Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ıcırcım maşallah bebişine cnm,demekki aç filan değilmiş dimi :)) doktor beğendiğine göre! benimde kızım emeklemiyor,benimki direkt ayağa kalkma derdinde,bir yere tutnup kalkıyor ama orda biizm desteğimiz olmadan 2-3 sn kalabiliyor en fazla,pat düşyor.her bebeğin gelişimi farklıdır.sonra her bebek emekicek diye bişey yokki.şahsen ben emeklememesinden yanayım,yerlerde sürnmeden direkt yürüsün.bide emeklemeye alışıca yürümek zor gelebilir ve geç yryebilirler diye düşünüyorum.ne kadar doğru düşüncem bilmiyorum tabi

meltuğcum hayırlı doğumlar diliyorum sana ama burası doğru topik değl cnm.2008 kasım anneleri topiğine sorarsan daha sağlıklı yanıtlar alabilrsin diye düşnüyorum

Meltem şuraya sor istersen sorunu.
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/169480-2008-kasim-anneleri-1200.html
Böyle bir sorunu birisi yaşamıştı aramızdan ama kimdi hatırlayamadım??
Hatırlayan var mı kızlar? Asortie yada Ata-tanem olabilir mi?

ICIR bende ayrı ayrı veriyorum kahvaltılıklarını canım.
Yumurta sarısını pek sevmiyor.Ama karışımdan ayrıca nefret ediyor benimki.O karışımda bile sevmediği şey varsa biliyor yemiyor.Ayrı verince daha iyi yiyor yumurta sarısını.

Bugün,
kalkınca mama yaptım.Kendisi yedi hemde:))
Sonra oynadı.kahvaltı yaptık.Labne,zeytin hemde 1 büyük adet :))), Helva yedi.
Üzerinede biraz mama içti.Uyuyor.Birazdan uyanır

Afiyet bal olsun Ceren'e. Dark'cım, Ceren mamasını kendi yedi demişsin, biberondan mı kendi içti yola artık kaşık kullanabilmeye başladı mı Ceren? Bşz daha bu konuda deneme bile yapmadık...

Bu arada ben de bugün kahvaltısında peynirli menemen yanında organik tam buğday ekmeği verdim. Menemeni 1 çay kaşığı tereyağı, yarım domates rendesi, 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı labne ve 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ile hazırladım. Hayatında ilk defa kahvaltısının tamamını bitirdi kızım. Mamalı karışımları sevmediği için asla tam bitiremiyordu. Sevdiği bir şeyi bulmuşken bundan sonra kahvaltılarını böyle vereyim diyorum. Bu arada ben de önümüzdeki ay yumurtayı beyazıyla vermeyi düşünüyorum...

Son düzenleme:
kızlar yaa ben piraye ye hiçbirşey yediremiyorum deliricem artık kaşığı gördüğü an kaçacak yer arıyo napçam bilmem hele dün kahvaltıyı yedi onuda biberonla sonrada biz yerken biraz verdim bidaha saat 4 te zorla bişeyler verdim ama çok az yedi yine off(( bu sabah kahvaltısını bitirdi sadece birazda emdi bakalım öğlen de çorabasını yicekmi çok üzülüyorum yaa yemiyo bişey ve deli gibi hareketlendi heryere tırmanmaya çalışıyo emekleme pozisyonunda sürekli ama geri geri gidiyor dötüyle kendini hoplata hoplata gidiyor habire hep bi tırmanma çabası tay tay dururken bi iki adım atıyo ama yemek yemeye geldimi yokk(

Biberonu kendi kullandı canım.daha bende eline kaşık vermiyorum.
Normalde cam biberon kullandığımdan hiç vermiyordum eline.Geçen diğerlerinden bi tane aldım sırf kendi içerken düşürürse incitmesin bir tarafını diye.
Sabahları çok işime yaradı.Kalkınca o mamasını içerken ben altını değişiyorum.
Yoksa bir yardımcıya ihtiyacım oluyordu.
Mama bittimi Cereni tutup altını değiştirmek çok zor çünkü.
Maşallah Bengisu ya güzel yemiş annesi.Bende makarna yedim.Arada ceren e de verdim yedi.En son yine mama içti uyudu.

