mrb yeni üye oldum kızım 5 aylık ek gıdalara yeni yeni başladık biraz acemiyim yardımlarınızı bekliorum . kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmalıyım?
Mrb AzRaBusra, kiziniz yogurt yedirirken kusuyorsa alerji riskini gozonunde bulundurun derim. Sut urunleri alerjisinin kusma,ciltte kizariklik, ...gibi belirtileri olabiliyormus.
bu arada kitapta var bende..
çorba mama kahvaltı içecek v.s isterseniz yazarım..
hepsini yazmam zaman alıyor..
nasıl bişey istediğinizi yani içinde neler olmasını istediğinizi yazarsanız bulurum..
Olgun bir avokado, yumuşak, kremamsı kıvamı ve nefis tadıyla katı gıdaya geçişte bebeğe verilebilecek en iyi ilk gıdalardan biri ve 6. aydan itibaren bebeklere verilebiliyor.
Avokado, bir biftekten daha kalorili bir meyve. Doğal olarak yetiştiği bölgelerde, içerdiği yağ miktarı nedeniyle, fakirin tereyağı da deniyormuş :) Tüm meyveler arasında belki en çok yağ içeren meyve olmasına rağmen, içerdiği yağ asitleri doymamış yağ asitleri olduğu için kolesterol seviyesini arttırmıyor, üstelik azaltıyor !.. Bu içerdiği zengin yağ asidi içeriği de bebeğin sinir sistemi, beyin gelişimi, zekası için inanılmaz faydalı :) Bebeklerin beslenmesinde yağ çok önemli bir yere sahip anneler, zeytinyağımızı ve günde 1 çay kaşığı kadar doğal tereyağımızı unutmayalım :)
İçerdiği vitamin ve mineraller ise: C, E, K, B6, Folik asit, riboflavin, niasin, pantotenik asit ve potasyum.
Bu harika ama ülkemizde pek alışılmamış meyvenin, biraz olgunlaşmış halini, bebeklere çatalla ezerek hiç başka işlem uygulamadan yediriyoruz, peki daha büyüklere nasıl yedirelim: 1 yaş ve daha büyük çocuklarımız için bal ve cevizle karıştırıp, fındık ezmesi gibi kahvaltıda ekmeklerine sürüp yedirebiliriz :) Akademik başarılarına çok katkısı olduğu söyleniyor :)
Cok guzel paylasimlar hakikaten... Biz ek gidalara yeni basladik surekli ayni seyleri yapip durmaktan korkmaya baslamistim. Gercekten cok yaratici farkli ve guzel tarifler.. Bizim gunluk menumuzu paylasayim istedim (6,5 aylik ikizlerim var sutum 2 aylikken kesildigi icin erken basladik ek gidalara)
Kahvalti: ev yapimi tam bugday ekmegini ufalayip zeytinyagi ile islatiyorum
Pastorize sutten yapilmis beyaz peynir
Domates rendesi
Yumurtanin sarisi
(Pekmezi iciremiyordum yarindan itibaren suyla icirmeyi denicem cay gibi)
Bir muddet sonra sut
Oglen: sebze corbasi , icine bulgur mercimek (icine bi parca kusbasi et atiyorum et suyu olsun diye sonra eti cikarip blendirdan geciriyorum)
Sonra tekrar sut
Ogleden sonra meyveli yogurt (yogurdu evde gunluk pastorize sutten yapiyorum, kavanoz purelerden organik ekliyorum)
Sonra tekrar sut
Aksam tahilli mamalardan veriyorum gece rahat uyutuyorlar
Gece uyanirlarsa tekrar sut
Bu sekilde.... Eger yanlis buldugunuz birsey varsa ya da onerileriniz paylasirsaniz cok sevinirim
yoğurtlu muhallebi:
100 ml devam sütü
2 çay kaşığı yoğurt..
5 tatlı kaşığı meyve püresi..
devam sütü mayalanır..
içine meyve püresi eklenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?