mucizecim öncelikle sakin ol zemuszemus
Bu kadar panik olacak bişey yok ki hayatım , bi kere bu konuya fazla takma kafanı , takarsan işin içinden çıkamazsın..
Ben ne yapıyorum sana onu anlatıyım ; öncelikle birtakım kurallarım var , mesela tuz,şeker,inek sütü,bal,domates,çilek,bakla,patlıcan kesinlikle yasak.. bunların dışında kalan yiyecekler ki oldukça fazla seçenek var yedirecek , kendimi kasmadan veriyorum
Mesela doktorumuz ilk kahvaltıyı önerdiğinde çoğu arkadaşımızın da yaptığı gibi bir kap içinde karıştır ver demişti , ilk yaptım o bulamacı ( bulamaç diyorum ona ben ) yemedi , ikinci gün yine yemedi sonra da dedim deli miyim neyim bende olsam bende yemem mirmirmirmir
Şimdi nasıl yapıyorum , önce emziriyorum yada bakıcısı sağıp bıraktığım sütü içiriyo , sonra peynir ve ekmek içini minik minik parçalara ayırıp veriyoruz , bi guzel çiğneye çiğneye yiyo , 1 saat sonra da bir çay kaşığı pekmezini veriyoruz ( doktorumuz pekmezi de bulamaça kat demişti ama ben burdaki arkadaşlardan öğrendim ki peynirle pekmez beraber verilmezmiş )
Sonra 11’de bi adet meyve püresi yiyo , öğlen de sebze püresi.. çoğu arkadaş çorba yapıyo ama ben genelde püre vermeyi tercih ediyorum katı şeylere alışsın diye gerçi bizim bi avantajımız var toplam 6 dişi olduğu için rahat çiğniyo cokacimcoook
Püreye de mutlaka 1 patates , 1 havuç , 1 tatlı kaşığı pirinç ve bir tatlı kaşığı irmik , 1 çay kaşığı zeytinyağ koyuyorum , sonraıs isteğime bağlı , kabak , dereotu , brokoli vb. Sebzeleri katıyorum , hafta sonu mutlaka tavuk katmaya çalışıyorum , bana doktorum tavuğu 6. ayda verdi , bide dün kırmızı biber koydum pek sevdi
Ben kendi yemeğimizden vermiyorum , arada köfte falan olursa veriyorum ama salçalı yağlı tuzlu yemeklerden asla vermiyorum tabi bu benim tercihim , ben daha küçük olduğunu düşünüyorum bide sağlıklı beslensin istiyorum çocuğum.. mesela dün teyzemle konuşuyoduk , herşey ne kadar farklı dedi , ben sana her öğleden sonra şekerli yoğurt verirdim , akşam da şekerli muhallebi yapardım şimdi sen çocuğuna hiç şeker vermiyosun dedi.. maalesef o zamanlar yediğim şeker vb.şeyler , şimdi bende beslenme düzensizliği , kilo , rahatsızlıklar , diş çürükleri şeklinde acısını çıkarıyor.. en azından 1 yaşına kadar yağ,şeker,tuz vb. Zararlı şeyleri yedirmeyeceğim oğluma , sonra ister istemez yiyecek tabi.. bide ben dün bi karar aldım artık kendi yemeklerimi bile buharda yapıcam ( kocam pek bozulacak gelince ama napim ) en azından kanser manser riskini azaltırım birazcık da olsa :teytey: