Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam arkadaşlar
bugün Ata'ma yaptığım sebze (yarısını yiyebildi)
az kabak, az patates, az havuç ve az kereviz (hepsi yarım da olabilir)
buharda pişirdim ve tuzu alınmış beyaz penirle beraber blendırdan geçirdim.
içine 60 cc devam sütü koydum...azda z.yağ...

biz bugün doktora gittik iştahsızlık dişten dedi şurup yazdı
bu arada dün yaptığım çorba:
pırasa,havuç,maydanoz,patates,ıspanak,pirinç,az kıyma haşlayıp rondodan geçirdim.tereyağı ekladim az da zeytinyağı..yedi bakalım biraz

benim oğlan brokoli ve patatese bayılıyor. ben yağ koymuyrdum birazkoyayım bari.

diş çıkaran bebeklere ne veriyorsunuz??
benimki sebze yemiyor sadece tarhana yiyor..
oda hergün verilmezki..
ne yapaağımı şaşırdım walla...

canım bende besinler ve değerleri ile ilgili kitap var yumurtayı okurken şöyel yazıyodu diş çıkarma dönemindeki bebeklere yumurtanın beyazınıda vermek gerekiyomuş
artık diş çıkımınımı kolaylaştırıyo yada diş kalitesi içinmi bilmiyorum
ama doktorla beyazını önermiyolar hazmı zormuş zaten öyle yazıyodu kafam karıştı yumurtanın beyazını veren varmı kafamçokkarıştı

aa ilk defa duydum canım...
unutmazsam cuma dr gideceiz sorayım...
allerji yapacağından dolayı önerilmiyor..

Sezen senin bebek kaç aylık ????

belki 1 yaşındaki bebeklere veriliyordurolumunekankayizsmile

benim bebeğim 5.ayını dolduruyor. doktorumuz 4 aylıkken kilosuna bakıp ek gıdaya başlama demişti.ozamandan bu yana kilosu aynı olunca birde mamayı günde 2 ye çıkarınca bende geçeyim yavaştan dedim. ama nasıl yappacağımı bilmiyorum.
sabahları 8 de kalktığında meme emiyor. bazen emince uyuyor bazende saat 10 kadar oyalanıyor bende ozaman meyve püresi veriyorum.sonra uyuyor saat bir gibi kalkınca emiyor.saat 3 e kadar oynuyor ozamanda bir iki kere patates püresi yaptım tadını pek beğenmedi.dün havuç haşladım onuda çok beğenmedi ama genede yedi.
şimdide öğlen beni emdi uyanınca vericem çünkü beni emmek istemeyecek havuçla beraber patates haşlıyorum.
akşamlarıda hero baby nin sütlü pirinçlisini veriyorum.
sorum şu pürernin içine irmik gibi ek bişeyler koyayımmı?
akannehir

tabi sebze pürelerine irmik koyabilirsin hem irmiğin tadını daha çok seviyolar

bende bugün kereviz aldım acaba haşlayıp versemmi yoksa çokmu erken kereviz için.
birde kahvaltıyı nezaman vermeliyim.

benim bebeğim 5 bucuk aylık ve neler yedirmeliyim hangi saarlerde vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim yani bi liste oluşturabilrmiyiz benim için hiç mama vermedim emiyor hala arada çorva falan yapıyorum ama düzenli bi listemiz ok yani artk düzenli beslemek istiyorum bebeğimiii

5 ayını dolduran bebekler için doktorumuzun bana önerdiği beslenme programı;
Sabah: anne sütü veya 200 ml biberon maması
Öğlen: 100 gr sebze püresi (kış sebzelerinden oluşan ister buharlı pişiricide pişir ister haşla) + 100 gr yoğurt
Akşam: 100 gr çorba (katı hazırlanmalıymış mercimek veya tarhana çorbası iki çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin dedi ayrıca salça soğan yok) + 100 gr yoğurt
Gece: anne sütü veya 200 ml biberon maması

tabi çorba, sebze püresi bazen iki öğün yedirilebilir. mercimek çorbasına patates ve havuç koyabilirsin dedi. rondodan geçir ki bebiş yutabilsin. aralarda bitki çayı veya meyve püresi verebilirsin.
aslında az miktarda tavuk eti veya kıyma koyabilrisin dedi ama ben önce sebze ve çorbaya alıştırayım daha sonra et kullanayım diye düşündüm. 6. ayını doldurunca et türü vermeye başlıycam. başlarda 30 gr falan anca yiyorlar gün geçtikçe oran artıyor.
tabi ek gıdaya geçmek zor bir dönem. başlarda kabullenmekte zorlanıyorlar. mesela biberon mamasını hala 2 öğüne düşüremedim ( fakat katı gıda alma oranı arttı. aralarda bol bol meyve püresi veriyorum. kolay gelsin :)

ben bugün ilk defa domatesli şehriye yaptım ..
sevdi kuzum..
doktorumuz domatese izin verdi ..yemeklere koymak için..
yarım domatesi rende yaptım ve yağda az çevirdim ve suyunu koydum kaynayıca telşehriye ve azda irmik attım..azda nane koydum yedi...

neden kimse yazmıyor yaw...
hetgün yemek veriyouz kuzulara..
yazalım da fikir olsun birbirimize...

dün menümüzde yine sulu köfte vardı bayıla bayıla yedi oğlum bugün ne yapıcam henüz karar vermedim
gece uyumadı hiç sabahda 10,30 da kaltı 11 gibi kahvaltı yaptık geç kaldık yani
bugün khvaltımız sadeydi dün tam yumurta yemiştik bugünde

4 bisküvi 1 tatlı kaşığı pekmez ve ceviz& fındık karışımı ıhlamur çayında karıştırdım yanınada labne

şimdi uyuyo uyanınca elma püresi

çorba henüz karar vermedim ama büyük ihtimal patates havuç ıspanak irmik yapıcam

akşam yoğurt

Çorbada değişiklik yaptım et çıkartmıştım antrikot biraz et doğradım 1 küçük patates çeyrek havuç yarım soğan haşlama yapıyorum umarım severek yer

bugün yaptığım çorba

1 domates rendesi(organik),1 küçük pırasa,1 patates,tatlı kaşığı kıyma,irmik

haşlayıp rondodan geçirdim z.yağı ekledim afiyetle yedi :) yanın da eti nin ekmeğini kemirdi tabi ben tuttum yumuşadıkça hoşuna gitti ve yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…