze çorbasını öğürüyor..püreyi de öğüre öğüre yiyor..ne yapsam bilmiyorıum..çatalla da ezdim sebzeleri bugün..yok..bir iki gün ara verip yeniden deneyeceğim

ben diş sıkıntısı başlayalı sebzelerini blendırdan geçirmeye başladım, normalde pütürlü yiyor güzelce çiğneyip yutuyor ama diş ızdırabı var diye bu şekilde devam edicem,

ay maşallah denizcime yaa,bende öyle kaşığı görünce ağzını açmalar,biberonu reddetmeler filan görcemiyim acaba bigün.benimkide kaşığı görünce kitliyo benneyaptımki

ya siz ne kadar düzenli veriyorsunuz,ben çok düzensiz veriyorum.Annemle beraber baktığımdan galiba.

Darkcim ben her öglen corbasini iciriyorum illaki.Aksamda corba yerine muhallebi yiyor.

hergün bir kase yapiyorum.tabi ben yalniz oldugum icin daha düzen olabilir.

belki kalabalikta bunu olusturman zor olur.

kızlar benim sıpa muhallebi yemiyo , en son cumartesi akşamı denedim , yesin diye de içine muz koydum , öğüre öğüre yedi , 1 saat sonra da hepsini kustu benneyaptımki
nasıl yedirebilirim muhallebiyi , bide çocuk da haklı çook kötü tadı :1no2:

Bebelacın sütlü pirinçli muhallebisinin tadı çok güzel onu deneyebilirsiniz.Ülkerin googlyde denedim oda pişirilerek yapılıyor oda fena değil
Bugün pastorüze sütle yoğurt mayalayacağım bakalım sevecekmi benim minnoş

andına hazır muhallebı mı bahsettıgın
benımkı de hazır muhallebıye agzını acmadı bıle
zorladım bırkac kasık verdım cok kustu
ama evde kendım yapınca afıyetle yıyor

kızlar bebelac devam mamasıyla yaptığım yoğurt daha cıvık oluyordu geçen gün milupadan numune geldi içinde 180 cc devam maması aptamil 2 vardı onun yarısını ogün yaptım yoğurt diğer yarısınıda dün yaptım bebelactan daha güzel daha koyu tutmuş... mamaya görede değişiyor kıvam..

yok hazır muhallebi diil kendim pirinç unundan yaptım , 3 tatlı kaşığı pirinç unu , 6 ölçek milupa aptamil 2 koydum yemiyo :(
ama benim oğlan mama da yemiyor ki :1no2:
illa süt illa sütttt

yok hazır muhallebi diil kendim pirinç unundan yaptım , 3 tatlı kaşığı pirinç unu , 6 ölçek milupa aptamil 2 koydum yemiyo :(
ama benim oğlan mama da yemiyor ki :1no2:
illa süt illa sütttt

canım olcun cok fazla degıl mı
ben mama eklemeden yapıyorum cay kasıgı ucuyla da seker koyuyorum canım bır de oyle dene ıstersen

Back
X