Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kahvaltıda ıhlamur çayının içine acızık ekmek içi
1 tatlı kaşığı pekmez
" dövülmüş ceviz
ince kıyılmış yumuşak kuru kayısı
1 çay kaşığı tereyağı
bunları karıştırdım

ayrıyeten 1 tatlı kaşığı labne 1 yumurta sarısı

ikincisi ise sabahları ıhlamura bebek bisküvisi vs.. katanlar var ıhlamurun besleyici ne özelliği varki?su işte sonuçta.ıhlamur yerine devam sütünü nerden tercih etmiyorsunuz?bağışıklığınıda güçlendirmek adına (özellikle aptamil) vermeniz bebeklerinizin menfaatine olacaktır.

ben bebeğime hiç hazrı mama vs vermedim aptamile ıhlamıru tercih ederim doğrusu ıhlamur hem bağırsaklarını hem göğsünü yumuşatır aktardan papatyada aldım bazen papatyada veriyorum oğluma doktorumuz tavsiye etti gece muhallebisi bile vermiyorum onun yerine yoğurt veriyorum ben

Son düzenleme:
ben sebze çorbalarına arada şehriyede katıyorum yani bi gün şehriye bigün prinç bi gün irmik yada mercimek etli yada tavuklu çorba yaptıgımda şehriye katıyorum oğlum 7 ayını bitiricek

çok yerde okudum evde yapılan şehriye,yoğurt çorbaları 7.aydan sonra verilebilir diye..ağır olmaz mı evde yapılan tuzsuz bile olsa..

doktorumuz yayla çorbasına başlayabilirsin dedi yoğurt çorbasının hiçbir zararı olmaz zaten bebeklerimize 4. aydan itibaren yoğurt verebiliyoruz prinç zaten çorbalarda ilk verilecekler arasında

şehriyeye gelince bende " ÇOCUĞUMA NEYı NE ZAMAN YEDıREBıLıRıM" diye bir kitap var 2 çocuk doktorunun ortak hazırladıkları bir kitap içinde gıdaların besin değerleri ve ne zaman verilebilecekleri yazıyor şehriye için sebze çorbalarında 6. aydan sonra verilir diiyo doktorumuzada söyledim onayladı

yok zaten yoğurt çorbasını sormadım.veriyorum..genel olarak okuduğum yerlerde yazan şeyler bunlar..
öğranmek istediğim evde yapılan çorbayı verebiliyormuyuz..şehriye atıyorum zaten..

evde yapılan şehriye çorbası salçalı yağlıolumunekankayizsmile

tamam canım şimdi anladım yok ben hala ona özel yapıyorum ama dediğim gibi yayla çorbasını yada sulu köfteyi sonradan yağlıyoruzya çok az yağ koyuyorum onunkine öyle yediriyorum zaten sulu köfteyi düğün ve yayla çorbasına bayılıyo birde prinçli tavuk çorbası yaptım slçasız az yağlıbizde yedik oda

tamam canım şimdi anladım yok ben hala ona özel yapıyorum ama dediğim gibi yayla çorbasını yada sulu köfteyi sonradan yağlıyoruzya çok az yağ koyuyorum onunkine öyle yediriyorum zaten sulu köfteyi düğün ve yayla çorbasına bayılıyo birde prinçli tavuk çorbası yaptım slçasız az yağlıbizde yedik oda

maaşallah..
sulu köfteyi nasıl yapıyorsun ki benim yaptığım başta yağ konuluyor yani yağı kavurarak

slm beeğim 7 aylık bend kahvaltısını ekmek ığlamur suyuna doğrayıp süzgeçten geçirip içine ceviz, pekmez yanında yumurta sarısı çok az tereyağ ve peynir veriyorum ara öğün ;süt öğlen;elma püresi, mandalina suyu çok az muz ezip veriyom(hergün aynı meyve vermiyom dğiştiriyom)ikindi;yoğurt yarım saat sonra çorba;patates,havuç,bulgur yeşil mercimek zytinyağı(tavuk ve kıyma da kullanıyom)akşam yatmadan muhallebi.

