Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Lelalcim kıymaları yiyebiliyor mu. Ben daha blendırsız vermedim kıyma. Çok az elimle iyice ezip vermiştim.

Remedios, biraz zor ama zamanla alışacaklar. Ben de küçük ekmek parçaları, peynir ve muz veriyorum bazen tavuk parçası bile verdiğim oluyor. Zaten yiyemeyecek kadar katı olursa o biriktirip ya da diğerleinden ayırıp direk o parçayı dışarı çıkarıyor. Geçen muz yediriyordum hepsini ağzının önünde biriktirmiş. Ben de dedim ne güzel yiyor. Bir baktım lööp diye çıkardı. Dedim fabrika gibisin. Katıları ayrıştırıyor, püreleri yiyorsun.

ayy bende bugün eylüle kabak aşı pişirdim içine az kıyma tek domates soğan kabak
sonra pirinç attım birazcık bir diş sarımsağıda doğradım ohhh mis gibi koktu valla
sarımsağı ilk defa attım bakalım beğenecek mi çok küçük halde doğradım sever benim lokumum
JULııı
bizim ki yiyo kıymayı canım senin ki de yer artık

maşallah piroşa benmki de pütürlü yemiyo valla,zaten yemeyen bi çocuk olduğu içiçn ptrlü vermeye de pek yanaşamıyorum açıkçası,yoksa hiç yemicek.kıymalı şeyleri blendırdan geçiriyom.he tabi bi de daha diş çıkarmadı

bende yarın şu mısır unlu kahvaltıyı deniycem ,...

kıymayı bende blenderdan geçirmiyorum ,hatta artık hiçbişeyi geçirmiyorum desem yeridir,çok korkuyordum nasıl yicek diye ama beni utandırdı ,maşşallah pütürlü herşeyi yiyo,bence çok geç kalmadan başlayın derim ben..

ya kızlar masallah bebıslerınıze ama benım oglum yıyemıyo bı turlu puturlu ogurup duruyo ya.ne yapacam sasırdım bende.korkuyorum hep blendera alısırsa dıye.hemen hemen herseyı blenderdan gecırıyorum.once denıyorum bakım yıyecekmı dıye ogurunce bırakıp blendırdan gecırıyorum ne yapam bana bı akıl verın.bı de hanı hatırlarsanız kusma sorunumuz vardı ya arada hala oluyo bende korkuyorum acıkcası ya kusarsa dıye.cunku gecen hafıf puturlu yaptım kahvaltısını yutamadı ve ogurdukten sonra oldugu gıbı kustu o ana kadar yedıklerını.nasıl alıstırcam ben oglusumu.... ama bugun guzel bı gelısme oldu ılk kez mama sandelyesınde blenderlı eklmeklı kıymalı tarhana corbası ıctık oglum da pek bı keyıflendı ama tabı bende.
bu arada yemegın adıda pek komık oldu sankı ıcınde blender var ))

Son düzenleme:
valla ben zaten zar zor yediriyom,bir ara alıştırayım diye baya uğraştım ama bu kez de yemiyo.bende bıraktım peşini arık,ömrü boyunca püre yemicek ya bu çocuk :) illa ki alışacak katılara.ben blendırdan geçiriyom valla ama çok su gibi de yapmıyorum.benim içiçn önemli olan yemesi

julicim geçirmiyorum tatlım blendırdan zaten küçük küçük parçalar oluyor artık katı pütürlü şeyler veriyorum damağı ve dişi ile çiğniyor cimcime ama takılan bişey olursa atıyor dışarı :))
ufak ufak alıştırmak lazım pütülülere sonra gerçekten zor oluyor .. muza dikkat et ne kadar yumuşakta olsa boğulma riski yaratabilecek bir meyve .. ben bile muz yerken kendimi boğulacakmış gibi hissettiğimden sevmem muzu yani :))

bende ole dusunuyorum aslında saphıracım ama cevremde ıkı yasında olup hala katı yıyemeyen cocuklar var.bu da bıraz dusunduruyo acıkcası.

o zaman anaaaamm diyorum başka da bişey diyemiyorum yağmurcum:uhm: 2 yaşına kadar alışır herhalde yahu o kadar da olmasın yaaa :Saruboceq:

seyracım hangi sayfada kaldı bilmiyorum ama evde hemencik hazırlanabilecek tarhana tarifi vermiştim.un yoğurt ve değişik sebzelerle hazırlanıyor.tarhanada domates,kırmızı biber ve soğan olduğuna göre,bu sebzelere bi de yoğurt ve un ekledinmi tarhananın besleyiciliğinde bir çorba yapmış olursun,tadına bişey diyemicem çünkü hiç denemedim

kızlar bende dün ilk defa tarhana werdim ama gece acayıp gaz yaptı,uykudan uyanıp ağlama krizine girdi,sonrada pırt pırt rahatladı,sizin bebişlerde tarhana gaz yaptımı yoksa bizimki tesadüf mü oldu? korkuorum bi daha vermeye:uhm:

tarhananın içinde gaz yapacak bişey yok aslında ama her bebeğin bünyesi farklıdır.yani mercimek deseydin tamam gaz yapar.tarhanada sadece domates olduğu için alerji riski var.belki de senin bebeğinin bünyesi gaz olarak tepki vermiştir.deneyerek görüceksin.tavsiyem akşam değil öğlen yedir tarhanayı ki gece rahatsız olmasın tabi tarhanadan rahatsız oluyorsa

tarhanın hamuruna yoğurt haşlanmış nohut soğan .....aklıma gelenler bunlar eklendiği için bazı bebeklere gaz yapabilir. ama denemedende anlayamayacağımıza göre bir dahaki seferdede aynısını yaparsa tarhanadandır diyebilirsiniz...

bütün sebzeler iyice eriyinceye kadar pişiriliyor,sonrada hamuruna karıştırılmış olan yoğurt kurutma yöntemiyle tamamen değişiyordur.nohut benim annem koymuyor sanırım ama konulduğunu duymuştum.hatta bazı yerlerde bakla,börülce ve daha aklıma gelmeyen yiyecekler koyuyorlarmış.hepsi değişime uğradığı halde yine de gaz yapar mı bilemiyorum.bu yüzden tarhananın içinde gaz yapıcı bişey yok yazdım.
bu arada arkadaşlar tarhanadan bu kadar ayrıntılı bahsedince aklıma geldi.herkes kırmızı tarhana veriyor dimi bebişlere.çünkü bide beyaz tarhana vardır,hatta sütle pişirilir

bugn ilk kez kendi yaptığım bebe bisküvisinden koydum kahvaltısına ama benim bisküviler biraz kurabiye havasında oldu :)) içi yumuşak,bisküvi gibi sert değil.bende rondodan geçirip toz haline getirdim o şekilde kattım kahvaltısına.fena olmadı,oki yedi,çok az bişey bıraktı o da doyduğu için sanırım.öğlene ne yapıcamı bilmiyorum

ohh saphiracım afiyet olsun yarasın okine :)
bugün bizde mönüde enginar var :)) annanesi enginar yapmış onu yiyecekmiş cimcimem .. dün bende tavuklu kabak yaptım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…