Oğuz Türk isminde 5 aylık bir bebeğim var. 70 cm boyu 8000 gr da kilosu. sadece anne sütü ile besledim ve şimdi şimdi meyve sularına başladık...sütün gelmezse sadece formül mama kullan dedi... vs vs.
doktorumuz bir çocuk profesörü ile birlikte çalışıyor ve beraber hazırladıkları bir beslenme düzeni verdi. Söylediği de bunlardan ibaret. Kendisinden çok memnunum. Yani bu sebepledir ki yazılanlar bana enteresan geldi.....
demekki senin sütün çok besleyici ve bebeğini besliyor, ben de bebeğimi ilk 6 ay anne sütüyle beslemek isterdim ve 2 yaşına kadar da emzirebilmek isterdim, ama her zaman istemek yetmiyor, o anki koşullara göre hareket etmek zorunda kalıyosun, sana daha önce açıklamalarını yaptım, her bebek ve her annenin durumu aynı değil, hiçbir zaman bi başkasıının bebeğini kendinle kıyaslamaman gerekir, sakın yanlış anlama sana ders vermek anlamında anlatmıyorum, sadece bu konuya bi açıklık getirmek amacıyla yazıyorum, bak mesela benim bebeğim neredeyse 6 aylık olacak ve mart 15de dra gittiğimizde boyumuz 63 cmydi, kilomuz da 5800 gramdıeşim minyon bi insan, her ne kadar bu aralar dobiş dobiş gezinsemde bende uzun boylu biri değilim, yani bebeğimiz minyon olcak, ama başka bebeklerle kıyaslamaya kalkarsam (ki kıyaslama bana çok saçma gelir çünkü her bebeğin gelişimi farklıdır) biçok bebeğe göre minnacık kalıyoruz, hatta bazen çevreden ayyy çok miniiik ayyy zayıffff diyolar, ama ben ve drum bebeğimizin gelişimi konusunda gayet rahatız, ayına göre gelişim gösteriyor ki bazı durumlarda emsali bebeklerden bile daha önde olduğunu düşünüyorum, anlatmak istediğim şu, burada sadece biz bebeklerimizin kilo alması vs gibi durumlar için ek gıdaya başladık, şahsen bizimkisi böyle, benim sütüm boldu ama suluydu, haa bebeğimi de çok güzel besledi, biz 2650 gram doğduk ve 5. ayımızda neredeyse 6 kiloyduk, alması gereken kiloyu aldı, demek istediğim şu her bebek farklıdır, her doktor da yolun sonunda ortak bi yerde buluşacaklar ama izledikleri yol farklıdır, senin drun 6 aydan önce asla ek gıda vermeyeceksin der, benim doktorum 4. ayda başlatır, sonuçta her iki doktorun da s öyledikleri doğrudur, doktorumuz bize daha çok kilo aldırmak için ek gıdaya erken başlattı, doktoruma göre de ek gıdaya başlamakta geç kalınırsa bebeğin emmek daha kolayına geldiği için ek gıdaları reddettiği yönünde, sonuç itibariyle her bebeğin gelişimi farklı, önemli olan standartların içinde seyretmesi, ve yine sonuç itibariyle her doktorun izlediği yol farklı ama buluşacakları yer aynı, bu konularda çok da kuralcı olmamak gerektiğini düşünüyorum, eğer bu mantıkla düşünülürse hiç anne sütü almayan bebeklere acımamız gerekir deiğilmia.s bir de şunu eklemek istiyorum benim önceki kadındoğum doktorum profesördü, ama o doktordan hiç bi verim alamadım biliomusun, doğum yaptığım doktora da 36. haftamda başladım ve o doktora hayranım, iyiki de onda doğum yapmışım diyorum, hem insaniyet yönünden hem özen yönünden hem de bilgi yönünden profesöre on basar, yarın yine kadın doğumluk bi işim olsun ona koşarım, profesör olmak bi ayrıcalık değil bana göre, sadece bi etiket, ama benim gözümde doğum yaptığım doktor profösörden daha üstün, çocuk doktorumuz da öyle, muayeneye gittiğimizde bebeğimle ilgilenişini gördüğüm zaman daha bi mutlu oluyorum, nerdeyse içine sokcek benim sıpayı ayol :roflol:
nazlımelekçim,galiba bende artık yoğurdu sütle yapıcam,artık pes ediyorum.çok sulu ve kötü oluyor mamayla.dr a sordum bu durumu,sütü içirmiyorsunki,yoğurt olarak veriyorsun dedi.hem o mamaların içinde desüt var dedi.gerçektende eve gelince varmı diye baktım,bileşiminde süt var.e ne anladım o zaman ben bu işten.güzel güzel sütten yaparım ,mis gibi yoğurt olur.gerçi babymix filanda yedirebilirmişiz.ben babymixi maya yapıyorum iyi oluyor
gülter bende hep ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi çok istiyordum ama sütüm yeterli değil.diğer arkadaşlarımın deiği gibi bende dr umuzun önerileriyle başladım.ek gıdaya başlama zamanı da en erken 4 en geç 6 aydır.yani dr larımız söylemesede bir gariplik yok bu işte.benim 3,5 aylıkken ek gıdaya başlayan arkadaşım var ama ilk 8 ay sadece anne sütü veren arkadaşımda var.herkes kendilerinin ve bebeklerinin durumuna göre hareket ediyor anlayacağın.bizim dr da ek gıdaya başlattığı zaman bende önce ilk 6 ay anne sütüne nooldu dedim? o da amaç doyurmak değil,tatlara alıştırmak dedi.bencede gayet mantıklı.bebişine maşallah çok güzel beslenmiş,sen de herkes gibi dr unu dinlemekle çok iyi yapmışsın
şekerim niye beceremiyosun mamadan yoğurt yapmayı yaa, sütle mayalamaktan daha kolay geliyo bana, acaba teknikte bi hata mı yapıyosun :uhm: ama drunun dediği de doğru, sonuçta mamanın içinde de süt var, zaten süt olduğu için yoğurt oluyo, paket sütlerle yoğurt mayalamak zor oluoymuş tutmuyomuş galiba, açık sütlere de ne kadar güvenebiliriz bilmiorum, bebeğin için en iyisini sen bilirsin zaten, mademki sütle yapmak daha kolay geldi onunla yap a.s yav biz herşeyi biberonla yiyoz naapcam bilmiorum, kaşığı aparatif niyetine kullanıoruz, en fazla 1-2 kaşık alıo sonra isyan etmeye başlıyo, bende zorlamıyorum, babymixten bende aldım dün ama yine biberonla verdikdelikafaduldendelikafadulden