Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimki değil ıhlamur rezene su bile içmiyo marka çaylar var bende rezene papatya gece çayı ama gene içen yok
ben içiyorum napayım

doğal ağaçtan toplanmış ıhlamurum var onunla demliyorum en doğalı bu bence

Ay şimdi ağlayacam ( benim oğlum 6,5 aylık oldu hala ilerlemiş değilim. Ne beceriksiz anneyim ben Sadece yedirebildiğim elma, yoğurt ve arı mamanın muzlu muhallebisi onuda her zaman değil. Israr ettiğinde yüzüme tükürüyor, kusacak gibi oluyor. Ne yapacam bilmiyorum. Acaba diş çıkardığı içinmi böyle bir ay içinde hem alttaki iki dişi hem üstteki iki dişi çıktı, 10 gündürde üst solunum enfeksiyonu çekiyoruz. Burnumuz tıkalı. Annem sürekli onu verme bunu verme diyor. En son C vitamini olsun diye kivi verdim. Akşam soluğu hastenede aldık. Sürekli ağladı susmadı. Doktor kivi verilirmi ben yesem iki gün kendime gelemiyorum dedi. Oysa ki kendi doktorum verebilirsin demişti. Tabi eşim bunu duyunca çocuğu hasta ediyorsun diye beni suçladı. Yani ne yapacağı ve ne vereceğimi bilmez haldeyim ((

sıkma canını geçicek hepsi kendin onun yerine koy bi başın ağrısa bile iştahın kaçıyor demi,heleki onu dişleri çıkıyor.düzelicek merak etme.kimseyi dinleme evalat senin evladın karışmayın de geç eşinde sinirden üzüntüden sana laf etmiştir yoksa bilmez mi sen ona kıyabilirmisin,oluyo böyle şeyler üzülme canım

üzülme, sıkma canını, bende senin gibi 6 aylık oğlumu besleyemiyorum diye çok sıkılıyorum üzülüyorumsonra bi bakmışım süt çekiliyor, valla akşama kadar hep bişeyler hazırlama çalışıyorum,çoğu zaman hepsi çöpe gidiyor, ek gıda dönemi gerçekten zor bi dönemmiş, bebek almıyorsa illa bişeyler yedirmek için zorlamayın diyorlar sonra inatlaşırmış, ben hiç muhallebni yediremedim elmanın tadını alınca ağlayacak gibi oluyor, kivi nedeniyle öyle bi sıkıntı yaşadığına üzüldüm ama iyi ki yazmışsın kivi verecektim ama vazgeçtim, paylaşımın için sağol, sabır geçecek

asitli gıdaların 1 yaşından evvel verilmesinde alerji riski yüksek. Portakal, kivi, mandalina, çilek... Sebzelerdense 1 yaşından evvel verilmemesi gerekenler;patlıcan, bamya, domates.

Bende seen gibi ıhlamur demliyorum normal siyah çaı demler gibi yapıyorum, direk ateşte kaynamadan,içine de pekmez karıştırıyorum.

bu sabah kahvaltımızı yaptık ıhlamur çayına 4 -5 bebe bisküvisi armut pekmezi ceviz fındık karıştırdım yanındada labne peyniri yumurtamızı dün yemiştik birazdan meyvesini yicek

golden elmayı çok seviyo benim oğlum 1 elma püresine 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ( yanında demir damlası diş hapı devit3 ) akabinde uyku ve uyanıncada sütlü yoğurtlu yayla çorbası yapmayı düşünüyorum bol prinçli çok seviyo

sabah 4 bisküviye beyaz peynir, armut püresi ve pekmez karışımı kahvaltısını yaptı..
birazdan içine ekmek ufaladığım tarhana çorbasını içecek öğleden sonra armut ya da elma suyu akşama kendi hazırladığım meyveli muhallebisini vericem..

diş hapı derken nasıl bi hap bu sezen?

