- 25 Aralık 2016
- 31
- 45
- 3
- 43
- Konu Sahibi gnlbzkrt25
-
ilk 1 yıl ek gıda adı üzerinde yalnızca "ek gıda" olarak geçer özellikle BLW'de.. Birazcık daha sabretmek gerekiyor. Aylardır eline aldığı her şeyi aman yemesin aman şöyle aman böyle dediğimiz bebeğimize birden eveet artık yiyebilirsin diyoruz. Bu fiziksel olduğu kadar psikolojik de bir süreç.. Zamanla olacak.. Tadımlara sebze-meyve-süt ürünleri-yumurta sarısı şeklinde ilerleyin ve 3 gün kuralına da mutlaka uyun.. Fırlatacak.. Atacak.. Bunların hepsi zamanla olacak.. Ama lütfen çiğnemesine engel olacak püre bulamaç tarzı şeyler vermeyin.. İlerde çok zorlanırsınız..Arkadaslar oğlum 7 aylık 5 aylıkken yoğurt yaparak tadımlara başladım ama nafile yoğurdu sevmedi pureleri, muhallebileri, çorbalarI hiç birseyi yediremiyorum kaşık ile el ile hiç bir yöntem işe yaramadı. 1 2 haftadır mama ya başladık biberon alıyor anne sütüne de devam ediyor. Blw yöntemini de denedim eline aldığı gibi pat pat mama sandalyesine vurup yere atıyor. Biberon ucu gibi delikli fileye koydum o da işe yaramadı ne yapacağımı bilemedim zorlamak istemiyorum
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.3 gündür kabak ile tadımlara başladık. İlk gün çok ilgilendi her ne kadar cogunu minciklasada ağzına götürmeyi de başardı yalnız bugün 3. gündü ve biz dışarıda tadım denemesi yaptık biraz zor oldu ama kabağı sevdi. Yarın başka bir sebze ile denemeye devam edeceğim inşallah.ilk 1 yıl ek gıda adı üzerinde yalnızca "ek gıda" olarak geçer özellikle BLW'de.. Birazcık daha sabretmek gerekiyor. Aylardır eline aldığı her şeyi aman yemesin aman şöyle aman böyle dediğimiz bebeğimize birden eveet artık yiyebilirsin diyoruz. Bu fiziksel olduğu kadar psikolojik de bir süreç.. Zamanla olacak.. Tadımlara sebze-meyve-süt ürünleri-yumurta sarısı şeklinde ilerleyin ve 3 gün kuralına da mutlaka uyun.. Fırlatacak.. Atacak.. Bunların hepsi zamanla olacak.. Ama lütfen çiğnemesine engel olacak püre bulamaç tarzı şeyler vermeyin.. İlerde çok zorlanırsınız..
Bence harikasınız.. Tadım süreci zaten herhangi bir allerjisi var mı yok mu onun tespitine yarıyor.. Yani 7.5 aylık olana kadar öğün vermiyor BLW yöntemi.. 7.5 tan beri kahvaltı ve ara öğünler başlıyor :) Fırsat verirseniz, yapabilir.. Bebeğinize inanın :) Ben de okuduklarımdan cesaret alıyorum.. Biz henüz 5.5 aylığız.. Tadımlara az kaldı, umarım bizim kız da sever sebzeleri :)Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.3 gündür kabak ile tadımlara başladık. İlk gün çok ilgilendi her ne kadar cogunu minciklasada ağzına götürmeyi de başardı yalnız bugün 3. gündü ve biz dışarıda tadım denemesi yaptık biraz zor oldu ama kabağı sevdi. Yarın başka bir sebze ile denemeye devam edeceğim inşallah.
Ben işte ne yazık ki 6 ay dolduktan sonra evimde değildim tatildeydim tabii dışarıda ya da başkasının evinde yapmak biraz zor oluyor blw yi haliyle. Umarım sizin kızınız bu işi daha erken başarır dediğiniz gibi miniklerimize güvenmek bir de sabretmek gerekBence harikasınız.. Tadım süreci zaten herhangi bir allerjisi var mı yok mu onun tespitine yarıyor.. Yani 7.5 aylık olana kadar öğün vermiyor BLW yöntemi.. 7.5 tan beri kahvaltı ve ara öğünler başlıyor :) Fırsat verirseniz, yapabilir.. Bebeğinize inanın :) Ben de okuduklarımdan cesaret alıyorum.. Biz henüz 5.5 aylığız.. Tadımlara az kaldı, umarım bizim kız da sever sebzeleri :)
İnşallah başarır ve biz de umarım sabredebiliriz. Evet kötü denk gelmiş sizin, zorunlu tayin falan mı?Ben işte ne yazık ki 6 ay dolduktan sonra evimde değildim tatildeydim tabii dışarıda ya da başkasının evinde yapmak biraz zor oluyor blw yi haliyle. Umarım sizin kızınız bu işi daha erken başarır dediğiniz gibi miniklerimize güvenmek bir de sabretmek gerek
Memleketime gitmiştim bayram dolayısıyla ordan da tatile gittim bu sebeple iyi bir ek gıda geçişi yapamadık. Yalnız ben illa tam 6 aylık dolması gerektiğini düşünmüyorum tabii size kalmışİnşallah başarır ve biz de umarım sabredebiliriz. Evet kötü denk gelmiş sizin, zorunlu tayin falan mı?
