Ekim 2009 Bebekleri'nin 1. Doğumgünü Hazırlıkları

yasmin bebeğim çok hoş
o havuçlu patates benimd menümde var ayrıca bahsettiğim sahte kumpirleri bende muffn kağıdında koyuyorum
diğer ekledklerin süper külah fikrini çalabilirim yüksek müsadenle

çal bi,tanem zaten bende fikir olsun sizlerede die ekledim o külahları kekini ayrı pişirip içine koyarsan dah kolay oluyomuş üstünede tabiki mis igibi dondurması valla bizim erken olmasaydı çok tarif çalcaktım sizlerden hehe

musyassss anam ne hamarat hatunsun sen. o poğaçaların tarifini alabilirmiyimmm :kedi: birde kelebek lolipop fikrini çalıyorum şeker aklinialirimsmile çünkü bizimki tam bir bebek partisi olucak en büyüğü iki yaşında en küçüğüde 4 aylık olmak üzere tam 9 bebiş olucak partimizde delikafadulden ayyy heyecan bastı şimdiden he.
ben çok uzun bi mönü düşünmüyorum kısaca aklımda belirenler ;
pastamız
patates civcivler
zeytinli kek
kol böreği
poğaça
surat kurabiyeler
kısır ( olmazsa olmazım benim cokacimcoook )

ev süslerini kendim yapayı planlıyorum. kapıya bir rakamı.içeriye bol miktarda balon ve strafordan iyiki doğdun yazısı, misafirlere dağıtmak içinde Devrim'in resminin olduğu küçük anahtarlıklar. mavi tüller içinde olucak.

canım adı sakallı poğçaymış:9 tarifide bu
Hamur icin Malzeme :

2 su bardagi ilik sut

1 su bardagi sivi yag

1 cimdik tuz

1 paket maya

2 yemek kasigi toz seker

1 yumurta ( beyazi icine, sarisi uzerine )

Aldigi kadar un

Icine:

Krem peynir, beyaz peynir karisimi

Maydanoz...

Yapilisi:

Ilik sutun icinde mayayi iyice erittikten sonra diger malzemeleri de ilave ederek ele yapismayan yumusak bir hamur yapin ve kabarmasi icin kenara birakin... Mayalandiktan sonra yumurta kadar bezeler alin ve yine yumurta gibi hafif oval sekil verin. Yumurta sarisi surdugunuz pogacalari 170 derecede kizarana dek pisirin.

Peynirin pogacanin icinden dokulmemesi icin krem peynirle karistirdim, siz isterseniz sadece beyaz peynirde kullanabilirsiniz. En son olarakta maydanoza batiriyoruz

aaa bu benim favori poğaçamdır izmirli kızlar bilir =)) ama ben malzemeyi içine koyarak kapatıyorum ve üzerine çörek otu ve susam koyuyorum...ayrıca içindeki malzemeyi sosisli,peynirli,zeytinli vs... yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor...

oyy en sevdim poça içinden peynri fışkırmış işe giderken hergün alırıdm :))

ben böyle büyük partileri göze alamıyorum çok hoşuma gidiyor ama Miracın uslu durcağından şüpheli olduğum için sanırım aile içinde yapıcaz basit bişi

kız benimkide basit olcak menümüde en kolaylarından buldum hazırladım zaten malzemeler aynı genelde kulşlanılan ve basit hepsi 12kişi olcak zaten hediyelik bişi yaptırmaya fırsatım bile olmadı geögeç kaldık son anda karar verilen dogum günü bukadar olur napi,m seneye kısmetse güzel bişi yaparım bahcede

ay bunlar mı basit mi ay, yok ben hakkaten bilmiyorum bişi. Bu arada muffin kalıbı kumpiri görmem iyi oldu, gece yatrken aklıma takılmıştı bu aybike bu sahte kumpiri nasıl servis yapacak diye:)) çok ciddiyim:))

Yaseminnnn,bende dünki araştırmadan sonra kumpir yapmayı düşnmüşdüm,çok şirin duruolar muffin kalıplarında,
ayrıcaaaaaaaaa
o külahların daha farklı bi versiyonunu buldm ben.hemen ekliyorum sizler için..

MALZEMELER:

16 Tane için

* 12 Milföy hamuru
* 1 Lt süt
* 6 Yemek kaşığı nişasta
* 6 Yemek kaşığı şeker
* 2 Poşet krem şanti
* 2-3 Yemek kaşığı file badem
* 12 Adet külah

Önce milföyleri biraz merdaneyle inceltiyoruz.İnce şeritler halinde kesiyoruz.Pastaneden aldığımız külahlara üst üste gelecek şekilde sarıyoruz.Bu şekilde külahlarımızı fırında pişiriyoruz.Diğer taraftan tüm malzemeleri karıştırıp muhallebisini pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız külahlarımız soğuyunca muhallebiyi içlerine dolduruyoruz.İsterseniz içinme patates püresi de doldurabilirsiniz.Külahlarımız hazır afiyet olsunn.:)))

cnm evet bunlarıda nette görmüştüm çok şeker bunlarda şimdiden ellerine saglık cnm yaş maya o daha güzel kabarıyo çünkü yaş mayayla

bak buda hoş bundanda yapılabilir öteki külahı büyüklerden pek yiyen olmaz dedi eşim bende başka alternatif araştırıyım dedim

yasemin tarifini verdiğin poğaçanın mayası instant mayamı yaş mayamı acaba

canım paketlerde satılıyor ya toz maya ben onunla yapıyorummm

ay herşey çok güzel görünüyor kızlar,tek tek dolaşmak lazım hepinizi cokacimcoook

ondan sonra verilen kilolar hooop geri kaydirigubbakcemile3

Kızlar bide çok cici börekler gördüm..

Lorlu Minik Milfoyler

Malzemeler:
24 adet minik börek için:

* 8 adet milföy hamuru
* 200 gr tam tuzsuz lor peyniri
* 1 adet domates,
* 1 adet kırmızı tatlı biber
* 1 avuç çekirdeği çıkmış siyah zeytin
* maydanoz
* üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

* Domatesi, biberi minicik küpler şeklinde doğrayın.
* maydanozu, zeytinleri incecik kıyın
* lor peynirini çatalla ezin ve tüm iç malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
* İç malzemeyi milföy hamurlarının içine yerleştirip rulo yapın.
* Her ruloyu 3 parçaya kesip, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
* Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…