Canım o hareket etmeye yoğunlaştığından olabiklir.İnşallah geçici bir süreçtir.

bugünkü öğlen yemeği;bir küçük soğanın yarısı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında hafif kavrulur,büykçe bir köfte büyüklğünde kıyma atılır o da biraz kavrulur.bir küçük patatesin yarı minik minik doğranıp eklenir,biraz kavrulur,orta boy damatesin yarısı doğranır tavaya eklenir.domatesler pişince az suyla eklenip patateslerin de pişmesi sağlanır.en son bebeğinizin yiyebileceği kadar haşlanmış makarna eklenir 2 dk dfaha tıkırdatılır.tamamdır.yoğurtla yedirilir. henüz yedirmedim.seveceğini umuyorum

inş.geçici bi süreçtir kızlar doktor da yemezse zorlama diyoda olmuyoki öyle de
bugün yedi biraz öğlende 1 tabak çorba içti yarısını isteyerek yarısını oyunla...
safişim kuşum tarif güzelmiş bende deniyim

cnm bizdede bu menüye benzer bişey var içinde makarna yok sadece pişiyo şimdi çağanda uyuyo uyanınca yiyecekmi bakalım merak ediyorum.

bizde yine yoğurda karşı isyan başladı .. arada yapıyor bunu sağı solu belli olmuyor cimcimenin ..2-3 gündür zorla bir kaç kaşık yoğurt yiyor ama zorla ..arada kandıra kandıra . inşallah uzun sürmez bu durumu

lelalcim kolay gelsin denizde hiç yemiyordu bir ara yoğurdu meyve falan katıyordum, yada azcık pudra şekeri demişti dr

benim kuzu bugün akşam ızgara tavuk ve salata yedi:)

gündüzde kek yaptım yine, bu kez içine organik fındık ezmesi koydum ceviz yerine, birde babamızın aldığı ama benim içirmediğim ballı muzlu çocuk sütü vardı ondan koydum, sade süt kalmaışta:)

ayrıca yine organik tam buğday unuyla peynirli kek yaptım ekmek niyetine, geçen ekmek makinasında cevizli ekmek yapmıştım sert geldi yemedi onu, bu şeklini sevdi ama

ohh yarasın denize .. valla bezen düşünüyorumda arada kapıdan geçerken uğradım desem Duru da şu yaptıklarından nasiplense :)))
o kadar özeniyorum ki sana valla llerine emeğine sağlık. deniz büyüyünce sana ne kadar teşekkür etse az. özene bezene hazırlıyorsun.

getir valla duruyuda hazır tatildeyim, totomuda kaldırıp hiçbir yere gidemiyorum, iki kuzuyuda beslerim ben, gerçi sahira kadar uğraşmıyorum her öğün ayrı ayrı ama nasılsa tatildeyim diye azcık özeniyorum işte

Bugün kahvaltı yapmadı Ceren ev kalabalık diye.
Öğlen şeftali ve elma yedi.

Elmayı soydum eline verdim.Yinede sürekli gözüm ne kadar ısırdığındaydı.

Artık daha küçük ısırıklar alabiliyor çok şükür.

Akşam tavuklu pilav yedi.

darkcım afiyet olsun cerene ..

bizim cimcime dün akşam bamya yedi .. :)
annem kendine bamya yapmış salçasız sadece domatesli ve tavuklu.
ben ve eşim asla bamya yemeyiz ama annemler bayılırlar. tabi benim kız da anneme uyup homur homur yedi bamyayı. ama nasıl zevkle yiyor anlatamam. inşallah tüm yemekleri büyüyüncede böle seçmeden iştahla yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…