Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Başlayan Bebekler İçin Değişik Tarifler Ekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
1 adet orta boy domates, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir(tuzsuz), 1 ince dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. domatesin kabuklarını çıkarıp rendeleyin, ekmeğin kabuğunu çıkarıp içini ufalayın. peynir ve zeytinyağı ile birlikte domatese ekleyin. çatalla iyice ezin.bebeğinize servis yapın. afiyet olsun

Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Oğlum 4 ay 10 günlük son 1 aydır biberondan süt içmemeye başladı sütüm yetersiz olduğu için mama da veriyordum. Ancak denemediğim biberon kalmadı. Kaşıkla vermeye başladım kilo alımı azaldı. Doktorum da gece yatmadan önce tok tutsun diye kaşık mamalarından verebilirsin dedi ancak ne kadar verilmesi gerektiğini söylemedi oğlum da kaşık mamasını çok sevdi daha kıvamlı olduğu için yutması daha kolay oldu. Gündüz de sütünün içine birkaç kaşık, kaşık maması katsam çocuğa ağır mı gelir. Sizcee??

Oğlum 4 ay 10 günlük son 1 aydır biberondan süt içmemeye başladı sütüm yetersiz olduğu için mama da veriyordum. Ancak denemediğim biberon kalmadı. Kaşıkla vermeye başladım kilo alımı azaldı. Doktorum da gece yatmadan önce tok tutsun diye kaşık mamalarından verebilirsin dedi ancak ne kadar verilmesi gerektiğini söylemedi oğlum da kaşık mamasını çok sevdi daha kıvamlı olduğu için yutması daha kolay oldu. Gündüz de sütünün içine birkaç kaşık, kaşık maması katsam çocuğa ağır mı gelir. Sizcee??

kıvamlı mamayı daha rahat yutuyorsa biberonun deliklerini az genişletip biberonlada verebilrsin böylece biberona alışır..süt eğer devam sütü.. bahsediyorsan 1 ölçek katıp kıvamını yoğunlaştırabilirsin..birde biberonla az uykuya dalınca mama vermeyi dene benim oğlum uyanıkken hiç yemedi hep uykuda mamasını içti..şimdi 2.yaş 4 aylık hala uyanıkken süt içmez illa az dalıp öyle içer..:(( bu arada normal gıdalarını uyanıkken yiyor ama sadece süte muamelemiz hala aynı..:1:

canım ben meyve püresine ne bulursam koyuyorum..
her günümüz aynı.. 1 şeftali 1 kayısı 1/3 muz 1/5 elma 1/5 armut..
hepsini cam rendede rendeliyorum..
bazn direk veriyorum..
bazen tel süzgeçten süzüyorum..
eğer çok iştahsız olduğu bir zamansa blendır yapıyorum..
öneleri bunun hepsişniş yiyordu ama 6 aylık aşılarından sonra ağzını açmıyorda emmiyorda..
ağlaya ağlaya yediriyorum..
merhaba bizde önümüzdeki hafta başlayacağız ek gıdaya. oğlum 5.5 aylık. doktorumuz meyveleri karıştırmadan vermemiz konusunda uyardı bizi. ilerde meyve yediremezsiniz dedi

7.ayın başında başlanıyo yani 6 ayı tam bitirmiş olunca..ben öyle yaptım..6 ay anne sütücülerdenim:) bide bebe bisküvisiden uzak durun arkadaşlar..çok zararlıymış..

merhabalar bizde başlayacağız ek gıdaya doktorumuz meyve pürelerinin içine bebe bisküvisi koyabilirsiniz dedi. ne gibi zararları var acaba yazabilirmisin ya da onun yerine ne koyabilirim.

bugünlük bukadar benden..
uykum geldi..
yarın devam tariflere..
ay iyi bari yorum yazanlar olmuşta..
kimse yazmayınca kendimi kötü hissettim..
söylenir deli gibi..
kendi kendime yazıp duruyorum zannettim..:):):)
teşekkür ederiz tariflerin için ellerine sağlık zaman ayırıp yazıyorsun. bebişinle neşeli günler diliyorum.

bence kusmasını gözardı etmeyin.bnm bebeğim de sürekli kusuyodu iştahsız fln dedik başta ama 8 aylık oldu hala dvm edince 10 gün önce dr a götürdük endoskopi sonucu reflü çıktı.bence kusma problemi warsa zaman kaybetmeden dr a götürün derim...yeditepe üni hastanesi mahir gülcan tavsiye ederim...

