Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

slm ark brokoli çorbaqsının tarifini bilen varmı?

canım ben brokoli çorbası veriyorum 1 küçük patates bir küçük havucu rendeliyorum 4-5 top brokoliyide katıp üzerini geçecek kadar suda haşlıyorum sonra blendırdan geçirip çok az tuz ve yarım çay bardağı kadar süt katıyorum çok severek yiyor oğluşum

andinacığım afiyet olsun kuzuna ne balığı verdin canım ezerek mi verdin seninkinin dişleri var mıydı ben de balık vermeyi düşünüyorum yarın somon alacam

ecemim mercan balığı yedi oğluşum malum balık yasağı var bulabildiğimiz en taze balık mercandı :ecrin_bebek:
3 tane dişi var oğluşumun , balığı elimle minik parçalara ayırdım o da çiğneye çiğneye yedi kaydirigubbakcemile3
piroşum da afiyetle yer inşallah ben seveceğinden eminim kaydirigubbakcemile

ben daha hiç balık vermedim kızlar,doktorumuz henüz vermedi.biz köfte yerken bende yediriyorum duruya.elimle ezdire ezdire veriyorum,daha hiç dişi yok ama ağzında çevire çevire yutuyo.1 tane köfte yiyo baya :) bi de etleri emiyor,pirzola,kaburga,şiş filan gibi :)) çok seviyor onları emmeyi :))
şekerim buldum sana tarif
evybaby sitesinden alıntıdır

bu benim arşivimden alıntı :))
yalnız bu iki tarifi de denemedim.denersen sonucu da yazıverde belki bende denerim :))

biz yemek yerken ağzımıza bakıyor.geçende lokantaya gitmiştik.sölemesi ayıp iskender yedik.ben ağzıma götürüken o da ağzını açıyor.et de güzeldi verdim biraz.iki dişi ile çiğnedi çiğnedi yuttu yine ağzını açıyor yavrum.bayağı verdim yedi.ertesi gün menemen yedi.dün tavuklu şehriye çorba yedi hemde püre yapmamıştım.hayretle izliyorum onu.

batu da ben yemek yerken ağzını açıyo , bide ilk defa tattığı bişeyse gülümsüyo ve çok mutlu olduğunu belli ediyo bayılıyorum o haline.. hay Allahım aklıma geldi de ösledim oğlumu off offf

maşallah kzulara, benimkide ilk defa yediği şeylerde sanki limon yermiş gibi yüzünü ekşitiyor, ama sonra sevdiyse ağzını açıyor ver diye, akşam bizimle patates oturtma ve cacık yedi bayıla bayılacokacimcoook

sevdi galiba andinacım çok fazla vermedim karnı tok diye 2-3 kere verdim reddetmedi yedi
öğlende piroşa domates yemeği yaptım soğanlı biberli maydanozlu çk sevdi yoğurtla birlikte afiyetle götürdü

piraye ye şeftali veriyim dedim ama sevmedi verdiklerimi aynen bana iade ettibende yoğurtla karıştırıp verdim 1 kaseye yakın yedi
bugünkü çorbamız sütlü kabak çorbası içinde soğan,maydanoz,biber,pirinç ve bulgur da var daha veremedim bakalım sevcekmi

sevdi galiba andinacım çok fazla vermedim karnı tok diye 2-3 kere verdim reddetmedi yedi
öğlende piroşa domates yemeği yaptım soğanlı biberli maydanozlu çk sevdi yoğurtla birlikte afiyetle götürdü

canım bunları blendırdan geçirdin değil mi maydanoz felan ezilirse boğazına takılır diye soruyorum

kızlar elifcino arkadaşımız özelden yazmış bana , mercan balığında yüksek oranda civa varmış , dip balığıymış , uyardı saolsun.. daha önce yazıklarıma göre mercan yedirmeyin sizlerde , balığı da iyice araştırmak lazımmış valla ne zor işmiş bebek beslenmesi...bi daha doktoruma danışmadan , araştırmadan tadına bile baktırmaıycam bişeyin..
elifcinoya da taşekkür ederim uyarısı için a.s.

ardicim sende beni güldürdün :)) nette de okuyorum bazen,kıyma haşlama nedir ya,et değilki bu :))
piroş o domates yemeği nası bişey cnm.ayrıntılı tarif alayım mümkünse )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…