Ek Kontenjan - Yardim

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Merabalaaar

yine ben

Simdi derdimi soyle kisaca ozetleyeyim, bu sene universite sinavina girdim istedigim puani alamadim (sayisaldim) mimarlik istiyordum, sinava tekrar hazirlaniyorum bu sene ama TMden hazirlaniyorum psikoloji-pdr istiyorum. Mimarligi ve psikolojiyi esit derecede istiyorum yani ikisinden biri olsa benim icin hic farketmez, bu sene TMden hazirlanmamin sebebi ise daha cok sevmem cografyayi edebiyati falan.

Simdii sorum su, bilgili ablalardan tarafsiz yorum istiyorum

bu sene universitesinde mimarlik acildi ve ek kontenjanla aliyor, annem gitmeyi dusunur musun bir sene daha hazirlanip kendini yipratma dedi. Ben ki zaten en fazla 15 dakika ayni kitaba bakabilen biri olarak bu senenin beni epey yipratacagini dusunuyorum. Yani bu seneden universiteye girip yil kaybim olmadan devam etmek isterim. Fakaat, bu universitenin nami beni biraz korkutuyor. Yanifalan diyorlar biliyorsunuz. (Amacim konuyu dine cevirmek degil lutfen konumu kapatmayin bilgi almaya calisiyorum). Sizce ne yapmaliyim. Egitimi iyi bir okul sanirsam.

ne yapmami onerirsiniz? Oraya geziye gittimigimizde okulun ogrencileri sakin gelmeyin falan diyordu :18:
ya da okul hakkinda bilgisi olan var mi? :44:

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten hangi okula gitsen öğrencileri gelme sakın der. Bu sene kazanamayıp seneye hazırlanacak biri olarak sana tavsiyem böyle bir fırsatı cemaat üniversitesi olduğu için kaçırma. Ben senin yerinde olsam hiç düşünmem giderim. 1 sene daha yıpranacaksın, strese gireceksin. Hem sen istemediğini belirtirsen öyle peşinden abiler ablalar da koşmaz. Ayrıca ne ön yargısı olabilir ki? Gizli bir örgüte üye olmayacaksın alt tarafı bir cemaat üniversitesine gideceksin.

Puanın kaçtı canım ? birde obp?

Simdi seneye kazanacagim garanti olsa gitmem aslinda, ama haklisin.
sen ne istiyorsun?

Canim puanimi hatirlamiyorum inanki ama siralamam 90bin sayisalda. Obp ne oluyor diploma notummu? 70li bir seydi o da.
ben de ne unutkanim ya simdi farkettim.

Puanını mı hatırlamıyorsun ?? !!!

Sıralamanı sormuyorum ben sana başka bir öneride bulunucam onun için obp yanı ortaöğrenim başarı puanınönemli bak bi netten mimarlık için 240 puan alman yeterli olabilir hemde sadece ygsden

Hangisi diye sorsam? :)

su an cok karisigim aslinda, seneye guzel bir puan yapsam daha cok istedigim okullara gidebilirim, ama nasil bi puan yapicagimi da bilmiyorum

Fatih Sultan Mehmet üniversitesi veya Melikşah Üniversitesi. Melikşah cemaatin ama FSM olmayabilir de :)

Ben 8 yıldır cemaat dershanesine gidiyorum. Yani ablalar bile benim kadar gitmemiştir o dershanelere ama yine de sevmiyorum. Kafa yapımız uyuşmuyor galiba

Bi sene daha kaldıramam diyosan bence değerlendir derim ama eğitimi nasıl ona da bak ben bu sene üniversite araştırırken fatihi çok önermişlerdi (önerenler cemaatten tabi) bu arada hukuk fakültesini tavsiye etmişlerdi ama ben özellikle hukuk bölümünü öyle bi üniversitede okumak istemedim ve başka üniversite tercih ettim eğitimi ama çok iyiymiş hukuk konusunda düşünen arkadasımın bilgisi olsun :)