merhaba benim oğlumda 5.5 aylık hala kusuyor reflü olmasından çok korkuyorum kusma dışında başka belirtileri varmı kilo alımı normalmi gece uykuları nasıl cevap yazarsanız çok sevinirim

Devam sütü meselesine çok takılma benim oğlumda mamayı red ediyor 5 ay 1 günlük kendileri :) aynı zamanda diş çıkardığı içinde iştahsız yalnız kaşık mamasını red etmiyor. Sütlü pirinçliye bayılıyor ve doktoru gün içerisinde sütlü pirinçliyi kıvamlı olarak verebileceğimizi süt ihtiyacının büyük bir kısmını burdan karşılayabileceğini söyledi uyuduğu zamanlarda da devam sütü vermeyi dene oğlum uykusunda içiyor benimde

En başta krokan arkadaşımız olmak üzere tarif veren tüm annelere yürekten teşekkür ederim. 5 aylık oğlum var 4. ayda az az meyve suları ile başlatmıştı doktorumuz. Yoğurt konusunda kafam karmakarışık. Doktorumuz günlük inek sütü ile yoğurt mayalamamı, yoğurt olunca inek sütünün bir zararı olmadığını söyledi. Ama bazı doktorlar devam sütü ya da anne sütü ile mayalanmasını söylüyorlar. Hangisi doğru? Bir doktorun dediği bir diğerininkiyle uyuşmuyor :44: Yoğurdu çok sevdi oğlum çok şükür. Meyve pürelerini yutmakta biraz zorlanıyor ama alışacak belli :) Sebze çorbasını da çok sevdi. İlk başlarda o kadar telaşlanmıştım ki elim ayağıma dolaştı resmen. Ay ne zaman meyve suyu ay ne zaman püre ay çorba ne zaman ay içine ne konacak ay hangi saatte ne vermeliyim ay ay ayyy :1: Yavaş yavaş oturuyor şimdi. Tecrübeli annelerin beni ve benim gibi kafası karışık anneleri aydınlatmasını istiyorum. O yüzden lütfen bu konuyu aktif tutalım. Çünkü inanılmaz yararlı olmuş. Emeğinize sağlık. İyice alıştığımda kendimde bir şeyler karıştırıp ortaya koyabilirsem sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Lütfen tariflerinizi eksik etmeyin. Herkese bebekleriyle sağlıklı, neşeli, iştahlı :9: günler diliyorum

bu konuya emek veren herkese binlerce teşekkür...neden derseniz bu ek gıdaya geçiş gercekten çok psikolojik bi olaymış...ne yapıcam nasıl yapıcam ne kadar vericem ne zaman vericem derken bebek daha 6 aya varmadan stresi anneye yetecek kıvama gelio zaten:)yani en azından bende öyle oldu..elim ayağım o kadar birbirine dolaştı ki baya bi ürktüm bu işten...ama şimdi burayı takip ettikçe hem de daha ilk günden müthiş bir rahatlama ve özgüvene neden oldunuz..elimde defterim tariflerle doldu.. neyi nasıl ne zaman vereceğimi neyi vermemem gerektiğini hepsini burdan öğrendim..kızım da tatları tanımaya başladı Allaha çok şükür şu ana kadar bi olumsuzluk yaşamadık...ama bunda buradaki tüm paylaşım yapan arkadaşların payı var.ben burayı fark etmeden önce ek gıdayı müthiş sıkıntı yapan koca bi sıfırdım...şimdi hersey daha kolay...sizinle...teşekkürler..

sebzeli makarna püresi:(6. aydan itibaren)

1 kase makarna
1-2 baş brokoli
1 tatlı kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı havuç,
1 tatlı kaşığı bezelye

makarnayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayın
ayrı bir tencerede brokoli mısır bezelye ve havucu haşlayın
makarnanın suyunu dökmeden tüm suyunu çektirin
haşlanmış makarnaya haşlanmış sebzeleri ekleyin
püre haline getirin..

ilginçmiş yarın bunu denicem :)) teşekkürler..

