Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bu konuyu başka bir topicte daha okumuştum aslında yoğurt ve pekmez aynı anda verilmez diye, peynir de haliyle aynı şekilde olunca vermicez demekki..

1 aydır beyaz peynir veriyorum biraz da labne vericem bakalım..ceviz için biraz daha vaktimiz var 10 gün sonra 7 aylık olacak oğlum.bilgi için teşekkürler vaveyla..

haklsın canım insan merak ediyor akranlarınıa.s maaşallah kızın Allah uzun ömürler versin..
benim Deniz im 29 ağustos doğumlu..9400 gr boyu 73 cm di 1 ay önce..oturmuyor destekle bile yana devriliyor hemen..aşırı derecede hareketli..bir bez atmaya gidiyorum bakıyorum ya beşiğin altına girmiş yada yada kapının kenarına gelmiş koridora çıkıp beni karşılayacak:))
aynen ne bay bay yapıyor ne alkış ne tel sarar:) o kadar uğraşıyorum 2 aydır öğrensin diye yapmıyor:1no2: deee-deee meee-meee diyor
bir de bilinçsizce ağlarken ann--ne anne diyor:))
emekliyor ama geri geri gidiyor..

Sanırım ek gıda sınavını başarıyla geçecez.. iki gündür düzenli 5 bisküvili pekmezli yumurta sarılı hatta peynirli kahvaltımızı yapıyoruz. Bu arada ben labne veriyorum biraz yağlı mı acaba ne ?
Dün akşam menüde pırasa vardı salçalı yağlı pirinçli pırasa işte yedi:)))
bu akşam kabak yemeği var bakalım ne yapacazz inşallah yerizz:))

ben yemeklere salça tuz yağ koyuyorum ama bi sakıncası var mı acaba? ama azıcık azıcık koyuyorum

ohh afiyet olsun:)

ben hala evdeki salçalı yemeklerden vermedim..tuzlu yapıyorum unutuyorum her seferinde:1rolleyes: gerçi pek tat değişikliği olmayacak zaten onun çorbalarında soğan falan var salçayı da anlamaz hehalde

kızlar bizim doktorun verdiği listedeki yasakları paylaşayım istedim..salça vermiyorum ben hiç oğluma.ya da tadına baktıracaksam eğer çok az salçalı yapıp sadece tattırıyorum..

bunlar yasak

domates
salça
tuz
patlıcan
çilek

Benim oğlumda aynı durumda sebze çorbasından nefret ediyo yoğurttan nefret ediyo kaşığı görür görmez dudaklarını kitliyo benimde sinirim çok bozuluyor.Hevesle bişeyler yapıyorum yok nafile yediği bir elma püresi var oda kabız ediyor.Şaştım kaldım valla.Bir de milletin yorumları beni uyuz ediyor .Ben hiç yemek tadına baktırmadım 6 ay emzirdim sadece altı aya 10 gün kala pürelere başladım.Eee hep emzirirsen böyle olur arada yemeklerin tadına baktıracaktın diyip duruyorlar.Bu arada kivi ananas 1 yaştan önce sakın vermeyin.Tropik meyvelerin alerjik riski çok fazlaymış o yüzden 1 yaştan sonra öneriliyor.Mesela benim kardeşim ne zaman kivi yese kulakları delirmiş gibi kaşınır ve kızarır:))

ben de 6 ay sadece emzirdim aynen 10 gün kala falan püre yaptım meyveden..yemek tadlarına baktırmadım..
ama hiç yadırgamadı çok şükür sadece şu an yoğurdu ve son zamanlarda tatlı olan seyleri severek yemiyor

kızlar ek gıdaya geçince yani kaşıkla yemeye başlayınca biberonu iter oldu süt içmiyooo yaaa
bardak istiyo onlada yutmayı beceremiyo
günde 200cc süt anca içiyoz belkide içmiyoz
kaşıkla ver diyo eşim ama koca bebek eli dursa ayağı durmaz kaşıkla nasıl süt verebilirim olmaz
ne olcak???

canım alamadığı miktarı çorbasına meyvesine kahvaltısına karıştır..
kızım da dişten dolayı emmiyor ben sağıp çorbasına karıştırıyorum napiiim

Benim oğlumda dişden dolayı sebze yemiyor (
sadece tarhana ve şehriye çorbası içiyor..

Başka ne yapsam arkadaşlar ????????????????

Benim oğlumda dişden dolayı sebze yemiyor (
sadece tarhana ve şehriye çorbası içiyor..

Başka ne yapsam arkadaşlar ????????????????

Mercimek dene... Yeşil mercimek, kırmızı mercimek.. Eğer bunları yemiyorsa tarhananın içine mercimek karıştırarak sevdirebilirsen ve zamanla mercimek miktarını artırarak direk mercimek çorbasına geçebilirsin.Ben sebze çorbaları dışında her iki mercimek çorbasını, balık çorbasını da yapıyorum.

canım çok teşekkür ederim..
deniyeyim...inşallah yer..
sebzeden bıktı herhalde...

nınım ben dün erişte çorbası yaptım,oğlum bir güzel yedi.yutamazsa diye tel süzgeçten geçirdim.biraz lapa oldu ama tadı iyiydi.birdahaki sefere küçük küçük parçalıycam,istersen sende dene.makarna gibi haşladım,içinede bolca yoğurt koydum.şimdiden afiyet olsun cimbomlu oğluna

köy eriştesi değilmi canım...
haşlayıp yoğurtlayayım azda yağ nane koyarım..
inşallah yer..

aa ben de deneyeyim bunu..yoğurdu zor yiyor belki değişik gelir

doğurmak falan hikayeymiş ne çok korkardım:))
asıl zor olan beslemek alıştırmakmış...

leylaela katılıyorum bu düşüncene.akşam eşime ne yemeği yapsam diye bu kadar düşünmemişimdir.hergün farklı şeyler yapmaya çalışıyorum,yemeyince deliriyorum.çok şükür bu aralar iyi yiyorbir ara yediğini çıkarıyodu,ne yapıcağımı şaşırıyordum

Kızlar benim kızımda tarhanayı sevmiyordu, bugün şöyle yaptım;
tereyağına az salça kavurdum suyla tarhanayı ekledim. ıçine kıyma, peynir, süt, kuskus ekleyerek pişirdim. Daha evvel fırınlayım ezdiğim ekmekle yedirdim ve yedi... Daha evvel 4-5 kez yapmıştım ama böyle içine bişey koymamıştım ve yememişti. ınşallah böyle yer.

bende bugün suyun içine tavuk yarım pırasa , yarım havuç ve 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek koydum
pişirdim..suya koyduğum 2 kaşık tarhanayıda koydum iyice pişti..blendırla ezdim ve yedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…