Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sezen köfteyi tarif edermisin canım

canım önce kıyma prinç çok azıcık karabiberle kırmızı biberde katabilirsin o kadardan bişey olmaz bide tuz koyup yoğuruyosun küçük köfteler yapıyosun sonra bi tencerede su kaynatıyosun kaynayan suya köfteleri atıp haşlıyosun köfteler haşlanınca (yaklaşık15 dk filan haşlanıyo) un açıyosun biraz açtığın unu ilave ediyosun kıvam bulduruyosun yani çorba pişmeye yakında 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyu terbiyeyi karıştırra karıştıra içine döküyosun en sonra ayrı bir tavada yağ yakıyosun tereyağı birazda sıvı yağ çorbaya döküyosun bi taşım kaynayıncada kapatıyorum arzuya göre bebeğin çorbasını ayırıp yağın içine karabiber vs eklenebiliyo biz ilece çok seviyoruz

şimdide oğlum sulu köfte yedi 4 tane köfteyi ezdim içine azıcık ekmek içi ve çorbanın suyundan nerdeyse yarım kase yedi valla

citlenbikbesyo>>> ben irmiği sebzelerle beraber koyuyorum iyice pişmiş oluyo

benim oğlum bırakmıyor kızlar gididp bir şeyler hazırlayayım. ne yapıcam ben böyle yaklaşık 2 aydır pek huysuz oldu. neredeyse tüm gününü mızlayarak geçiriyor. devamlı beni yanında istiyor. yapabildiklerimi yazayım bende bari.
sabah: bebe bisküvisi,labne peynir ve biraz biberonmaması ile hazırlanan kahvaltı
öğlen: patates, kabak, havuçtan hazırladığım sebze püresi ve yanında yoğurt
ara öğün: kayısı-muz püresine hipp organik pirinç kattım onu yedi.
akşam: sebzeler yeri boyladı o yüzden biberon maması.
aralarda halen biberon maması istiyor

bende bugün yeşil fasülye domates kavonoz mamasının içine kabak patates haşladım kattım 60cc devam sütüyle karıştırdım azda olsa yedi
sade kavonoz mamasını sevmedi
kayısı muz kavonoz mamasınıda yoğurtla karıştırdım yedi 1 aydır ilk kez yoğurt yemiş oldu

buarada aynı durumdayız aynı odada arkamı dönsem çığlık atıyo
ben mutfaktayken onu ana kucağına yada taşıma koltuğuna koyup tezgahın üstüne koyuyorum ocağa uzak tabi o orda beni izliyo hoşunada gidiyoibu şekilde yemek yapmaya çalışıyorum

benim oğlumda mızmız bu aralar 4 dişimiz var üstten aynı andada 4 tane kabarıklıkvar hepsini 1 çıkartçaz dişlerin galiba yöntmini buldum ama ben. yere puf yorganları koyup yastıklarla destekleyip oyuncaklarından atıyorum DUHA ERıM ide bırakıyorum hem emeklemeye çalısıyor öğrenmek üzere hem oyalanıyor bir süreliğine.deneyin isterseniz.

sabah kahvaltısı: elma suyunun köpüğünün içine bebe bisküvisi yumurta sarısı yoğurt pekmez peynir
dün öğlen un çorbası yaptım.çok severek yiyor maşallah unu zeytin yağda azcık kavurun suda karıstırın kaynayana kadar
akşamları birkaç lokma et vermeye çalışıyorum
aralarda anne sütü

AFıYET OLSUN TOTOLARAAAopuyorumnanaktan

taşıma koltuğunda da mızmızlanır oldu. sanki benim oğlum gitti yerine bir başka bebek geldi 2 aydır. hep taşıma koltuğunda oturur beni izlerdi. şimdi nerdeeee. bu ara havalar da serin dışarıda çıkamıyoruz. iyice daraldık artık.
bugün sabah hazırladığım kahvaltıyı yemedi bakalım öğlenen ne yapıcaz.

canım hayırlı olsun 6 aylık olmuşsunuzyerimseniben dişten dolayı huysuzluk geçer inşallah

aynı aylardayız sanırım bütün sorunlar aynı huysuzluk huzursuzluk mızmız mıyık mıyık hele yemek yerken ayyy bütün site bizi dinliyor resmen uykusuzluğu söylemiyorum bile ha bu arada bugün
sabah: 60 cc devam sütü+ceviz+labne peyniri+pekmez (2 günde bir yumurta sarısı)
öğlen:mercimek çorbası+ armutlu bisküvi
ara:elma+havuç+portakal suyu (ama az içti ondan)
akşam:ıspanak+yoğurt
aralarda emiştik işte

canım maşallah yaww
bi anne daha ne ister bilmem yani
mızmızlıkta oluversin anapalım yeterki iştahı sağlığı yerinde olsun

pikolata seninkide diş dicem ama bukadar uzun olmaz idrar yolu desem bebek erkek az bi ihtimal
bilemiyorum ya huy edindi şuan seni kullanmayı keşfetti yada var bi sıkıntısı az da olsa
benimkine özendim yoğurt çorbası yaptım o ne yaptı yüzüme püskürttülülülülülülü
arkasından sütlü tarhana yaptım şükür biraz yedi ondan önce yarım kavonoz sütlaç yedi toplamda180cc süt içti işte bukadar bugünlük şimdi yıkadım kalkınca ne yer ne içer bilmem artık

arkadaşlar domatesi ne zaman vermeye başladınız .benim bebeğim 7 aylık.bazıarı vermiş heralde alerji falan yapıyomu?çoook acemiyim çook:çok üzgünüm:

bu bitki çaylarını anlayamadım. Özellikle ıhlamur veriyorsunuz galiba ama şu sallama olanlardan mı yapılıyor yoksa otunu alıp kendiniz mi kaynatıyorsunuz. 6 aylığız çok acemiyim. çookkk sorum var çookk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…