Benim kızım 15 gündür hasta olduğu için iştahıda pek yoktu bende zorlamadım hiç. Bu sabah 1 yumurta sarısı, labne peyniri, braz milupa mama karışımını güzelce yedi. Sonra demir damlası ve 30 cc kadar dutpekmezli ıhlamur çayını içti. Öğlen ise; mercimek, kıyma, patates, soğan ve havuçtan oluşan sebze çorbasına fırında kızarttığım ekmeği döverek verdim 1 kase... Sonra D vitaminli diş damlasını verdim.. Öle uyksundan evvel de suyuna 3 damla yine demir ilacı. Bizim demir ilacımız günde 7 damla. 4'üsabah öğle arasında, 3 damla öğleden sonra veriyorum. Yoğurdunu çıkardım, kızımsa halen uyuyor.Yoğurduna da biraz ekmek yada bisküvi katarım.

diş hapı derken nasıl bi hap bu sezen?

diş hapını bende merak ettım

6. ayda doktorumuz verdi Zymafluor diye bir ilaç ilginç bir kutusu var içinde 400 tane ufacıcık haplar var günde bitane suda yada meyve suyunda eritip içiriyosun
endikasyonlarında diş çürümelerinin önlenmesinde kullanılır diyo

yani diş kalitesini arttırmak için bende ilkkez duymuştum ama 5-6 yıllık annelere dordum sorduğum kişiler daha önce kulandıklarını söyleyince içim rahatladı

bizim demir damlamız günde 9 damlaydı ama doktorumuz sabah 10 akşam 10 damlaya çıkarttı ferro sanol kullanıyoruz wete sen ne kullanıyosun

Son düzenleme:
Bizde ferro sanol kullanıyoruz da tadı çok kötü, çcuğun midesi kalkmasın diye nasıl vereceimi şaşırıyorum inanır mısın... Seninki de çok fazla 20 damla.. Nasıl zorlanmıyor musun...Bizde devit3 damlayı 6. ayda bırakıp devit3 içeren diş gelişimine de olumlu katkısı olan damlaya geçtik. günde 6 damla..

canım şunu sormak istiyorum..demir ve d3 ü sabah aynı anda mı veriyorsun??
daha önce bu konudan bahsetmiştik..yoğurt ve pekmez aynı anda verilmez diye..yada hamilelik döneminde d3 calsium ve demir ilacının aynı anda alınmaması gerektiğini..

diş hapını ilk kez duydum, sorucam bizim doktora bakalım.
demir damlası 20 damla niye ayrı ayrı saatlerde kullandırıyor acaba doktor?
bizim doktor kilosunun 2 katı kadar damla veriliyor demişti aynı anda 17 damla veriyorum

tarhana çorbasına başladım dün ben oğlum 6,5 aylık..salçasız tuzsuz sadece zeytinyağıyla pişirdim..annemin yaptığı ev tarhanası çok hafif baharatlı..
sağlık ocağı eve gelmişti onlara sordum çok az salçalı ve az baharatlı verebilirsin demişlerdi ama doktora sormayı unuttum siz nasıl yapıyorsunuz?

canım bizde ferro sanoş kullanıyorduk ..
tadının kötü olduğunu dr söyledik değiştirdi
ferrum veriyoruz ..

biz 9 aydayız 9 damla vermeye başladık..
bazıları ne kadar çok değilmi ???

ben santafer kullanıyorum ve sabah 3 akşam 3 damla...sizinkiler bana cok geldı arkadaslar kızım dokuz aylık acaba benım doktorum farklısını dedıde benmı uc anladım kafam karıstı sımdı..

Kızlar bizim demir ilacımız 6. ayda kan sayımı yapılıpöyle başlandı. Yani kan sayımına göre doktor belirledi demir ilacının miktarını. Sağlık ocakları en kötü ebeği baz alarak ilk aylarda veriyorlar demir ilacını. Ama asıl olan kan sayımı sonrası ihtiyaca göre başlamak ve miktarını buna göre belirlemek. Mesela alt komşumun da oğlu var kızımdan 2 gün büyük. Onun doktoru kan sayımı yapıp demir ilacını tamamen kesmiş. Bize ise günde 7 damla verdi. Radı kötü olduğu için hepsini bikerede vermeyip bölmemi söyledi. Ama bende ferrum alacam galiba. Bazen kusuyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…