Zaten hicbirmiz puana bakmadik ki siralama onemliydi?
ygs puanim 240i cooktan gecmistir lys puanimda 350-360 civariydi

fsm de cemaatin bildigim kadariyla, bi ara dusunmustum ben de

Tesekkurler, aslinda evet bir sene daha kaldirmak cok zor olucak
Ben olsam gitmezdim. Üstüne trilyar verseler yine okumazdım.
Neden:18:

Banlanmıyım şimdi ben sana özelden yazayım istersen

Seneyede bu puanlarda birşey yaparsan eğer mimar sinan marmara gibi büyük ünilerde yetenek sınavları oluyor hemde mimarlığa alıyorlar ilgilenirsen detay geçerim :)

Sınava hazırlık dönemi yıpratıcı bu maratonu bir yıl daha kaldırabileceğine inanıyor musun önce ona karar vermelisin. Ayrıca bence hayallerin önemli burada üniversite yada cemaat değil. İnsanların bakış açısını da boşvermelisin senin hayatın.

Canım kafa yapın uyuşmuyorsa bencede cemaat üniversiesi yazma ama yinede sen bilirsin..
Ben devlet üniversitesinde okuyorum..Ama her yerde abiler ablalar var..
Bizim sınıftakiler bile o kadar ısrar ediyorlar ki bıktırma derecesine getiriyorlar artık..
İyi düşün,hakkında hayırlısı olsun canım..

Ya da yazayım ya sakinim zaten

Ben gittiğim üniversite ile gurur duyuyorum son derece çağdaş ve Atatürkçülüğü yaşatan bir üniversitede okudum

Buna rağmen siyasi olaylarda o dönemde birçok çatışmanın da ortasında kaldığımız oldu. Etliye sütlüye karışmam desen de etkilenebileceğini düşünüyorum.

Başı kapalı arkadaşlarımız da vardı gay de hippi de ve hiçbirini diğerine üstün görmedim. Hepsini kabullendim ve ters ters de bakmadım. Ama gittiğin üniversitenin gereği bunu hissedemeyebilirsin. Üniversite dediğin ortam özgürlükçü olmalı ve birçok yapıdan insanı tanıyabilmelisin. Bu üniversitenin sana bunu sunacağını zannetmiyorum ve en basit ve yumuşak haliyle söyleyebileceğim ne o cemaati ne başka bir cemaati ne de başını çekenleri onaylamıyorum.

Ben kendimi böyle bir ortama ait hissedemem, karar senin.

Dipnot: Ha kafa yapıma uyuyor dersen, hiç lafım yok, güle güle git derim ama çelişkilerin var gördüğüm kadarıyla.

Son düzenleme:

aslinda bana israr etmedikleri surece bir sorun yok, ben kendimi hosgorulu olarak tanimliyorum. Bulasmasalar yeter. Aslinda istihare mi yapsam diye dusunmuyor degilim. Ama sonuc tam dogru cikiyor mu emin degilim ondan

evet haklisiniz..

Seneyede bu puanlarda birşey yaparsan eğer mimar sinan marmara gibi büyük ünilerde yetenek sınavları oluyor hemde mimarlığa alıyorlar ilgilenirsen detay geçerim :)
Seneye tmden giricem sinava :)

Banlanmıyım şimdi ben sana özelden yazayım istersen
Tamam :)

p
anliyorum. Ozgurlukcu konusuna katiliyorum, herkes kendi gorusunu olusturmus zaten degistirmek isteyen zaten ayagiyla gelir. Zorlamalari ve hosgorusuzlukleri beni cileden cikartiyor.
Ataturk hakkindaki dusuncelerimi kendime saklamayi uygun goruyorum su an icin, burdan karsi oldugum anlasilmasin. Ama her hangi bir cemaatle de iliski icerisinde olmak istemiyorum. Yeterince taniyorum onlari yapmaya calistiklari dogru mu bilmem ama tavirlari hosuma gitmiyor. Evet celiskilerim iste boyle ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…