Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebe bisküvisi ve hazır mamaları zor durumda yada dışarıda iken kullanalım arkadaşlar.bu arada tariflri veren arkadaşa çok teşekkürler... ben 2 yumurtanın sarısını çırptım içine pekmez ve birazda tahin koydum ve elma rendeleyim 1 çay kaşığı tarçın ekleyip pişirdim fırından çıkınça hepsini rondoda ezdim toz haline gelince poşetleyip buzdolabına koydum.gerktikçe çıkarıp muhallebisine yoğurduna katıyorum gayet güzel oldu bence :) tavsiye ederim

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız kahvaltıdaki karışım biraz yoğun gibi geldi bana. Ayrı ayrı hepsi çok vitaminli, besleyici ve güzel besinler ancak bu kadar karıştırmak sağlıklı mı bilmiyorum. Acizane fikrim bu menüyü 2-3 e bölünmesi. Ben kahvaltıda 7 aylık kızıma,

1 yumurta sarısı (rafadan, katı halini pek sevmiyor)
1 çay kaşığı pekmez,
1 küçük kase yoğurt (içine çok az reçel ekliyorum daha iştahla yiyor)
Belki az miktarda peynir ve biraz domates suyu vs. tattırıyorum. Doymazsa biraz emziriyorum.

Bebe bisküvisi vermeyi pek düşünmüyorum ben. Sonuçta uzun ömürlü gıdalarda her şekilde koruyucu madde vardır. Yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin. Sevgiler...

merhabalar,benim meleğim 5.5 aylık.herşeyin tadınabaktırıyorum ama henüz doyumluk öğün vermedim.çünkü gayet güzel emiyor.ama artık başlamalıyız yavaş yavaş sanırım.verilen tarifler harika.hepsinden denemek istiyorum.emek verip yazan herkese teşekkürler.tecrübe ettikçe bende burada oğlumla yaptığımız mamaları paylaşmak isterim

evet benim küçük meleğim de 6 ayını yeni bitirdi ve artık ben de başlıyacağım...gerçi 1 aydır ben de tattırıyorum herşeyden...özellikle tarhana çorbası ve tavuksulu şehriye çorbasına bayılıyor. bir de hazır kavanoz mamasından olan brokoli patates püresini çok sevdi
tüm paylaşımlar için çok teşekkürler...

arkadaşlar 10 aylık bi kızım var köfte yapmak istiyorum tarif verebilecek olan var mı? bir de hem sulu köfte hemde fırında köfte tarifi yazarsanız sevinirim..

arkadaşlar 10 aylık bi kızım var köfte yapmak istiyorum tarif verebilecek olan var mı? bir de hem sulu köfte hemde fırında köfte tarifi yazarsanız sevinirim..

ben de bugün tam köfte yapmıştım iftara kendimiz için. oğlum 7buçuk aylık ve biz yerken köfteden dayanamayıp ona da verdim zaten dr eti yedir bol bol demişti. 3 köftenin içini bayıla bayıla yedi. kıyma, soğan, maydonoz, yumurta, ekmek içi, kimyon, az olarak sucuk baharatı ve tuz. kendimize yaptığım köfte yani... ben yemeklerde katı kuralcı değilim kendimize ne yapıyorsam mutlaka oğluma tattırıyorum az tuzlu yapıp. aslında iştahı az bir bebekti 15 güne kadar, ama anladım ki bizimle birlikte yemesi ve zorlamamak anahtar kelimelermiş.
tarifler çok güzelmiş... herkese teşekkürler...

mükemmel bır baslık ve tarıfler cok guzel. her gün dusunuyordum ne yedırsem dıye zaten cok ıstahsız kızım. ellerıne tarıflerıne sağlık krokan

hıc bır sey yemeyen kzımın yedığı tek corba
yarım su bardağı suyu kaynatıp ıçıne ev yapımı erısteyı katıyorum. erıstelerı suya atmadan bıraz kucultuyorum elımde.ardından bır tatlı kasığı zeytınyağı ve nane eklıyorum.iyice pişiriyorum suyu azalıyor. ardından bır tatlı kasığı suzme yoğurdı cok az suyla acıyorum. corba ılınınca ıcıne katıyorum. kzım gunluk yer. cezvede pısırıyorum kucuk bır kase oluyor.

tarifleriniz çok güzel teşekkürler benim kızım da 5 aylık doktorumuzun tavsiyesiyle 4. ayda ek gıdaya geçtik şimdide kahvaltı menüsü verdi yalnız benimde kafama takılan şu bebe bisküvileri ben doktora onlardan yedirmek istemiyorum dedim oda ben de cici bebe yedir demiyorum dedi hipp marka bebek bisküvisi var organik biraz pahalı ama paran varsa ondan kullan dedi arıyorum marketlerde bir türlü bulamıyoeum birde sizlerin verdiği tarifi deniyeyim bari

Krokancım ve diğer anneler,tarifleriniz çok güzel..Bir kaçını not aldım.benim bebeğimde 9 ayına girecek.Bu ara huysuzluğu olduğu için pek bir şey yemiyor. E bende çalıştığım için sağarak anca 200 ml süt bırakabiliyorum.Meyve püresini ve yoğurdu yiyor.Ama bazen harika bir şekilde yemeklerinden yiyor bazen ağzını açmıyor kafasını bir oyana bir buyana sallıyor,Bazen kaşığı iteliyor..Devam sütü yada formül sütünü de içiremiyorum.İnek sütü de çok az alıyor gerçi bazı doktorlar vermeyin,bazısı da verin diyor ama..Buradan aldığım bir kaç tarifi yazdım akşamda birini deneyeceğim umarım severek yer..Teşekkür ederim..

