Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım bizde ferro sanoş kullanıyorduk ..
tadının kötü olduğunu dr söyledik değiştirdi
ferrum veriyoruz ..
biz 9 aydayız 9 damla vermeye başladık..
bazıları ne kadar çok değilmi ???
diğerlerini bilmiyorum ama ferro sanol kiloya göre damla artıyor..yani doktor öyle dedi..9 u geçti ama şu an 9 damla veriyoruz..
ferrum un tadı iyi mi??
tarhana çorbasına başladım dün ben oğlum 6,5 aylık..salçasız tuzsuz sadece zeytinyağıyla pişirdim..annemin yaptığı ev tarhanası çok hafif baharatlı..
sağlık ocağı eve gelmişti onlara sordum çok az salçalı ve az baharatlı verebilirsin demişlerdi ama doktora sormayı unuttum siz nasıl yapıyorsunuz?
Tarhana çorbazını bende veriyorum. İlk yaptığım salçasız tuzsuz bence berbat bişeydi. Ama oğlum çok güzel yedi. Bu arada daha yeni doktordan geldim. Oğlum 6 aylık ve bundan sonraki çorbalara azıcak salça yağ ve azıcakta tuz atabileceğimi söyledi. Sanırım daha çok seveceklerdir böyle. Benim yapjtığım yoğurt çorbasını içmiyor anneminkinide ayıla bayıla içiyor onun ki az tuzlu oluyor sanırım o yüzden.
Bu arada demir ilacını ben kilosuna göre veriyorum.Ferro sanol ilerde dişlerde sarılığa sebep oluyormuş. ferrum veriyorum sabahları aç karna şırıngayla veriyorum daha kolay oluyor.
evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
slm kızlar,bebeklerimizin ek gıdaya alışma döneminde allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben hala uğraşıyorumda,bi türlü alışamadı ek gıdalara.çok iştahsız bi minnoşum var..canı sağolsun...
merak ettiğim bişe var,sizin minnoşlar bu yediklerinin yanında günde en az 500 ml anne sütü ya da mama içiyo mu?
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
Tarhana çorbazını bende veriyorum. İlk yaptığım salçasız tuzsuz bence berbat bişeydi. Ama oğlum çok güzel yedi. Bu arada daha yeni doktordan geldim. Oğlum 6 aylık ve bundan sonraki çorbalara azıcak salça yağ ve azıcakta tuz atabileceğimi söyledi. Sanırım daha çok seveceklerdir böyle. Benim yapjtığım yoğurt çorbasını içmiyor anneminkinide ayıla bayıla içiyor onun ki az tuzlu oluyor sanırım o yüzden.
Bu arada demir ilacını ben kilosuna göre veriyorum.Ferro sanol ilerde dişlerde sarılığa sebep oluyormuş. ferrum veriyorum sabahları aç karna şırıngayla veriyorum daha kolay oluyor.
aynen oğlumda yedi yağsız tuzsuz
bizim doktor çorbalara arada tavuk ya da etsuyu yine arada mercimek ya da arpa ekleyebieceğimi söyledi bu ay için..6,5 aylık benim oğlumda.yoğurt çorbası hiç vermedim daha ben.yapsam bende bari kaydirigubbakcemile3
bizimki vegaferon hepsini aynı anda veriyorum doktor açken ver demişti ama bazen çıkarıyor oğlum..
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
slm kızlar,bebeklerimizin ek gıdaya alışma döneminde allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben hala uğraşıyorumda,bi türlü alışamadı ek gıdalara.çok iştahsız bi minnoşum var..canı sağolsun...
merak ettiğim bişe var,sizin minnoşlar bu yediklerinin yanında günde en az 500 ml anne sütü ya da mama içiyo mu?
amin, inşallah en kısa sürede alışır bebişin..
ben bebeğimi bütün gün emziriyorum..sadece gece 2 kez formül mama veriyorum..sütüm az çünkü.maximum seviyede emzirmeye çalışıyorum..
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
valla demir damlası konusu karmaşık..sağlık ocağı verirken 9 damla yazmıştı, doktorumuza sormadan kullanmadık o da 17 damla ver dedi bende öyle yapıyorum :ecrin_bebek: mantığı ne bu işin anlamadım
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
bugün kahvaltıda 5 bisküviyi armut püresiyle ıslattım peynir ve üzüm pekmezi ekledim yedirdim.oğlum 6,5 aylık, doktorumuzun kahvaltı önerisi sadece bunlar.yumurta sarısına ay sonu başlıcaz ama ben başka ne eklesem acaba ceviz fındık eklesem mi ya da labne peyniri tereyağ verenler bunu kendiz mi eklediniz yok sa dr mu söyledi size?
öğlende patates havuç tavuk suyu arpa dan oluşan çorbasını verdim başka sebze eklemedim bugün..
akşamüstü armut suyu verdim birazdan muhallebi vericem bakalım..
bugün kahvaltıda 5 bisküviyi armut püresiyle ıslattım peynir ve üzüm pekmezi ekledim yedirdim.oğlum 6,5 aylık, doktorumuzun kahvaltı önerisi sadece bunlar.yumurta sarısına ay sonu başlıcaz ama ben başka ne eklesem acaba ceviz fındık eklesem mi ya da labne peyniri tereyağ verenler bunu kendiz mi eklediniz yok sa dr mu söyledi size?
