Ek tercihhhh :((

Yagmuraras

Kara kaş gözlerin elmas..
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
555
5
46
İstanbul
Ek tercıh yapacağım kızlar ama kafam cok karışık (.
Ek tercıhte anestezı ,hemşirelik,ılköğretim mat,sınıf öğrtmnliği,Yeni açılanlardan pdr yazıcam ama nasıl sıralasam karar veremedim cunku bazılarını ozelden yazıcam ılk sıralara yazarsam tercıh bursu olucakmış indirim olucak ..
Ben ılk sıralara ogretmenlıkler sonra sağlıkları yazmayı duşundum ama karar veremiyorum..

Sınıf yazma,ilk sıralara sağlık yaz,lapış kapış alıyorlar,sonra öğretmenlikleri yazarsın

öğretmenliklerden ilk tercihin pdr olsun sağlıklarıda öne al diğer öğretmenlikler en son olsun.

Sınıf yazma,ilk sıralara sağlık yaz,lapış kapış alıyorlar,sonra öğretmenlikleri yazarsın

Aslında ılk sıralara sağlık yazmayı düşündüm ama korkuyorum ...Yapabilirmiyim bilmiyorum..İgne yapılınca içim bir garip oluyor ..Alışayım dıye ınternetten iğne yapılırken izliyorum ama içim bi kötü oluyor..Oysa kı ılk tercıhımde kac tane hemşirelik yazmıştım gelmedı bura gelır sanırım burayı tercıh etmemıstım ılk tercıhte fiyatından dolayı

Alışırsın ya,zamanla,oturup harıl harıl kpss çalışmaktan daha çabuk alışırsın

Bence ilk tercihin PDR olsun. Şuan en rahat atamalar o bölümde öğretmenlik olarak. Sınıf öğretmenliğini yazmanı tavsiye etmem çünkü atamaları en zor bölüm sınıf öğretmenliği. Atananlarda köylere atanıyormuş öncelikle. Ben senin yerinde olsam PDR-Hemşirelik-Anestezi-Matematik-Sınıf yazardım sırasıyla.
Ama severek yapmayacaksanız hemşirelik yazmayın sonra biz hastalar çekiyoruz cefasını

öğretmenlikleri boşver derim canım bir öğretmen adayı olarak bunu söylüyorum tamamen şans işi oldu artık ben girerken kpss puanı gayet iyiydi alım cok fazlaydı bu sene bi anda alımlar yarıya düştü puan eskiye oranla tavan yaptı bircok öğretmenliğin tadı kactı artık atanamadıktan sonra da zor yani yine de sen bilirsin

:94: Severek mı sevmeyerek mı bılmıyorum kı :26:
Aslında sevilmeyecek meslek değil ama ben hemşirelikte tam karar veremedim...

:94: Severek mı sevmeyerek mı bılmıyorum kı :26:
Aslında sevilmeyecek meslek değil ama ben hemşirelikte tam karar veremedim...

Hemşirelik güzel meslek ama herkesin yapabileceği birşey değil bence. Mesela ben yapamam o yüzden iyi düşün karar ver. Ama iğne vuramam diye düşünme benim bi tanıdığım kandan korktuğu halde doktor olmuş zamanla alışmış öğrencilik döneminde.

Hımm ..evet böyle olabılır teşekkür ederimm..Ama ilkogretım matematık ogretmnlıgı de ıyı değil mi?

canım artık öğretmenliğin önünü kapattılar atanmak zor.

çok zor.sağlık pdr din kültürü ana okulu dışındaki bölümleri sonlara bırak

bu arada öğretmenim.

ben herşeyi yaparım diyorsan sıralamayı bu şekilde yap hayır sevdiğim meslek olmadan olmaz diyorsan en istediğini ilk sıraya yaz

unutma yaklaşık 40 yıl aynı mesleği yapacaksın.

Kesın gelsın diye tercıhlerımın cogunu doldurucam ögretmenlıklerden sınıfı en sonlara yazarım hatta 2 yıllık sağlıktan da yazcam başka bolumler bu sene kesın gıtmek ıstıyorum geçen sene harap oldu kazandım dondurdum saçma sapan bişeyler oldu..
İlkogretım mat ıstıyordum daha cok ama cevremdekılerde sağlık yaz en ıyısı dıyorlar bense korkuyorum hemşirelikten biraz ..anestezı de de amelıyatları gorucem...Çevremdkıler benden bıktı valla durmadan soru sormamdan

Son düzenleme:
ilk kesinlikle pdr olsun sağlıkla alakalı iğne yapmıyacağın bölümler var çok en son bencede öğretmenliği yaz hemşireliğin çok zor olduğunu duydum bide

canım hemşireliğin nöbet tutması var zor kısmı

pdr de ise senın okulda bir odan oluyor ve sabah sekiz akşam 5 çalışıyorsun derse girmiyorsun okulda psikolojık danışmanlık yapıyorsun nöbet tutmuyorsun öğrenci gelmedikten sonra odanda oturuyorsun

sene başlarında rehberlik planlarını yapıyorsun

ayrıca normal öğretmenlerin alamadığı ek dersi alıyorsun 1800 artı en az 500 tl ek dersle 2300 civarı para alıyorsun iki aylık yaz tatili de cabası.hafta sonu tatıllerini söylemem gerek yok sanırım.

şimdiki aklım olsa kesinlikle pdr okurdum.

Teşekkür ederim :) verdıgınız öneriler için..İnşallah hayırlısı olur

pdr mezunuyum 3.yılım meslekte memnunum öneririm. çalışma imkanı oldukça fazla bir bölüm. kpssde 84 gibi bi puanla memleketime istediğim yere atandım

ilk kesinlikle pdr olsun sağlıkla alakalı iğne yapmıyacağın bölümler var çok en son bencede öğretmenliği yaz hemşireliğin çok zor olduğunu duydum bide

Hemşirelik bence de zor derslerine baktım bussuru sayısal ders..Anotomı,patalojı bussuru valla aklımda degıl suan..Ama ben hemsırelıkte bebek hemsıresı olmak ıcın hemşireliği tercih ettim aslında.:)
Dogumdan sonra bebeklerle ilgilen hemşire olmak ısterım aslında :)

Pdr yı yazıcam kesınlıkle ılk sıralara ama yenı acılan bölümlerden ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…