Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım bence kesinlikle ısrar etme anne sütü alıyomuş zaten muhakkak öğünlerde önüne koy bebek onu görsün ama yedirmek için çok ısrarcı olma bi süre sonra allışıcaktır. muhallebiyi ver önüne elleriyle koysun ağzına ben oğluma öyle yaptım hem farklı gelmişti hem de tadına alışmıştı kolay gelsin ama stres yapma güzel zamanlar bunlar

2 ay gibi bir zaman geçti tadımları bitirdik yavaş yavaş öğünlere geçtik pankek, bebek keki,kabak patates havuç çubukları, omlet sebzeli etli peynirli gibi denemeler yaptık sevdiği ve yediği şeyler salatalık sebze çubukları(1 2 lokma) bunun dışında gerçekten birsey yemiyor.Persentil değerleri gayet iyi,demir eksikliği vardı bu ay artmış.Bugüne kadar hiç zorlamadım.Önüne koydum mıncıkladı bazen ağzına attı beğendiğini çiğneyip yuttu yeri geldi tükürdü yeri geldi oynadı.Hala sabırla bekliyorum.

Çocuğun mizacina bazen de annein tutumuna bağlı yemekleri attığında birden toplamaya başlayan anne görünce çocuklar onun bir oyun haline gelmesine sebep oluyoruz.benim ablam daha bebeği ilk bu hareketi yaptığında onu masadan indirmişti ve uyarmıştı tekrar çıkmak isterse ona şans verir ve hareketi tekrarlamadigi sürece masada yemeye devam ederdi.bu inanılmaz ise yaradı yemek zamanlarını sizin belirlemeniz gerekir hadi yemek zamanı onu masasına oturtun ve kaşigini uzatın.yemeği hakkında konuşup dikkatini yemeğe vermesini sağlayın ama ise yaramiyorsa indirin aç kalmaz merak etmeyin ara ogunlerde süt verin ama yemek vakti deyin ona aç misin demeyin verdiğiniz gidayiyemezse onu haftaya verin o hafta başka bir şey verin zorlamayın o yerken üstüne doktugundr silmeyin bekleyin o bitirsin öyle halledin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…