arkadaşlar benim oğlum daha kahvaltıya başlamadı. 6. ayını doldurunca başlayacağız kk dan bir arkadş peynir ile pekmezi bir arada kullanmayın kansızlık yapar yazmıştı. fakat doktorumuz aynı sizlerin hazırladığı kahvaltı gibi hazırlamamı söyledi. ne yapmalıyım sizce?

arkadaşlar benim oğlum daha kahvaltıya başlamadı. 6. ayını doldurunca başlayacağız kk dan bir arkadş peynir ile pekmezi bir arada kullanmayın kansızlık yapar yazmıştı. fakat doktorumuz aynı sizlerin hazırladığı kahvaltı gibi hazırlamamı söyledi. ne yapmalıyım sizce?

canım peynir ile pekmez hatta ben yoğurt ile de karıştırıyorum..hiç duymadım böyle bişey..çalıştığım hastanede doktorlar da çocuklarına veriyordu..

süt ürünleri (peynir, yoğurt, süt vb) ile pekmez aynı anda verilirse sütteki kalsiyum pekmezdeki demiri etkisiz hale getirir. Ben kan hapı kullanırken de süt çmemei söylemişti doktor. Kan yaıcı özelliği olan hap, şuruplarda da süt ve ürünlerini kullanamazsınız. O yüzden ben kahvaltıda peynir kullandığımdan kızıma pekmezi saat sonra ılık suda veriyorum.. Bu arada yumurtadan maximum veril elde etmek için C vitamini içeren ürünleri kullanın. Mesela portakal gibi. C vitamini proteinle karşılaştığında her ikisi de maxsimum şekilde vücutça emiliyor. Ben bunları uyguluyorum, herkesin kendine kalmış.

maaşallah..
sulu köfteyi nasıl yapıyorsun ki benim yaptığım başta yağ konuluyor yani yağı kavurarak

canım işte tuz prinçle kıymadan köfte yapıyosunya ben baharat koymuyorum oğlum için

yuvarladıgın köfteleri su kaynatıyosun köfteleri suya atıyosun biraz haşlanınca un açıyosun unu ilave ediyosun kıvam buluyo tam pişmeye yakında yumurta sarısı ile limon suyu terbiyesini koyup bi taşım kaynayıp hemen arkasından erimiş tereyağını katıyorum oğluma kadar ayırıp tereyağına sonradan azıcık toz biberle karabiber katıyorum mis gibi bayılıyoo köfteyi elimle eziyorumm suyunuda ekmek doğruyoruzm azcık çok seviyoo

süt ürünleri (peynir, yoğurt, süt vb) ile pekmez aynı anda verilirse sütteki kalsiyum pekmezdeki demiri etkisiz hale getirir. Ben kan hapı kullanırken de süt çmemei söylemişti doktor. Kan yaıcı özelliği olan hap, şuruplarda da süt ve ürünlerini kullanamazsınız. O yüzden ben kahvaltıda peynir kullandığımdan kızıma pekmezi saat sonra ılık suda veriyorum.. Bu arada yumurtadan maximum veril elde etmek için C vitamini içeren ürünleri kullanın. Mesela portakal gibi. C vitamini proteinle karşılaştığında her ikisi de maxsimum şekilde vücutça emiliyor. Ben bunları uyguluyorum, herkesin kendine kalmış.

dediğim gibi hiç söyleyen olmadı yada duymadım..herkes kendi doğrusunun yapıyor doktoru bile..
ama öğrendiğim iyi oldu bundada bir doğruluk payı vardır mutlaka..doğuştan kansızım ilaç kullanırken hiç doktorum söylemedi bana da..dikkat edicem kızıma pekmezi ayrı veririm..yoğurdu tek başına sevdirmeye çalışıcam olmazsa pudra şekeri karıştırayım artık ne yapayım..

