Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

benimki gene yemiyor yemiyor yemiyor pofff :(( tavuk suyuna domates,patates,havuç ve şehriye yaptım bugün.o kadra özene bezene yaptım gene yemedi ya :(( akşam öğününde de yemedi.sadece meme ve üstüne de birazcık devam sütü.benimki ek gıda almıcak bu gidişle :(( kuşlukta pekmezli portakalı içti sadece,o da çok gaz yapıyor,hem midesine hem bağırsaklarına

benimki gene yemiyor yemiyor yemiyor pofff :(( tavuk suyuna domates,patates,havuç ve şehriye yaptım bugün.o kadra özene bezene yaptım gene yemedi ya :(( akşam öğününde de yemedi.sadece meme ve üstüne de birazcık devam sütü.benimki ek gıda almıcak bu gidişle :(( kuşlukta pekmezli portakalı içti sadece,o da çok gaz yapıyor,hem midesine hem bağırsaklarına

canım merhaba. ben de ekim annesiyim. bizim doktorumuz narenciye yasak demişti. yine sen bilirsin ama portakal vermezsen daha iyi olabilir.a.s

selam arıkancım
bizimde doktorumuz 5,5 aylıkken portakal mandalina verdirtti
4,5 aylıkkende muz ve kivi verdirtmişti
başkalarına da kahvaltı vermiş ama bize vermedi
demek istediğim herkesin doktoru,her bebeğin gelişimine göre farklı reçete uyguluyor
bu topikte herkes beni bilir,doktorun önerdiği şeylerin dışına çıkmam ben cnm
ilgine teşekkürler a.s.

saphira akşamları benimkide reddediyor yemek yemeği hatta devam sütünü bile zar zor içiyor .. en son saat 4-5 gibi yoğurdunu yiyor sonrasında ie kaka bişeyler yedirmeye çalısıyorum ama nafile sonra gece bas bas bağırıyor açım diye :))

deli bunlar yaa napıcaz biz bunlarla böyle fisfisfis yiyen çocuklara bayılıyorum,annelerine gıptayla bakıp önlerinde saygıyla eğiliyorum :smiley-cool:

ayy bir haftadır yoktum öslemişim bu topiği...
taşınma telaşında piroşa hep biberonla verdim yemeklerini emzirdimde ama yinede alıştı heralde biberona, davam sütünü cok cok çekiyodu biberondan geçen gün emzircem zaten sütüm az çekiyo hemen gelmiyo istemiyo ağlıyo öldüm öldüm dirildim emmeyi bırakçak diye ama allaha şükür dün ve bugün güzel emiyo yine, benimki o kadar memeye düşkünken biberon yüzünden bırakçaktı valla aman dikkat edelim kızlar
bu sabah kahvaltısının yemedi emmişti heralde ondan,bugün un çorbası yapmayı düşünüyorum ama zararı olurmuki!!! kaynanam tarif etti tereyağında 1 kaşık unu kavurup su ekle dedi okadar...yapsammı karar veremedim
saphıra cnm bu bebeklerin sağı solu belli olmuyo benimkide bazen çok güzel yiyor bazende zorla anlamadım bende, genelde yiyor ama arada geliyolar benimkine de,üzülme sende cnm alışır inş.

piroscum corbayi ayrintili bi anlatsana..zarari olmaz diye biliyorum ben ama hic yapmadim.sanirim unu biraz kavurmalisin dimi yakmadan.ensonda icine bulgur atiliyor diye biliyorum.

hmm simdi pirostan duyunca merak etmistim ve verenleride cok duydum.

biz yinede tavuk sulu sehriye corbamizdan vagecmeyelim cok seviyor zaten.

kızlar dün oğluşların yoğurduna çilek koydum ama şimdiki çileklerden değil derin dondurucuda bahçeden toplanmış minik organik çileğim vardı reçel yada pastalara kullanırım diye koymuştum ondan 5-6 çileği ezip yoğurda ekledim ha bu arada yoğurt yaparkende çay kaşığının ucuyla şeker koymuştum biraz daha yoğun tuttu belki kıvamı mamadan değilde şekerden koyulaştı bilemem çilekle iyi oldu severek yediler doğal meyveli yoğurt oldu..
bende minik bir tavuk budu haşlayımda hem suyunu çıkarım çilek gibi kalıplara dökeyim hemde bugün çorba yapayım oğluşlara..

afiyet olsun pasalara nazlicim ama ben organigide vermeye korkuyorum.hani diyorlarya cilekte alejrc riski yüksek diye..biraz daha bekleyim bari ben.

oh oh afiyet olsun tavuk sulu corbalariniz,bende simdi sehriye yaptim tavuk sulu birazdan yedirimde sussun benim dana.

çilek alerjimi yapıyormuş bilmiyordumgerçekten.... biraz daha bekleyim o zaman verirken zaten vaktinde tazesi çıkana kadar bizimkilerde biraz büyürler..

çilekçim göz kararı çok az tereyağ koydum işte bebişlere ne kadar konursa 1 kaşık un koydum kavurdum ardından da 1 bardak su ekledim bi kase çorba oldu ama yemedi benim piroş tuzlu şeyleri sevmiyo yaa nasıl alışçakki,ama kalimeronun dediği gibi diğer çorbalar kadar vitaminli değil gerçekten ne biliyim kaynanam deyince değişiklik olsun diye yaptım ama sevmedi tadı beşamel sos gibi oldu:)

ben istifa ediyorum yaa
yemiyen çocuk ne zormuş
o bağırdı ben bağırdım 2 kaşık anca yedi onunda yarısı içeri yarısı dışarı
mercimek pirinç kıyma yapmıştım
yarında tavuk suyu haşlııcam onunla deniicem şu un çorbasını daha besleyici olsun
valla yediği bişey bulsam hergün onu yapıcam ama yokki
nazlıcım çilek yasak bize yaşına kadar hemkumlu hemde alerji riski yğksek diye
yaşında da çilek zamanı geçicek anca 1.5 yaşında tanışıcak çilekle sanırsam

kızlar bende kızımın yoğurduna devam maması karıştırdım normalde yemiyor diye burda okumuştum öyle veriyim bari dedim yoğurduna 2 ölçek attım azda sulandırdım ama dün akşam üstü 5 ten beri kaka yapmıyor kızım acaba o dokunmuş olabilirmi bide çok az ceviz katmıştım çorbasına 1 çay kaşığı kadar omu dokundu acaba neden olmuş olabilir hala kaka yok bakıyorum bezi çişli ama kakasını yapmıyor off :(

kızlar ben dün ilk defa un çorbası yaptım ve benim oğluş ilk defa bir çorba içti ama şu şekilde yaptım çokda güzel oldu
1 tatlı kaşıgı tereyağında 1çorba kaşığı unu güzelcene kavurdum içine 1 domates rendeledim tavuğun göğüs etini haşladım bir parça tavukla 2 bardak kadar suyundan koyup pişirdim sonra blendırdan geçirdim çok az tuz atıp 1 çay kaşığı zeytin yağı ekledim çok lezzetli olmuştu tavuğu biraz büyük koymuştum ilk defa içti sizde mutlaka deneyin

ecemim seninki daha güzelmiş bende yapıyım kendime de yapıyım hatta:)
mmmfcim yemeyince bende çok üzülüyorum o kadar özene bezene çorba yapıyorum ama yemiyor çorbaları genelde, tatlıları yiyo tuzlulara gelince dudaklarını yapıştırıyo birbirine

Back
X