Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Saphira'cım,
sırtında isilik olduysa Lansinoh sür çok iyi geliyor canım.

Paylaşma fırsatı bulamamıştım, bizim çok uzun süren egzema problemimiz oldu. Önce isilikle başladı sonra akıntılı yaralı egzemaya çevirdi. Doktoru kortizonla geçer demesine rağmen kıyamadım elli çeşit yol denedim geçirmek için. Sonunda meme kremi iyileştirdi birtek. ısilik, egzema olanların aklında bulunsun...

saphiracım sana da geçmiş olsun tatlım ..

elmalıcım geçmiş olsun tatlım .lansinoh aklımda artık :))
bizimde 20 günlük falandı yüzü gözü dökmüştü bütün ..bize de egzama başlangıcı demişti doktor ama çok şükür atlattık .. bir krem vermişti atopiclair mi öle bişey di adı tam hatırlayamadığım. ondan vermişti kortizon içermeyen çok başarılı bir merhem ..pişiğinde bile kullandım ertesi güne hiçbişey bırakmıyor aklınızda olsun bu da zararsız bir krem. :))

sağolun kızlar sizede geçmiş olsun.lansinoh benim de aklımda artık :) bizimki tam isilik değil cnm,hafif bişey.sanırım ilaç kullanmadan geçiyor kendiliğinden.
bu arada donmuş balık veya her hangi bir şey vermedim bugüne kadar.donmuş ürünler pek tavsiye edilmiyo diye biliyorum

bende bebek omleti yaptım bir kaç gün önce,ama sanki sahanda yumurta ağır geldi çocuğa.hep haşlanmış yapıyoruz ya,ilk kez domates,biber,patates hafif kavurdum,tavuk suyu döktüm biraz,pişirdim,üstüne de çırpılmış yumurta sarısı ekledim iyice pişirdim.yoğurtla beraber yedirdim.ama galiba ağır geldi.birkaç gündür pişikle başımız dertteydi.şükür artık daha iyi.biraz vücudunda da isilik gibi bişiler oldu.sıcakta ağır geldi yumurta heralde

canım baya çeşitli malzeme katmışsın , bi de tavuk suyu belki ondan ağır gelmiştir. yumurtayla tavuk suyunu beraber yediğini düşnsene, ağır gelir.
pişiklerinize geçmiş olsun, ben de her pişik de lansinoh göğüs kremini sürüyorum doğduğundan beri. gece sürüyorum sabaha kayboluyo pişikler, süper bişey bu krem:
geçmiş olsun tekrar...

hep klima açık cnm.başka türlü su içinde kalıyo yavrum.bi de sıkı sık suya sokup duş aldırıyorum rahatlıyo tabi kendimle bir oluyo çoğunlukla yoksa bende bayılırım :D izmirin sıcağı böyle cnm napalım,alışacak o da bizim gibi bir izmirli olarak ;) ahhh çeşmeee,çok güzell dimi çeşme ;) sosyetikler gelip taşını toprağını tüm plajlarını paralı yapmadan önce daha iyiydi

valla ben 10 senedir falan yazları hep gidiyorum çeşmeye senin kadar bilemem ama haklısın
aya yorgi koyuna gitmek istedik, koyu kapatmışlar, beach ler restoranlar almadılar bizi içeri, parayla dediler, anca denizden görebilrmişiz.
sinir oldum, bu kadarına dda hakları olmamalı yani ne biliiim..

Dark benimki üzüme bayılıyor. Bir oturuyo 5-/6 üzüm yiyiyor :) Tabii annesi soyup parça parça veriyor. Sanki küçük köpek. Elimle ne versem şapur şupur yiyiyor. Aynısını kaşıkla versem taneli diye öğürüyor :) Daha ihsan olduğunun bilincinde değil küçük kızım :)))

Bu arada dün 4 yemek kaşığı kurufasulye yedi kızım maşallah. Önce tereddüt ettim acaba gaz yapar mı diye. Gece baktım pat pat gayet rahat çıkarttı gazını :)) Kabuklarını soyup yedirdim tabii ki. Siz hiç o tarzda bir şeyler vermiş miydiniz?

