Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm lar çok güzel bir konu açmışsınız ama aktif değil.....herkez tariflerini paylaşsa ne güzel olur....

mrb yeni üye oldum kızım 5 aylık ek gıdalara yeni yeni başladık biraz acemiyim yardımlarınızı bekliorum . kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmalıyım?

Mrb AzRaBusra, kiziniz yogurt yedirirken kusuyorsa alerji riskini gozonunde bulundurun derim. Sut urunleri alerjisinin kusma,ciltte kizariklik, ...gibi belirtileri olabiliyormus.

tarifler için tesekkürler benim kızım 6bucuk aylık.kırmızı ve beyaz et ıcın erken mı sız ne zaman basladınız ve nasl verdınız

Mrb AzRaBusra, kiziniz yogurt yedirirken kusuyorsa alerji riskini gozonunde bulundurun derim. Sut urunleri alerjisinin kusma,ciltte kizariklik, ...gibi belirtileri olabiliyormus.

biz de 5i bitirdik.. ılk gıdalara meyve purelerıyle baslamıstık.. dırek yogurt verme derım..

merhabalar herkese tam da şu sıralar ilgilendiğim konu umarım aktif duruma geçer konu benim oğlum 6.5 aylık yakında ek gıdaya tamamen başlayacağımız için merakla takip ediyorum

Merhaba ,
oğlum 7 aylık bizden de bir tarif olsun ..

Balkabaklı çorba tarifi :

yarım havuç
yarım patates
2 kibrit kutusu büyüklüğünde bal kabagı
su
z.yagı

hepsini küçük küçük dilip kaynatıorum daha sonra blendırdan gecirip ikiye ayırıyorum birini o gun diğerini ertesi gün verıorum .. buarada piştikten sonra 1 çay kşğı z.yagı eklemeyi unutmayalım.. Bal kabagı dr.muzun tavsiyesi.. Bebişlere afiyet olsun

Son düzenleme:
bu arada kitapta var bende..
çorba mama kahvaltı içecek v.s isterseniz yazarım..
hepsini yazmam zaman alıyor..
nasıl bişey istediğinizi yani içinde neler olmasını istediğinizi yazarsanız bulurum..

ayy ellerin dert görmesin....benim bebeğim de 6 buçuk aylık ,7 olsun hepsini denicem..ellerine emeğine sağlık...

3 adet kuru kayısı
1 ceviz rendesi
1 ymk kaş.irmik
1 ymk kaş.pirinç unu
kayısılar 200ml suda haşla minik mink doğra haşlanma suyuna tekrar 100ml su ekle
irmik ve pirinç ununu ekleyip pişir ..
ben bunu deniyecem umarm beğenir oğlum

1 dilim kavun rendesi
1 ymk kaş.pirinç unu
100ml devam sütü
devam sütü ve pirinç ununu ayrı bir yerde pişir
sonra rendelenmiş kavunu ekliyrz fazla kaynatmadan altını kapat .
afiyet olsun

1 tane armut (rendesi)
1 ymk kş.pirinç unu
1 cay kaş.tereyaği
1 ceviz rendesi

hepsini karıştırarak pişir fazla ateşte tutulmayacak
aynı malzemeyi elmaylada yapılabir

armut tatlısına unuttm yazmayı
1 cay bar. su
istenirsede 1 çay kaş.tarcında eklebilirsiniz

