- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
- #1.381
Teşekkür ederim bitanemopuyorumnanaktanDarkcım ben de klasik karışımdan veriyorum. Anne sütü, elma sütü ya da ıhlamurun içine 3-4 bebe bisküvisi, tuzsuz peynir, 8 tahıllı ballı kahvaltı mamasından birkaç kaşık, pekmez ve yumurta koyuyorum. Bazen yumurta ve domates suyuna ekmeği ayrı veriyorum. Kahvaltıyı çok seviyor onu bayağı iyi yiyiyor.
Canım her zaman aynı şeyi yedirme. Bir ara benimki de çok iştahsızlaşmıştı. Değişik tadlar verdim. Karpuz suyu verdim mesela biberonla. Ona bayılıyor. Kiraz yedirdim. Tavuk çorbası yaptım. Değişik şeyler verince tekrar yemeğe başladı. Köfte yap ona özel tuzsuz. Onu ver belki sever. Bir de canım şu değişik bir kahvaltı tarifi. Ben hiç denemedim ama güzel görünüyor.
Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.
Sağol saphiracım.darkçım bende sürekli değişik kahvaltı veriyorum.bugün hreonun organik sütlü pekmezlisinin içine ceviz,tereyağ,labne,pekmez karıştırdım.dün bebe bisküvisi,ekmek,labne,yumurta,pekmez,tereyağ ve taze portakal suyu karışımı verdim.her gün farklı bişey yapıyorum.yulaf ezmesiyle hazırlıyorum bazen,bazen meyve püresiyle,bazen sütlü pirinçliyle,bazen gogly ile ya da çeşitli kaşık mamalarıyla.her gün olmasa bile ara sıra tahinde koyuyorum,kaymakta koyduğum oldu ama ağır gelebilir diye düşünüyorum yağlı şeyler çünkü bunlar az az koyuyorum..mısır unlu kahvaltı tarifi bende de var,hatta sırf o yüzden mısır unu aldım ama henüz denemedim.şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm
öğlen heronun 8 tahıllı karışık sebze sine tavuk karıştırdım,akşama ne yapçam bilmiyom.akşam kendimize kuru fasulye yapçam ama onu da light yapamıcam yani,hemen her yemeği okyanusa göre yapıyorum,ona da yedireyim diye ama yok kuru fasulye olmaz,sucuklu filan yapıcam.seven varsa buyrun gelin beraber yiyelim arkadaşlarokyanus hanıma ne yapıcam bilmiyorum.olmazsa yoğurtlu pilav yedireyim ona da tabi yerse kçük hanım
ama gerçekten yazdıklarınızı okuyorumda benim tombalak bunların anca yarısını yiyooo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?