Barbunyayı da geçen gün vermiştim. Ama kurufasulye kadar çok değildi. Tadımlıktı. Ama ona da bayılmıştı. Kıymayı çok severek yemiyor o yüzden böyle bakliyatları sevince ben de sevindim.

julicim ohh yarasın banusu ya .. ben daha 5 aylıkken vermeye başladım tatlım kurufasulye kabugunu elımle alıp verıyordum dıslerı o zaman yoktu damagı ıle ezerek yıyordu sımdı iyice aştı kendini ..
geçen gün dışarda yemek yiyoruz eşim pilaki aldı bizimki atladı tabi bir tanesi kabuklu gitmiş başta bir surat değişti aman dedim ne oluyor bir baktım kabuğunu tükürdü dışarı :))) çok fena oldu bunlar .

:) bende çorbasının içine atıyorum nohut fasulye mercimek yeşil mercimek barbunya:) nasılsa süzgeçten geçiriyorum diye kıyma zaten hep var .

Dark benimki üzüme bayılıyor. Bir oturuyo 5-/6 üzüm yiyiyor :) Tabii annesi soyup parça parça veriyor. Sanki küçük köpek. Elimle ne versem şapur şupur yiyiyor. Aynısını kaşıkla versem taneli diye öğürüyor :) Daha ihsan olduğunun bilincinde değil küçük kızım :)))

Bu arada dün 4 yemek kaşığı kurufasulye yedi kızım maşallah. Önce tereddüt ettim acaba gaz yapar mı diye. Gece baktım pat pat gayet rahat çıkarttı gazını :)) Kabuklarını soyup yedirdim tabii ki. Siz hiç o tarzda bir şeyler vermiş miydiniz?

Veremedim canım ya ev kalabalık olunca kaldı.yatılı misafirlerimiz var.fazla ilgilenemedim.Anca kiraz kayısı verdim yoğurtla.

Aynen Cerende bu şekilde elimle yiyor:))) Kaşıktan daha çok keyif alıyor.
arada parmağımıda yemeye çalışıyor.
Bugünlerde acaip ısırmaktan zevk alıyor nedense.hem alt hem üst olunca çok acıtıyo.
Ayy diye bağırınca bazen gülüyo,bazen korkup ağlıyo:)

Artık büyüdüler gazını pat pat çıkarır.ohh be ne güzel bu günleride gördük.Neydi o öle satlerce sırtına vur dur.

Bende daha önce aynı sen gibi kabuğunu soyup vermiştim fasulye pilav şeklinde.

Genelde herşeyin kabuğunu soyuyorum ben.Kirazın felan da.

Sendemi öyle yapyosun?

Evet canım üzüm dahil hepsinin kabuğunu soyup veriyorum. Arada da kaçan olursa kendi bulup çıkarıyor zaten Lelal'in dediği gibi. Bugünlerde çok vicdan gördüm seni, ilgilenemiyorum falan diye. Üzme kendini eminim en iyi şekilde ilgileniyorsundur da sana yetmiyordur. Ceren'in yeni fotolarından yükselene görelim kuzuyu.

bakalım bugün ne yediricez?dün tavuklu sebze püresi yaptım.bugün de kıymalısını mı yapayım.amaaan her günde benzer şeyler yapmaya başladım.halbuki ben hep değişik verirdim ama yapa yapa çeşit mi azaldı ne.yeşil mercimekli bişey hiç yapmadım.öyle bişey mi yapsam acaba.yeşil mercimek yksek protein içeriyor diye biliyorum.şahsen ben hiç sevmem kendisi,hele eşim görmek bile istemez.askerde çok yaparlarmış da yazık ya

Back
X