canım işte tuz prinçle kıymadan köfte yapıyosunya ben baharat koymuyorum oğlum için

yuvarladıgın köfteleri su kaynatıyosun köfteleri suya atıyosun biraz haşlanınca un açıyosun unu ilave ediyosun kıvam buluyo tam pişmeye yakında yumurta sarısı ile limon suyu terbiyesini koyup bi taşım kaynayıp hemen arkasından erimiş tereyağını katıyorum oğluma kadar ayırıp tereyağına sonradan azıcık toz biberle karabiber katıyorum mis gibi bayılıyoo köfteyi elimle eziyorumm suyunuda ekmek doğruyoruzm azcık çok seviyoo

anladım iyiymiş bu..benim yaptığımda salçalı olanıymışolumunekankayizsmile böyle yapayım artık kızım da yesin..thanksa.s.

çok lezzeti oluyo canım yani biz ailece çok seviyoruz umarım sizde seversiniz

bak bide ben düğün çorbası yapıyorum kurban bayramındaki kemikli etlerden et suyu yapmıştım buz poşetleri var büyük marketlerde onlara koyup dondurmuştum oğluma yaptıgım sebze çorbalarına bi tablet atıyorum bide normal buzdolabı poşetlerine 2 su bardağı kadar hafif et pütürlü et suyu yapıp koymuştum bi tencereye su koyuyorum o et suyunuda koyuyorum kaynayınca içine un açıp kıvam bulduruyorum sonrada yağ yakıyorum birazda limon suyu oda çok güzel oluyo hem oğlumada yediriyorum

kasaptan kemikli et alıp sende yapabilirsin hem yapımı çok kolay oluyo misafir geldiğinde filan şişpşak hazırlayabiliyosun

kalciyum ve demir olayını ben biliyorum hamileyken kramplarım oldugunda doktorum kalsiyum vermişti ama demir hapını akşam bunu sabah al demişti aynı anda içme sakın diye uyarmıştı

bende olumun kahvaltısına mutlaka koyuyorum ayrıyeten elma püresinin içinede pekmez koyarım ben

bebeğinin yoğurduna ya elma suyu yada bebe bisküvisi koyabilirsin canım pudra şekeri koyma bence

Son düzenleme:
çok lezzeti oluyo canım yani biz ailece çok seviyoruz umarım sizde seversiniz

bak bide ben düğün çorbası yapıyorum kurban bayramındaki kemikli etlerden et suyu yapmıştım buz poşetleri var büyük marketlerde onlara koyup dondurmuştum oğluma yaptıgım sebze çorbalarına bi tablet atıyorum bide normal buzdolabı poşetlerine 2 su bardağı kadar hafif et pütürlü et suyu yapıp koymuştum bi tencereye su koyuyorum o et suyunuda koyuyorum kaynayınca içine un açıp kıvam bulduruyorum sonrada yağ yakıyorum birazda limon suyu oda çok güzel oluyo hem oğlumada yediriyorum

kasaptan kemikli et alıp sende yapabilirsin hem yapımı çok kolay oluyo misafir geldiğinde filan şişpşak hazırlayabiliyosun

kalciyum ve demir olayını ben biliyorum hamileyken kramplarım oldugunda doktorum kalsiyum vermişti ama demir hapını akşam bunu sabah al demişti aynı anda içme sakın diye uyarmıştı

bende olumun kahvaltısına mutlaka koyuyorum ayrıyeten elma püresinin içinede pekmez koyarım ben

bebeğinin yoğurduna ya elma suyu yada bebe bisküvisi koyabilirsin canım pudra şekeri koyma bence

canım ben de kurban bayramından kalma çok yaptım kemik suyu tabletlerivereliniortak onları kullanıyorum..sadece sebze orbalarına atıyordum senin dediğin gibi etli olanından çorba da yapabilirim..
bu yoğurt-pekmez olayı bitti artık:mymeka: çok kızdım doktoruma da..hamilleikte sadece demir kullandım ama süt alma yada kalsiyum içeren bişey demediÇok üzgünüm çoook zaten kansızım..
ya bi de bisküvi diyorsun ya kahvaltıda o hakkımızı kullanıyoruz biz yani 6 tane..en iyisi sade yedirmeye çalışayım yamiyor amabenneyaptımki

Back
X