merhaba
bu topici bulduğuma çok sevindim;))bebeğim 5 ay 1 haftalık doktorumuz kilo alımı iyi diye emzirmeye devam etmemi bu hafta 1 tatlı kaşığı elma armut ve havuca başlayabileceğimi haftaya da yoğurda başlamam gerektiğini söyledi.diğer hafta da çorba..ama ben geçen hafta 1 çay kaşığı ile meyvelere başladım tabi çay kaşığı ile değil silikon kaşıkla verdim çünkü metal kaşık vitamini alıyormış ve meyveler silikon kaşıkla verilmeliymiş..cam rendede rendeliyorum öğlen biz yemek yerken kızıma da yediriyorum böylece bize bakarken yutkunmuyor..
dünden beri yoğurt yapmaya çalışıyorum ama başarısızım:((dün anne sütü ile denedim tutmadı,bugün inek sütü ile denedim yine olmadı:(az önce tekrar denedim kaloriferin üzerine koydum bu seferde olmazsa burdaki tariften deniycem yarın inşallh başarılı olurum..tafifler süper sayfa aktif kalırsa çok memnun olucam..teşekkürler;);)

kızlar tarifleriniz gercekten cok güzel faydalı oldu.benimde oğlum 2 gün sonra 8.ayına girecek.mayıs annesiyim..ek gıdalarımı geniş bi zamanda yazıcam size inşallah.şuan oğlum durmuyo:)uyuyunca grşrz:)

kızlar nerden başlıyım bilemedim.ben 4,5ay anne sütü verebildim.sonra mamaya geçtim.şimdide aptamil 2 kullanıyorum.oğlum istediğim gibi anne sütü alamadığı için bende dışardan pek bişey almamaya özen gösterdim.tek dışardan besini devam sütü ve pirinç unu..yani arı mama.bütün gün ek gıda yediriyorum.damak tadı diye bişey yok oğlumda çok şükür.ne versem yiyor.tuz şeker gibi şeyler ekleme gereği duymuyorum.ek gıda alımı ve miktarını oğlum uyku düzenine ve iştah durumuna göre kendi belirliyo.yani gece bazen 10da uyuyor muhallebisini yiyemiyor.bazen 1 de uyuyo çok güzel yiyo vs..sabahları o daha uyanmadan ben 6-7 arası biberon maması veriyorum.9 10 gibi uyanıyor kayısı kıvamında yumurta sarısını tam olarak yiyor.sonra kahvaltıda bizimle beraber bişeyler tadıyor ve biraz daha uyuyo(daha doğrusu kestiriyo)..uyanınca yoğurdun içine 2 tane ev yapımı bebek kurabiyesi koyuyorum.devam sütü 4-5saat tok tuttuğundan karma karışık kahvaltı hazırlasam yemeyeceğinden dolayı ben tek tek veriyorum.yoğurdum inek sütünden mayalanmış.bi zararını görmedim iki aydır düzenli yiyor.bazen içine elma rendeleyip kattığımda oluyo.o zaman 1 kurabiye koyuyorum.kurabiyenin tarifinide kk aldım.isteyen olursa burdan tarifini yazarım irmik buğday unu yumurta pirinç unu flan herşey var içinde çok besleyici ve doyurucu olyor. o yoğurtta 4 saat kadar tok tutuyor.akşam üstü sebze çorbası yiyo.patates,havuç,soğan,brokoli,pırasa,ıspanak.karnıbahar vs mevsim sebzelerigöz kararı koyup haşlayıp doyana kadar yediriyorum.sevmezse biraz tuz ekleyebilirsiniz.bazende ince bulgur pirinç mercimek birazda sebzeyle çorba yapıyorum.tarhana arada veriyorum.mandalina verdim iki gün sanırım asitli olduğundan çok pişik yaptı oğluma.kestim.büyüyünce yer:)muz veriyorum 3 yemek kaşığı sütle ezip..bide suyla sütü karıştırıp muhallebi yiyo akşamları.gece uyku arasındada devam sütü...muzu haftada 3 kere falan veriyorum.elma suyu veriyorum.hurma çok yedirdim oğluma.şimdi mevsimi bitti vermiyorum.elmayı armutla karıştırıp veriyordum 6.ayında şeftali falan.nar denemedim biraz daha bekliyorum..

şu ek gıdalar konusunda ilk defa rahatladığımı hissettim tarifleriniz ve bilgileriniz sayesinde :) herkese çok teşekkürler en kısa zamanda denicez bakalım :)

slm hanımlar bende bir tarif eklemek istiyorum bugün yaptım oğlum severek yedi
yarım sap pırasa
yarım havuç
1 patates
1.5 tatlı kaşığı pirinç
evde yapma domates salçası
1.5 su bardağı su
malzemeleri hepsini suda haşlayıp bledırda geçirdim oğlum çok beğeerek yedi paylaşmak istedim

Back
X