- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
- #1.981
canım koyun sütünden yapılan ürünler alışık değilse büyüklere bile ağır gelebiliyor ama bilemedim gene de.istersen denemek için biraz koyun yoğurdu biraz inek yoğurdu koy cnmkızlar bişey soracaktım...
kayınvalidem memleketten koyun yoğurdu mayalamış göndermiş...İçinde inek sütü yok...O yoğurttan kızıma yayla çorbası yapsam ağır gelirmi acaba???
bende daha içime sinipte veremedim cnm.çok ilginç herkes dil balığı öneririken bizim doktor dil balığı hariç tüm balıkları verebilirsin dedi ve sadece ızgara olması şart değil,kızartmada olabilirmiş CADIARZUya kızlar şu balık işini ne yapıyosunuz yaa ben hala balık veremedim çocuğa( balık tutmaya gitcez galiba yakında ayarlayabilirsekk:)bu sıcakta ne biliyim öfff
ay valla bi yerden akrabağ çıkçaz galiba ehehehe yok anam dzen filan yok olmıcak bizde ben artık alıştım.oynhuyolar bizimle resmen :))biizm doktor ciğer ve diğer sakatatlarıda vermedi CADIARZUsafiş bu okiyle piroşun biyerden kan bağı olabilirmi acep aynı piroş gibi oda bazen çok iştahlı bazen hiç yemiyor,uykuda da öyle benimki çok güzel uyuyodu ama buara 4 ten sonra yatağında fırıl fırıl dönüyo habire uyanıyo ne zaman düzene gircek bu cadılar:))
dün ciğer vercem demiştim ya bayıldı piraye ciğere hem çorbasından içti hemde kalan ciğeri unlu kavurmuştum ondan yedi maşallah ama bugün pek iştahı yok gibi yine
Allah senden de razı olsun canımmm.çok sevindim minnoşun beğenmesine,karnıda iyice acıkmış demekki,güzel geldi :)Saphira'cım Allah senden razı olsun, dünkü çorba tarifin için sonsuz teşekkürler eline ve emeğine sağlık.
Bugün yaptım çorbayı ve benim hiç birşey yemeyen oğlum nerdeyse 1 kaseye yakın yedi, artık psikolojim bozulmaya başlamıştı yemiyor diye, bu bana moral oldu.
Yaşasın Saphira, yaşasın kasım anneleri lepi:
ay yok tatlım yaa bir kaç uydurmasyon tarif.bildiğimiz yemekleri değiştirip değştirip kızıma veriyorum işte.bu çorba da bildiğimiz yayla işte.tek farkı bulgurlu ve tavuklu olması.bunu ister pğirinçli yap,ister kıymalı yap,işte böyle böyle kombinasyonlar yap.saphışcım benım bır fıkrım var sen bu tarıflerı topla bebiş yemeklerı dıye bır kıtap cıkar hahahahaopuyorumnanaktan
bızde alalımm valla super olur
bende dun verdıgın corbaya yakın bır corba yaptım malesef benımkı kesıldı bu tarz corbaları bır turlu beceremıyorummmm
denizannem kıymayı seviyorsa,belki kırmızı et beyaz et karışık olarak köfte hazırlayabilirsin ya da yine karıştırma yöntemiyle sevdiği şeylere katabilirsin.belki öyle yer.tabi bu yöntemide denedinmi bilmiyorum ama fikir olsun dedim cnmcım
ianysa benim kzım pek brokoli sevmiyor ancak içine havuç ve patates atarak tadını değiştirerek veriyorum
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- 1/2 paket brokoli
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 küçük soğan
- 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
- tuz, karabiber
- sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Brokolileri yıkayıp tencereye alın. Soğanı 4'e bölüp tencereye ekleyin. Tuzunu ekleyip brokolilerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Ocakta brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Sonra içindeki soğanları çıkarın ( dilerseniz kalabilir) blender ile brokolileri parçalayın. Unu bir kaseye alıp üzerine süt ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kalan sütü de yine karıştırarak tencereye ekleyin. Ocağın altını yakıp çorbayı ara ara karıştırarak kaynatın. Çorbaya biraz karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Yağı da koyup tekrar karıştırın. Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyerek açabilirsiniz. Biraz daha kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
inaysa denemedim ama kışın taze brokoli çıkınca deneyebilceğim bir tarif,hem kendimiz hem bebeğim için.sana da tavsiye ederim
..:: Mekanımız Mutfak ::.. alıntıdır
denizannem kıymayı seviyorsa,belki kırmızı et beyaz et karışık olarak köfte hazırlayabilirsin ya da yine karıştırma yöntemiyle sevdiği şeylere katabilirsin.belki öyle yer.tabi bu yöntemide denedinmi bilmiyorum ama fikir olsun dedim cnmcım
estelcim merak etme canım arkadaşım herşey yolunda a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?