Anladım olsun ya bence toparlarsınız :) Evet ben bekleyeceğim, hatta 7.5 aylık olana kadar öğün de vermeyeceğim inşallah :)Memleketime gitmiştim bayram dolayısıyla ordan da tatile gittim bu sebeple iyi bir ek gıda geçişi yapamadık. Yalnız ben illa tam 6 aylık dolması gerektiğini düşünmüyorum tabii size kalmış
Bence de zaten öğünler için 8 ay öncesi iyi değil. 2 gündür havuç veremedim patates veriyorum (daha önce 1 kez vermiştim ama) babaannemizin evindeyiz şimdi de. Çok aşırı ilgili değil etraftakiler yemek yerken aaa bu da istiyor diyip yediklerinden vermeye çalışıyor ama kaşık ya da başkasının ben de dahil elinden yemek istemiyor.Çok sabır gerektiriyor biliyorum ama üzülüyorum ek gıdaya geçemeyeceğiz diye. Çok aç ya da uykusu varken de vermiyorum verdiğim zamanlar da mı problem var desem.ÇıldirajammmmAnladım olsun ya bence toparlarsınız :) Evet ben bekleyeceğim, hatta 7.5 aylık olana kadar öğün de vermeyeceğim inşallah :)
Elindekinin yenilebilir bir şey olduğunu dahi bilmiyor.. Aşırı sabır gerekiyor.. Oral dönemde olduğu için telefon verseniz ağzına götürüyor.. Diş dönemi, atak dönemi sıkıntılı süreçler.. Yalasa, çiğneyip bir kez tadına baksa yeterli, sonuçta allerji tespiti yapıyoruz.. Evet, etraftakiler çok duyarlı sağolsunlar.. Allah bize güç versinBu arada alt dişleri çıkmış sanırım onun sıkıntısı var yani ağzına sürekli birseyler götürmesinin sebebi bu bence çünkü tat geldiğinde atıyor elindekini
Arkadaslar oğlum 7 aylık 5 aylıkken yoğurt yaparak tadımlara başladım ama nafile yoğurdu sevmedi pureleri, muhallebileri, çorbalarI hiç birseyi yediremiyorum kaşık ile el ile hiç bir yöntem işe yaramadı. 1 2 haftadır mama ya başladık biberon alıyor anne sütüne de devam ediyor. Blw yöntemini de denedim eline aldığı gibi pat pat mama sandalyesine vurup yere atıyor. Biberon ucu gibi delikli fileye koydum o da işe yaramadı ne yapacağımı bilemedim zorlamak istemiyorum
İlk başta öyle yapar arkadaşım tanıyor keşfediyor.sonraki zamanlarda yer merak etmeArkadaslar oğlum 7 aylık 5 aylıkken yoğurt yaparak tadımlara başladım ama nafile yoğurdu sevmedi pureleri, muhallebileri, çorbalarI hiç birseyi yediremiyorum kaşık ile el ile hiç bir yöntem işe yaramadı. 1 2 haftadır mama ya başladık biberon alıyor anne sütüne de devam ediyor. Blw yöntemini de denedim eline aldığı gibi pat pat mama sandalyesine vurup yere atıyor. Biberon ucu gibi delikli fileye koydum o da işe yaramadı ne yapacağımı bilemedim zorlamak istemiyorum
Yogurtla başlamak daha iyi sanki canımbenim kızımda 5buçuk aylık bizde ek gıda ya 2 hafta sonra geçeceğiz çok heycanlanıyor insan acaba yiyecek mi ya yemezse şimdi bende araştırma dönemindeyim 3gün kuralı çok mantıklı. bakalım doktorumuz ev yapımı yoğurtla başlayacağız dedi bazı doktorlar meyve suyu ile başlatıyor benimde kafam karıştı önce hangisi olmalı
Ne zararı olduğunu söyleyeyim ilerde aşırı alerjik bir çocuk oluyorBenim kizim tam 3.5 aylik anne sutu aliyor fakat dogdugundan beri benim sutum ona yetmiyor herseyi denedim sut arttirir diye hicbir faydasi olmadigini gordum anne sutu +mama veriyordum bayram tatiline gitmistik ve mamamiz bitti bayram dolayisiyla da heryer kapaliydi ve kasik mamasi almak zorunda kaldim bizimki yaladi yuttu yani eve dondugumde meyve puresi yogurt cicibebeli sebze corbasi filan vermeye basladim benimki hapur kupur yiyo masallah 6 aydan once verilmez filan diyorlar da annelerimiz eskiden nasil buyutmus bizi yani ne zarari olmuski anlayamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?