Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

biraz önce yaptığım ancak uyuyor minnoş yediremedim.

TAVUKLU BULGURLU YAYLA ÇORBASI:

250 ml lik bardakla 2 bardak su kaynatılır
içine 2 yemek kaşığı ayıklanmış yıkanmış pilavlık bulgur,
bir büyük köfte büyüklüğünde tavuk konur haşlamaya bırakılır.
ayrı bir yerde;
1 yumurtanın sarısı,2 yemek kaşığı çok tepeleme olmayacak şekilde yoğurt,bir dolu tatlı kaşığı un çırpılır.
pişen tavuk ve bulgurun suyundan azar azar alınıp yoğurtlu karışım sulandırılır,çorbaya dökülür,hızlı hızlı karıştırılır.
kaynatılarak pişirilir.ocaktan indirmeden kuru nane,biraz tereyağ,biraz zeytinyağ konur,2-3 dk daha tıkırdatılır.
en az 2 porsiyon çıkıyor.yani henüz tencerede,tabağa koyup ölçmedim ama baya fazlaca oluyor.
isterseniz ölçülerin hepsini yarıya düşürüp öyle yapın fazla olmasın derseniz.
afiyet olsun :))

Son düzenleme:
bu arada bende 2 kez kıymalı bamya yedirdim okiye.dünde ilk kez kuru fasulye yedirdim.gaz yapmadı çok şükür ama az yedirdim.akşama da taze fasulye pilav yapıcam kendimize ondan yediririm sanıırm.son zamanlarda tatlı şeyleri sevmez oldu benimki.muhalebiyi çok severdi.bi de devam sütünü istememeye başladı.ama biliyorsunuz bend de süt nerdeyse hiç kalmadı.yani hala emiyor diye 3-5 damla geliyor.yoksa o da gelmicek.gece yatarken içiremiyorum artık.sabaha karşı kalktığında da göz kapalı beni emerken sanki benmişim gibi biberonu dayıyorum.o şekilde içiyo.valla iyi mi desem kötü mü desem bilemedim.çünkü 10 aylık olunca devam sütünü kesicez dedi doktor.he bi de bal da vercekmişim 10. ayda.10. ayda herşey serbest.hatta şimdiden serbest bile diyebilirm

safiş yine güzel bi tarifle karşımızda:)) sağol cnm güzelmiş çorba
bamya bende veerdim daha önce sevmişti
benim kız öğlende pirinçli tavuk çorbası üstünede meyve yedi maşallah....
akşama ciğer çorbası yapıcam düğün çorbası deniliyo sanırım ondan vericem bakalım yicekmi doktora sormuştum verebilirsin demişti ciğer
bide ben 2 gündür kahvaltısını; 1 kaşık mısır unu,1 kaşık elmalı muhallebi,1 kaşık irmik le hazırlıyorum pişirip içinede diğer kahvaltılıklarını ekliyorum bayıldı piraye

biz artık inek sütüne geçicez pirayecim.pınar 6-12 ay devam sütleri var ya onlardan günde 500 ml. içicekmiş.zaten onlar 500 ml.lik ambalajlarda.yani günde bi kutu içicek demek oluyo.
arkadaşlar çorbanın ölçüsünü yanlış vermişim,dzelttim ama yine de yazıyorum 200 ml lik bardak değil,250 ml lik bardak olacak.bir de tavuğu da daha fazla koyabilirsiniz.şahsen ben bir daha ki sefere öyle yapıcam.3 komposto kasesi çıktı bu mama.benim minik dana 2.5 kase yedi :kedi: kalanını da ben yedim kaydirigubbakcemile3

Afiyet olsun hepsine.
Bizde bugün,meyve,içim smart,yoğurt çorbasından yedik.

Julicim bende kaşar veriyorum.Kaşarı yanlız veriyorum ama labne yada krem peynir,beyaz peynir verirken ekmek veriyorum.Bişey olcağını sanmam.Ekmeği çok vermedikten sonra.

Saphira maşallah kız naptınız 2,5 kase.anacım benimki asla yarım kase bile yemedi daha hiçbir şeyi.
Dikkat et kuzuya bence sen.Yemiyo bi kereden mi yiyo ne?

sabah 11 de kahvaltısını yemişti,sonra 13.30-14.00 gibi uyudu.taa 17.00 te kalktı.17.20 gibi de öğlen yemeğini yemiş oldu.yani çoook acıkmıştı bi de çorbayı da sevdi.ama ondan sonra akşam yemeği yemedi.21.30-22.00 gibi ilacını verdim.yerım saat 1 saat sonrada uyudu.yani bugn akşam öğün ve meyve yememiş oldu.

valla şu anda hala uyuyor cnm.inşallah gecenin bi vakti kalkıpta beni nöbete dikmez.
tabi cnm bugnde yemesin.zaten bazen yiyor bazen yemiyor cnm ya.biliyorsunuz yazıyorum hep,bugün yemedi veya bugün çok yedi diye.hala daha ne uyku ne de yeme düzenimiz yok maalesef.napayım zorla uyutamam ya,uykusu gelince uyutuyorum ve acıkınca yediriyorum.yosa öbür türlü sinirlerim dayanmıyor

QAman uyur inşallah.
benimki dün gce hortladı deli oldum.

Bizimde yememiz düzensiz canım.Uykumuzda düzene girdi gibi ama yer değiştirmeler,gezmeye gitmele sayesinde geçicide olsa bozuluyor.
Buğünlerde yine bozdu düzenini benim cadı.

Sağlıklı olsunlarda düzene girer elbet zamanla dimi şeker?

kızlar bişey soracaktım...
kayınvalidem memleketten koyun yoğurdu mayalamış göndermiş...İçinde inek sütü yok...O yoğurttan kızıma yayla çorbası yapsam ağır gelirmi acaba???

ya kızlar şu balık işini ne yapıyosunuz yaa ben hala balık veremedim çocuğa( balık tutmaya gitcez galiba yakında ayarlayabilirsekk:)bu sıcakta ne biliyim öfff

safiş bu okiyle piroşun biyerden kan bağı olabilirmi acep aynı piroş gibi oda bazen çok iştahlı bazen hiç yemiyor,uykuda da öyle benimki çok güzel uyuyodu ama buara 4 ten sonra yatağında fırıl fırıl dönüyo habire uyanıyo ne zaman düzene gircek bu cadılar:))
dün ciğer vercem demiştim ya bayıldı piraye ciğere hem çorbasından içti hemde kalan ciğeri unlu kavurmuştum ondan yedi maşallah ama bugün pek iştahı yok gibi yine

derin ben balık verdim ama öyle doyacak kadar değil, hala av yasağı olduğu için doğru düzgün balıkta yok şuan balık çıksında taze taze veririz şimdilik güzel balık çıktıkça veriyorum biraz

bizim arkadaşlar kendileri tutuyorlarmış arnavutköy sahilinden.Mezgit tutuyoruz dedi ama bana da verecek şimdi.isterseniz beraber gidelim de dedii.ama dediğin gibi av yasağı var sıcakta balık işi beni korkutur hep.Dışardan almadım o yüzden hiç.ama olta balığı verilir herhalde dimi?

kendin tutabilirsen verilir tabi cnm taze hemen tutup akşam yedirirsin buğrişe,kocişte hep diyo gidelim boğazda balık tutalım diyede piroş doğduktan sonra gidemedik hiç en son gitmek istediğimizde sabah sancıyla uyandım ve ogün doğurdum balık yerine piraye geldi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…