Cok guzel paylasimlar hakikaten... Biz ek gidalara yeni basladik surekli ayni seyleri yapip durmaktan korkmaya baslamistim. Gercekten cok yaratici farkli ve guzel tarifler.. Bizim gunluk menumuzu paylasayim istedim (6,5 aylik ikizlerim var sutum 2 aylikken kesildigi icin erken basladik ek gidalara)
Kahvalti: ev yapimi tam bugday ekmegini ufalayip zeytinyagi ile islatiyorum
Pastorize sutten yapilmis beyaz peynir
Domates rendesi
Yumurtanin sarisi
(Pekmezi iciremiyordum yarindan itibaren suyla icirmeyi denicem cay gibi)
Bir muddet sonra sut
Oglen: sebze corbasi , icine bulgur mercimek (icine bi parca kusbasi et atiyorum et suyu olsun diye sonra eti cikarip blendirdan geciriyorum)
Sonra tekrar sut
Ogleden sonra meyveli yogurt (yogurdu evde gunluk pastorize sutten yapiyorum, kavanoz purelerden organik ekliyorum)
Sonra tekrar sut
Aksam tahilli mamalardan veriyorum gece rahat uyutuyorlar
Gece uyanirlarsa tekrar sut
Bu sekilde.... Eger yanlis buldugunuz birsey varsa ya da onerileriniz paylasirsaniz cok sevinirim

Olgun bir avokado, yumuşak, kremamsı kıvamı ve nefis tadıyla katı gıdaya geçişte bebeğe verilebilecek en iyi ilk gıdalardan biri ve 6. aydan itibaren bebeklere verilebiliyor.

Avokado, bir biftekten daha kalorili bir meyve. Doğal olarak yetiştiği bölgelerde, içerdiği yağ miktarı nedeniyle, fakirin tereyağı da deniyormuş :) Tüm meyveler arasında belki en çok yağ içeren meyve olmasına rağmen, içerdiği yağ asitleri doymamış yağ asitleri olduğu için kolesterol seviyesini arttırmıyor, üstelik azaltıyor !.. Bu içerdiği zengin yağ asidi içeriği de bebeğin sinir sistemi, beyin gelişimi, zekası için inanılmaz faydalı :) Bebeklerin beslenmesinde yağ çok önemli bir yere sahip anneler, zeytinyağımızı ve günde 1 çay kaşığı kadar doğal tereyağımızı unutmayalım :)

İçerdiği vitamin ve mineraller ise: C, E, K, B6, Folik asit, riboflavin, niasin, pantotenik asit ve potasyum.
Bu harika ama ülkemizde pek alışılmamış meyvenin, biraz olgunlaşmış halini, bebeklere çatalla ezerek hiç başka işlem uygulamadan yediriyoruz, peki daha büyüklere nasıl yedirelim: 1 yaş ve daha büyük çocuklarımız için bal ve cevizle karıştırıp, fındık ezmesi gibi kahvaltıda ekmeklerine sürüp yedirebiliriz :) Akademik başarılarına çok katkısı olduğu söyleniyor :)

Çok teşekkürler.. Bayıldım buna, hemen gidip alıyorum ve kızıma yediriyorum hemen bugün.

kızlar ben tereyağımı kendim yapıyorum bilginize.. haftalık 5 litre süt alıyorum güvendiğim bir yerden, onu pişirip mayalıyorum, yoğurt olduktan sonra kaymağını alıyorum bir kavanoza ve çalkala babam çalkala biraz başım dönüyor ama sonunda harika bir tereyağ elde ediyorum. kızıma bunu veriyorum. marketten aldığımız ne olduğu belirsiz yağları vermekten iyidir. tavsiye ederim. (kavanozun yarısı boş olursa çalkalamak kolay olur bilmeyenler için söylüyorum)

çok güzel tarifler canım teşekkürler benmde bebeğim 8 aylık hepsini deniycem bende yoğurdu devamsütü ile mayalıyrum benmde süte alerjim var kızımında olur diye korkuyorum bir de ne versem alerji oluyor ( korkuyorum bişey vermeye mama çeşitlerindende ben bile sıkıldım kızımı düşünemiyorumm

BEBEK YEMEKLERI adresinde hergün değişik bir yemek tarifi var.

yoğurtlu muhallebi:

100 ml devam sütü
2 çay kaşığı yoğurt..
5 tatlı kaşığı meyve püresi..

devam sütü mayalanır..
içine meyve püresi eklenir

verdiğiniz tarifler çok güzel ama ben hazır bişey vermek istemiyorum acaba devam sütü yerine ne kullanabilirim.diğer tarifleri deniyecem bende böyle tarifler arıyordum görünce çok sevindim çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…