Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben dün akşam şehriye çorbası yedirdim piroşa çok güzel yedi şaşırdım bize yapmıştım tuz az koymuştum piraye de yer diye pek güzel yedi maşallah,deniz de yer inş. çileğim

kızlar ben ilk defa yazıyorum buraya hepsini okuyamadım yani bilmiyorum yapanınız varmı ama.ben elma suyuyla irmiği pişirip muhallebi gibi yaptım.enim oğluşumda bu aralar çok iştahsız ama onu bayılarak yedi.sizede tavsiye ederim.ayrıca irmik zeka gelişimi çok önemliymiş.

Dün ben de ilk kez yoğurt tattırdım kızıma. Bayıla bayıla yedi. Bu arada kaşıktan çıkan çın-çın sesleri de ilk dişimizi haber verdi :) Darısı çıkmayanların başına...

muslukçum maydonoz,ıspanak,pırasa,domates vs.. ekle cnm.tabi sırayala ve azar azar.mesela b ugün maydonoz ekle,bişey olnmazsa yarın maydonoz ve pırasa ekle.afiyet olsun bebişe

Saphiracım domates 1 yaşına kadar verilmiyor canım
Kızlar birde bebeklerimizin yiyeceklerine kullandığımız zeytinyağının asit seviyesi 0.3 olması gerekiyor.Ben en son bir markette buldum son kullanma tarihi yanaşmış geri vereceğim.Genelde zeytinyağlarının asit seviyesi 0.8 veya 1 oluyorlar

ben de bugün tavuk suyuna şehriye yaptım..içine haçladığım patataeslerden attım..malesef blendırdan geçirdim işthını kaçırmak istemedim..içinede bebe ekmeği attım.onlar ağzına geliyor allahtan alışması için iyi oluyor..z.yağ..çok iştahlı başladık ama tam bitmedi..yoğurtla tamamlamaya çalıştım uykusu geldi.

ve dişlerrrrrr..feci durumdayız..herşeyi kemiriyor bunu yaparken deli gibi hareketler yapıyor..

neyse gelelim soruma..her zamanki gbi..

çorba ne kadar içiyorlar..ama cc olarak yani..tuna 75-100 arası alıyor..henüz geçemedik daha..ekmekte atığım için zorlamıyorum..acaba az mı.

yoğurdu ne kadar yiyorlar birde..biz 90 ila 150 arası ...o da iki kerede bazen

Saphiracım domates 1 yaşına kadar verilmiyor canım
Kızlar birde bebeklerimizin yiyeceklerine kullandığımız zeytinyağının asit seviyesi 0.3 olması gerekiyor.Ben en son bir markette buldum son kullanma tarihi yanaşmış geri vereceğim.Genelde zeytinyağlarının asit seviyesi 0.8 veya 1 oluyorlar

bende domates konusunda emin olamadığım için henüz kullanmadım, canım doktoruma danışayım en iyisi, risklidir çünkü domatesCADIARZU

neyse gelelim soruma..her zamanki gbi..

çorba ne kadar içiyorlar..ama cc olarak yani..tuna 75-100 arası alıyor..henüz geçemedik daha..ekmekte atığım için zorlamıyorum..acaba az mı.

yoğurdu ne kadar yiyorlar birde..biz 90 ila 150 arası ...o da iki kerede bazen

doktorumuzun önerisini söyleyeyim.ne yerse yesin bir öğün 100 cc (1 küçük çay bardağı),bir öğün 150 cc.ama o kadar yiyemiyor ağzını kapamayı öğrendi.kapatıyor.bende ısrar etmiyorum tiksinmesin.aradada emmek istiyor benimki.emiyor da.:emir_bebek:

birde domates konusuna yazcaktım unutmuşum.:)
verilmeyeceğini biliyorum da eşim çok güzel domates almış.miss gibiydi kokusu.azcık yalasın dedim.hemen ağzının kenarları kızardı,alerji gibi oldu.daha vermem kuzuma.zamanını bekleyeceğim.

benim kızım evde yaptığım sebze çorbasını yemiyordu bende bugün bebelac öğle serisinden sebzeli çorbayı aldım henüz denemedim bakalım yarın yapıcam yiyecekmi ..bu arada evde yaptığım yoğurdu da yemiyordu babymix e bayılıyor bu çocuk hazır şeyleri seviyor hep ..neyseki kahvaltı mamasına biraz yumurta sarısı biraz peynir filan ekliyorum da doğal da besleniyoruz biraz olsun ,gerçi bu mamalar çok sağlıklı içinde dünya vitamin var ama yinede insan istiyor yaptığımız yensin diye sofrada yediklerimizin suyundan da veriyorum,şimdilik bizim beslenme düzeni böyle ..

eylülcüm ben denedim o sebze çorbasından piraye çok sevdi,babymix te dün verdim kaşığıda yicekti nerdeyse elmalıydı benimki:))kahvaltıyı ben de hem hazır koyuyorum peynirli pekmezli hemde kendim bişeyler ekliyorum

melis de babymix in elmalısını seviyo ,bizim kahvaltımızda peynirli pekmezli olan birde ballı irmikli olan bir gün biri bir gün diğerini veriyorum...içinede işte yumurta filan katıyorum ...

aaa ben sürekli veriyorum yemeğinede rendeliyorum salça koymayım die bi sorun olmadı
doktor falanda demedi domates verme die

Beril'de Babymix elmalıyı çok sevdi.Bu sabah Milupanın 8 tahıllı kahvaltısına peynir ve yumurta sarısı ekledim pek sevmedi cici bebeli olanı daha çok sevmişti.Birde bu mamaların arkasına yapılışı yazıyorya 180 cc filan diyor çok fazla olmuyormu benim kızım yarısını ancak yiyebilir.Yarı ölçüsünü yapmak gerekiyor herhalde

Back
X