Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bizde yumurtayı biraz su ile sulandırıyoruz.öyle yiyor
geçen domatesin içine kattım kustu,yumurtayı eskiden tek yiyordu
şimdi almıyor
canım incirli bir tarifin vardı bulamıyorum?
irmikle mi yapıyordun?

canım banamı sordun anlamadım..
2 gündür internetimiz bozuktu giremedim..
nasıl bişeydi?
hatırlayamadım..
biraz hatırlat bana sorduysan yazarım..
irmikli tarif çok..
çorbamıydı?

Merhaba arkadaslar. Cok guzel tarifler paylasmissiniz. Tesekkurler. Emeginize saglik. Su anda ikinci cocuguma hamileyim kismetse iki uc haftaya kadar dogum olacak. Alti yasinda da bi kizim var. Ona ne yedirecegim derdi beni mahvederdi. Bi yedigini birdeha yemezdi. Halada cok yemk seciyor. Bu sefer ne bulursam verecegim sanirim bebege. İnsallah bogazi konusunda ablasina benzemez. Simdiden takibe basladim. Zaman cabuk geciyor. Tekrar tesekkurler.

merhabalar arkadaşlar başta krokan olmak üzere bütün arkadaşlara tşkler emeğinize sağlık birçok tarif aldım çok sağolun

bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok tşkrler bende yedirmeğe çalışıyorum bu şekilde fakat bebeğim sürekli kusan bir bebek bende çok sıkıntı yaratıyor onun kusması

bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok tşkrler bende yedirmeğe çalışıyorum bu şekilde fakat bebeğim sürekli kusan bir bebek bende çok sıkıntı yaratıyor onun kusması

bence kusmasını gözardı etmeyin.bnm bebeğim de sürekli kusuyodu iştahsız fln dedik başta ama 8 aylık oldu hala dvm edince 10 gün önce dr a götürdük endoskopi sonucu reflü çıktı.bence kusma problemi warsa zaman kaybetmeden dr a götürün derim...yeditepe üni hastanesi mahir gülcan tavsiye ederim...

Biz de ek gıdalara başladık, kızım 6 aylık. Fakat sebze çorbasını sevmedik pek :( tarhana verdik bi kez onu da idare eder yedi işte.. yoğurt sevdi yalnız çok şükür :)

başka ne çorba veriyorsunuz? dr'umuz diğer çorbalara 7 aylıkken başlayalım dedi ama ben azar azar başlayayım diyorum, ne dersiniz?

merhaba arkadaslar,bizde yavas yavas basladık ek gıdalara gercı ınek sutu hasasıyetımız var bıraz azar azar vererek alıstırmya calısyoruz ama yogurt veremıyorum sebze puresını sevmedı corba olarak verıyorum bende doktorumuz mutlaka en az bır sarı bır turuncu bır yesıl olmalı ıcınde dedı. daha pırınc bulgur fln vermemıstım ama okuyunca sılerden eklemeye karar verdım. ben de gecen gun az sogan kavurdum ustune az ıspanak koydum kavurdum ve yarım yumurta sarısı ekledım sevdı
sizin paylasımlarınız ıcınde tesekuurler

bir de kahvaltılarda cıcı bebe vermek ıstemıyorum kendımızın yapabılecegı otur bıseyın tarıfı var mı ? baktım ıcınde soya lesıtını var pıyasadakılerın ve en cok gdo mısır surubu ıle soya lesıtınınde bulunuyormus. ıcınde soya lesıtını olmayan bır marka var ama cok pahalı o da. fıkrı olan paylasırsa sevınırım

Son düzenleme:
arkadaşlar evde cicibebe yapabilir miyiz tarifi olan arkadaşlar yazabilir mi acaba şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar evde cicibebe yapabilir miyiz tarifi olan arkadaşlar yazabilir mi acaba şimdiden teşekkürler.

bende kk da bulmuştum bu bebe bisküvisi tarifini yazayım

10 yemek kaşığı tepeleme un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 yumurta ( 1 yaşından küçükse sadece sarısı)

iyice yoğurup minik minik kurabiyeler şeklinde 170 derece fırında 15 dk pişiyor

teşekkür ederim arkadaşım bende bu tarifi bulmuştum fakat içinde süt yok hani olsa daha iyi olmaz mı acaba bide tereyağı var içinde ağır olmaz mı ki
oofff bu ek besin olayı beni delirtecek bebeğim 5 aylık neredeyse hiç emmedi ek besine geçince rahatlarım sanmıştım eksiklerini karşılar diye düşünmüştüm ama neerde bu defada ne iyi ne zararlı derdi çıktı sağlıklı olsun iyi olsun evden çıkamaz oldum yok yoğurdu yok çorbası meyvesi valla ne zormuş anne olmak.

kızlar uzun zamandır fırsat bulup yazamadım..
okul açınca tempo başladı..
bir kaç tarif daha ekleyeyim..
oğlum iştahsız olmasına rağmen en sevdiği şeylerden iri brokoli.