Bu tarifi denicem yarın. Ben de bugün armut püreli yogurt verdim, çok güzel yedi ve sakinleşti. Bir de sakinleşsin diye bebek çaylarından papatya veriyorum biberonla. Bugün sadece pirinç unu ve sütle muhallebi yapmıştım şekersiz diye ağladı yemedi, yediğini kustu
. bakalım bu tarifi begenecek mi?

bizde yumurtayı biraz su ile sulandırıyoruz.öyle yiyor
geçen domatesin içine kattım kustu,yumurtayı eskiden tek yiyordu
şimdi almıyor
canım incirli bir tarifin vardı bulamıyorum?
irmikle mi yapıyordun?

Sanırım buna çoktan cevap verilmiştir ama ben tekrarlayım, çünkü o tarife benim kızım da bayıldı. 1 su bardağı suda doğranmış 1 adet kuru inciri haşlayıp sonra içine 1 tatlı kaşıgı irmik ekleyip muhallebi kıvamında pirişin. Daha sonra blenderdan geçirin.

Merhaba,
İnek sütünü muhallebilerde yoğurtlarda verebilirsin. Ben de bugün inş. tarhana çorbasına havuç rendelicem, severse yazarım. En az bir sarı, yeşil, turuncu demişsin. Sarı sebzze olarak ne var? Cici bebe verme, fruktoz var. Şimşe. adlı bir marka var, ben kötü marka snardım ama çok güzel ve taze çıktı. Reklam olmasın diye son harfini yazamadım. Ben onu aldım. Sadece onda fruktoz yok.

Merhaba,
İnek sütünü muhallebilerde yoğurtlarda verebilirsin. Ben de bugün inş. tarhana çorbasına havuç rendelicem, severse yazarım. En az bir sarı, yeşil, turuncu demişsin. Sarı sebzze olarak ne var? Cici bebe verme, fruktoz var. Şimşe. adlı bir marka var, ben kötü marka snardım ama çok güzel ve taze çıktı. Reklam olmasın diye son harfini yazamadım. Ben onu aldım. Sadece onda fruktoz yok.

merhabalar bizde başlayacağız ek gıdaya doktorumuz meyve pürelerinin içine bebe bisküvisi koyabilirsiniz dedi. ne gibi zararları var acaba yazabilirmisin ya da onun yerine ne koyabilirim.

Bebe bisküvilerinde fruktoz oluyor ama Şimşe. markalı bisküvide yok, markanın son harfini yazmıyorum, reklam olmasın. Ben kötü marka sanıyordum ama cici bebeden bile çok lezzetli ve taze. Bu arada fruktoz bebekler için tehlikeli ve zararlı. Gazi hastanesinde bana mama verme demişlerdi, sebebini ise içindeki şekerler demişti. Sanırım fruktozdan bahsettiler.

bende kızıma yaptığım muhallebi tarifini yazayım çok nadir yapıyorum genelde akşamları hi.. marka kaşık maması veriyorum sıkılınca da bu tarifi birküçük kasenin yarısını süt yarısını suyla doldurup cezveye koyuyorum bir tatlı kaşığı pirinç unu bir tatlı kaşığı mısır unu bir tatlı kaşığıda şeker isterseniz pekmezde olur koyup pişiriyorum kızım çok seviyor

Son düzenleme:

bende bebe bisküvisi konusunda çok titizim cicbebe çok şekerli olduğu için vermek istemiyorum doktora söyledim bende sana cicibebe ver demiyorum dedi az önceki mesajda isim verdim özür dilerim şimdi dank etti kafama bu siteden bebe bisküvisi tarifi almıştım onu yapıyorum aradada başka markanın organik bebe bisküvisini aldım onu veriyorum

merhaba aranızda yeniyim hep takip ederdim ama artık üye olayım dedim:) 6,5 aylık kızım var ek gıda olarak kahvaltı çorba yoğurt meyve suyu yada püresi gibi şeyler veriyorum mama vermiyorum beni emiyor. kahvaltıda beb büskivisi vermek istemiyorum bi tanıdığım ben oğlumu kekle büyüttüm dedi. bende denedim. bildiğimiz evde hepimizin yaptığı kek.en azından içinde ne olduğunu biliyorum. kekin iç kısmını iyice ufalayıp ılık sütle mama haline getiriyorum, yanında -içinde değil- yanında peynir, yumurta sarısı, pekmez bazen azıcık iyice ezilmiş tuzsuz zeytin veriyorum. ayrı ayrı veriyorum bir ondan bir bundan tatları ayrı ayrı alması açısından..ve tabiki su.. çokta güzel yiyor tavsiye ederim. bu arada çok güzel tarifler öğrendeim hepinize teşekkürler..

Son düzenleme:
mrb yeni üye oldum kızım 5 aylık ek gıdalara yeni yeni başladık biraz acemiyim yardımlarınızı bekliorum . kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…