Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ay ben yazılanlara bakınca..
kendimi kötü hissettim ya ben bişi vermiyorum bu kadar....
kalkıp bi tarhana yapayım bari...

ay ben yazılanlara bakınca..
kendimi kötü hissettim ya ben bişi vermiyorum bu kadar....
kalkıp bi tarhana yapayım bari...

bilmiyorumkismile yap bari :))
kaç aylık bebeğin canım..
sende bir tarif defteri tut..ona bak yap..
benim defterim var oraya yazıyorum değişik tarifleri...

bizim bugünkü uydurma menümüz;

4-5 adet taze fasulye
1 patates
1 soğan
1 diş sarmısak
1 küçük havuç
tereyağ
biraz pirinç

Bunları pişirip süzgeçten geçirdim. 1 kase yedi.. Ne yapsam ne yapsam diye düşünüyordum malum brokoli,karnıbahar,brüksel lahanası mevsimi geçti. En zor geçiş dönemindeyiz sebze açısından. Yarın da balık çorbası yapıcam..

bugün ilk defa balık verdim oğluma..
ızgara balık 1 köfteye yakın yedi...
çok mutlu oldum arkadaşlar...

şimdi kaynamakta olan çorbamız;
tamamen tavuk suyuna(içine parçacıklı tavuklar da mevcut)
1 soğan,1 diş sarımsak,1 büyük patates ve en son da 1 dolu çorba kaşığı tarhana az da irmik..
hepsi beraber robottan geçecek..kızım da afiyele yiyecek

vaveyla afiyet olsun kuzuya...

bende demin yaptığım çorbayı yazıyorum..
az soğan , 1 diş sarmısak. az kabak , az havuç 3 kaşık kırmızı mercimek , kıyma
azda irmik koydum pişiyor...
aynen blendır yapacağım...
bugün ilk defa sarmısak koydum :)))

bugün benim kuzucukta tel şehriye çorbası içti,bol yoğurtlu.akşamada menüde;
1 patates
1havuç
1köfte büyüklüğünde kıyma
1yemek kaşığı yeşil mercimekli çorba olucak.tereyağını eritiptemi koyuyosunuz,yoksa bunlar pişerken içinemi atıyosunuz.oğlumun gaz sorunu çok oluyor,inşallah yeşil mercimek çok gaz yapmaz.bütün bıcırıklara afiyet,bal şeker olsun.

slm ben yeni üyeniz gülcan bugün üye oldum ama sayfalarda biraz zorluk yaşıyorum benim sormak istediğim bi soru olucak cevaplandırırsanız çok sevinirim benim oğlum 4 ayını doldurdu ek gıda olarak muhallebi önerdiler pirinç unuyla yapılan birde zayıf geliyor oğlum bana kilosu 7.kğ boyu 68 cm normalmidirboshayallersmile

Haydi yarasın zuzularımıza...
Bizim pişmekte olan çorbamız
Mercimek, kabuğunu soduğum 20 tane nohut, patates, soğan, havuç, tereyağ ile pişiyor bende inmeye yakın irmik koyup blendırlayacağım. Bu arada bizim gibi dişi çıkmayan var mı?

bence normal.. Benim kızım 8 aylık boyu 70 cm, kilosu 8200..

teşekür ederim cevabınız için peki muhallebi vermem oğlumda bi sorun yaşatırmı dün başladım sabah ve akşam saat 6 da veriyorum

teşekür ederim cevabınız için peki muhallebi vermem oğlumda bi sorun yaşatırmı dün başladım sabah ve akşam saat 6 da veriyorum

Bizler ek gıdalara meyve suları ile başladık. genelde başlangıç böyledir. Öğleden evvel meyve suyu ve ikindide ev yapımı yoğurt. Muhallebi ise menülere en son katılır. Yani bebek meyve suyuna alışacak, sonra sular meyve pürelerine dönüşecek, öğle menüsüne çorba girecek. Eğer bebek gece aç kalıyorsa muhallebi verilir isteğe göre. Ben vermedim muhallebi. Kızım 8. ayını dolduruyor sanırım 8. ayın başında gece muhallebiye başladım. Kızımın gece uyku sorunu olmasa hiç başlamayı düşünmezdim. Muhallebilerin besleyiciliğinden ziyade tok tutucu özelliği var zateno yüzden akşam saatlerinde veriliyor. Pirinç unları kof kilo yapıyor, şişiriyor bebekleri. Benim doktorumun tavsiyesi ile ben yukarıda anlattığım şekilde geçtim ek gıdalara. Yani meyve suları ile...

canım afiyet olsun kuzuna..

bizim dişimiz daha çıkmadı..
ama yakın galiba iyice kabardı ve huysuz..

aklımıza o anda ne geliyorsa onlarla çorba yapıyoruz..yok yok içlerindekaydirigubbakcemile3

kızımında hala dişi çıkmadı..çok huysuz..ağıt yakıyor iki gündür :)

oğlumunda çıkmadı daha dişleri.hep eli ağzında,bazen sinir oluyorum 32si birden çıkıcak heralde diyorum.her yer salya,tükürük.öyle tatlı tatlı kaşıyoki,kim bilir canları nasıl yanıyodur kuzucuklarımızın

canım boyuda kilosu da gayet normal, zaten artık kilo alması da yavaşlayacaktır..muhallebiyi kim neden önerdi bilmiyorum ama sütün yeterliyse her ay düzenli kilosunu alıyorsa bence verme.6.ayda başlarsın..

ya bizim ki elmayı yemiyor öğürüyor resmen..
ben oyun ederek pekmezle beraber birkaç kez eşimin tabiriyle zorlayarak yedirdim..sanırım yanlış yaptım artık hiç yemiyor
yenecek meyve de yok muzdan başka..

bizim bugünki çorbamız

1 havuç
1 patates
bir parça enginar
biraz tavuk suyu ve az irmik..öğlen yedi oğluşum

ya bizim ki elmayı yemiyor öğürüyor resmen..
ben oyun ederek pekmezle beraber birkaç kez eşimin tabiriyle zorlayarak yedirdim..sanırım yanlış yaptım artık hiç yemiyor
yenecek meyve de yok muzdan başka..

elmayı yoğurda bir bisküviyle birlikte karıştırıp vermeyi denedin mi hiç sevebilir belki..
ben armut veriyorum oğluma..ama az kaldı yakında kayısı ve şeftali de verebileceğiz yaz geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…