2 adet çiçek brokoli(yaklaşık 1/3 karnabakar büyüklüğünde..)
1 adet büyük havuç
1 adet büyük patetes..
bu üçünü küçük doğrayıp az su ile haşlayın..pişince blanderdan geçirin..içine yarım yemek kaşığı tereyağı birazda zeytinyağı koyun..
afiyet olsun..
bu arada ben tavuk budu haşlayıp kendi suyuyla tavuğu blanderdan geçirdim..dondurucuya koydum..
her çorbasına ekliyorum..panda maraş cup kutularına koydum..

ıspanak püresi

200 gr ıspanak(iyice yıkanmış,ince doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı

zeytinyağında domatesi çevirin,ıspanağı ekleyip az karıştırın..daha sonra pirinç ve kaynar su ekleyin..
pişince blanderdan geçirin..

krokan bilgili birine benziyorsun 7 aylık bebeğe 1 günde beslenme neler vermeliyim miktar ve saat de yazarsan sevinirim

krokan bbeğim 8 aylık oldu 8 aylık bebeğe 1 günde neler vermeliyim ne miktarda vermeliyim hangi saatlerde bilgilendirir misin beni???

somon balikli sebze corbasi(6 aydan sonra bebek beslenme uzmanimizdan aldigim bir tarif )

kibritkutusu buyuklugnde somon baligi

1cm incliginde 3 yuvarlak pirasa

bir parmak kalinligi ve uzunlugunda patates ve havuc

Cok az brokkoli ciceklerinden saplarindan degil(bazi bebeklerde gaz yapabiliyor ki bana bile yapiyor)
1 tepeleme yemek kasigi misir unu

1 tatli kasigi irmik istege göre zeytin yag yada tereyagi benim tercihim zeytin yagi

1 tatli kasigi karisik tahilli esmer un yada soya unu

balik haric tum malzemeyi mumkunse düdüklüde eger mümkün degilse buhariyla vitamini kacmasin diye kavanoza koyun bir miktar su ile agzini kapatin kavanozuda ici su dolu tencereye koyun kisik ateste pisirin.Kavanozu acip icine minicik dogradiginiz baligi ekleyin yeniden kaynatmaya birakin pismesi cabuk oluyor balidin plastik tel suzgecten yada blendirdan gecirin.

pirasa ve brokkoli baligin tadini bastiriyor eger isterseniz kimyon atin hem gazi ali hemde somon baliginin kokusunu bastirir.AFIYET OLSUN BEBISLERIMIZE

krokan bilgili birine benziyorsun 7 aylık bebeğe 1 günde beslenme neler vermeliyim miktar ve saat de yazarsan sevinirim[/Q

seni emiyorsa uyaninca anne sütü sonra biraz vakit gecince kahvalti( 4,5 cici bebe biskuvi 100ml meyva suyu yada acik cay tuzsuz peynir 1 tatli kasigi kadar ve ceyrek le baslanip miktari arttirilan yumurtanin iyice pismis sarisi,1 tatli kasigida pekmez)öglen sebze püresi yada bebege yedirilecek corba cesitlerinden bir kase ikindi meyva püresi veya yogurt aksam da muhallebi yada tahilli hazir toz mamalardan umarim yardimci olmusumdur..

çok sağol bunları deniyorum ama olmuoyr ayrıca emziremiyorum sütüm yok şaşırdım kaldım....

çok sağol bunları deniyorum ama olmuoyr ayrıca emziremiyorum sütüm yok şaşırdım kaldım....

olmuyor derken bebegin yemek mi istemiyor, her gün daha degisik bir sey dene mutlaka onun damak zevkine uyan bir seyler olacaktir mesela bir seyi bugün begenmediyse zorlama haftaya yine dene bebekler her zaman isteyerek yemiyolar istemiyosa aguini kilitliyor mesela yemedigi zamanda biberon mamasi vereceksin..

Back
X