öğlende patates havuç tavuk suyu arpa dan oluşan çorbasını verdim başka sebze eklemedim bugün..
akşamüstü armut suyu verdim birazdan muhallebi vericem bakalım..
tereyağı,peynir ekleyebilirsin fakat peynir verirken pekmez vermezsin..ben 6 ay dolunca hepsine başladım..ben herşeyi kendim ekledim düzenli bir doktorumuz yok..çok şükür şu ana kadar hiçbir problemimiz olmadı..
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
tereyağı,peynir ekleyebilirsin fakat peynir verirken pekmez vermezsin..ben 6 ay dolunca hepsine başladım..ben herşeyi kendim ekledim düzenli bir doktorumuz yok..çok şükür şu ana kadar hiçbir problemimiz olmadı..
peynir veriyorum beyaz peyniri suda bekleterek..
doktorun verdiği listede peynir ve pekmez aynı anda veriliyor ama neden ayrı veriyorsun?
bende çorbalarda kafama göre takılmaya başladım biraz kahvaltı konusunda da ceviz ve tereyağ eklemek gerekli mi acaba yoksa 8-9 aylık olunca mı veriliyordu diye tereddüt ettim:ecrin_bebek:
peynir veriyorum beyaz peyniri suda bekleterek..
doktorun verdiği listede peynir ve pekmez aynı anda veriliyor ama neden ayrı veriyorsun?
bende çorbalarda kafama göre takılmaya başladım biraz kahvaltı konusunda da ceviz ve tereyağ eklemek gerekli mi acaba yoksa 8-9 aylık olunca mı veriliyordu diye tereddüt ettim:ecrin_bebek:
calcium we demir aynı anda kullanıldığı zaman demirin değerini öldürüyor we kansızlık yapıyor..ben de ilk zamanlar öyle yapıyordum..böyle vermemeni öneririm..labne de verebilirsin..
cevizi de 7 ay dolunca başladım haftada 3kez 1 çay kaşığı..tereyağında sakınca yok..iştahını artırır..
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Günaydın kızlar.. Bugün değişik bi çorba yapıyorum
Akşamdan ıslattığım 1 avuç yeşil mercimek
1 yarım patates
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
3-4 kuşbaşı kadar tavuk eti
1 di sarmısak (bütün attım pişince çıkarıcam)
Biraz sıvı yağ
Boncuk kuskus
Soğanı zeytinyağında biraz kavurdum sonra yukarda saydığım maemeleri ekledim ve kavurmaya devam ettim. Su ekledim şimdi pişiyorlar. Kuskusu indrmeye 10 dk. kala atıcam bakalım yiyecekmi
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
diğerlerini bilmiyorum ama ferro sanol kiloya göre damla artıyor..yani doktor öyle dedi..9 u geçti ama şu an 9 damla veriyoruz..
ferrum un tadı iyi mi??
evet canım ferrum çok güzel..
Ata damlalığı gördüğü anda ağzını açıyor :))))
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
1 yarım patates
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
Biraz sıvı yağ
Boncuk kuskus
Soğanı zeytinyağında biraz kavurdum sonra yukarda saydığım maemeleri ekledim ve kavurmaya devam ettim. Su ekledim şimdi pişiyorlar. Kuskusu indrmeye 10 dk. kala atıcam bakalım yiyecekmi
canım çok güzel tarif eline sağlık..,bende not aldım..
sonucu yazmayı unutma ama :))
inşallah sever...
evet canım ferrum çok güzel..
Ata damlalığı gördüğü anda ağzını açıyor :))))
:) reçete ile alınıyor değil mi??
1 yarım patates
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
Biraz sıvı yağ
Boncuk kuskus
hemen hemen aynısını ben de yapıyorum..sadece kuskus yerine arpa şehriye sarımsağı da çıkarmıyorum..
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
canım reçetli ve reçetesizde satılıyor..
ilaçlarını aldığın eczaneden reçetesizde alabilirsin..
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Çorbayı sevdi kızım. 1 kase yedi... Çok da güzel oldu..
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
hemen hemen aynısını ben de yapıyorum..sadece kuskus yerine arpa şehriye sarımsağı da çıkarmıyorum..
Vavelya senin kızla aramızda 1 hafta var sanırım. Benim kızım 21 ağustos doğumlu. Kızım 8 kilo civarında. 8 kilo 200 gr. Boyu da 70 cm.. Senin kız nasıl? İnsan ister istemez merak ediyor akranlarını. Emeklemiyor ama emekleme pozisyonuna sık geçiyor, çok rahat oturuyor uzun süredir ve desteksiz. Ama ne tel sarar, ne gel ge, ne de bay bay yapmıyor.... Kelime de henüz söylemedi.. Bilinçsizce baba, dede diyor ama bilinçli değil...İki eline iki farklı oyuncak alabiliyor.. Senin kızın gelişimi nasıl?
evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
amin, inşallah en kısa sürede alışır bebişin..
ben bebeğimi bütün gün emziriyorum..sadece gece 2 kez formül mama veriyorum..sütüm az çünkü.maximum seviyede emzirmeye çalışıyorum..
en iyisini yapıyosun canım,yavrularımız bol bol sütümüzü içsin.onların bağışıklık sisitemi için en iyisi o.
cevap verdiğin için sağol...
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
en iyisini yapıyosun canım,yavrularımız bol bol sütümüzü içsin.onların bağışıklık sisitemi için en iyisi o.
cevap verdiğin için sağol...
evet kesinlikle öyle..rica ederim ne demek