Ekim 2009 Bebekleri'nin 1. Doğumgünü Hazırlıkları

musyas sağol canım.
nisanur kalbeği iki katlayıp ortasından küçük kesikler atıcaksın.

külahlada oluyomuş mesela eski bigün önceden yaptıgınkeki degerlendirmek amaçlıda cnm içine doldurabiliyomuşun tarifte öyle diyo

içi bos olanlarida oluyor canim isteyen dolduruyor a.s

su sondaki kulahlardan benim tarif listemde var icine labne peyniri doldurup uzerini maydonoz dereotuyla susluyorum ve hamurunu kendim yapiyorum cok guzel oluyor.....

offff kızlar tarifler süper pastalar süper ....benim de menümde havuç şekilli mercimek köftesi var. kuzenimin kızı için yapmıstık daha önce herkes cook gülmüştü:))) su kelebekli lolipop fikri güzelmiş yahuu ben de mi yapsam acep ? ama bizim dogumgününe gelen bebeklerin hepsi bir yasına yeni basacak yani daha büyük yok.bunlar ilgilerini ceker ama yırtıp atarlar:)) caaba bebeklere verebilmem için ne olabilir ki????

eti cici bebe kaydirigubbakcemile3

seherciğim senin zeytinli kekin harikaydı bebem onun tarifini de verirmisin

benim favori kekim çok seviyorum yemesinide yapmasında tarifide vereyim hemen

4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
beyaz peynir,kaşar,(yada evde hangi peynir varsa sırf kaşar koymuyorum lastik gibi oluyo)
dereotu,maydanoz
zeytin
kabartma tozu
tuz
2 su bardagı un (unun miktarını içine koydugum malzemeye göre ayarlıyorum klasik kek hamuru kıvamı olucak kadar koyuyorum)
yapılışı :
yumurtalar çırpılır yag ve unu kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpılır kalan malzemlerde ilave edildikden sonra kaşıkla karıştırılıp 175 derecede pişirilir.
not : kalıbı margarinle yağlayıp un serperseniz yapışma olmuyo.

canım bu benimde çok sevdiğim bir kektir ama ben içine peynir koymuyorum ve sıvı yağı direk zeytin yağı olarak kullanıyorum ve içine azda kekik katıyorum. tavsiye ederim denemeni ayrıca bende seninkini bi deniycem laziz görünüyo cokacimcoook (tuzlu gıdaları sevdiğim çokmu belli oluyo ne )

boshayallersmile kaydirigubbakcemile3

aslında iyi fikir:))) cici bebeyi nasıl süsleyebilirim ki:))))

üstünde bebek resmi olan gri bir paket içinde olabilir belki:)) Hatta eti cici bebe bile yazabilir üstünde 30 vitaminli diye. Ayol bir yaş altı çocuk ne anlar süsten koy kasenin içine ver gitsin:))))) şaka tabi fikrim gelmişti sadece.

kekikde yakışabilir doğru diyosun bu tarifin orginali zaten zeytin yağı ile ama bizim maaile zeytiinyağı kokunu sevmediği için yapamıyorum maaleseff mısırözü yagı kokuyorum bende

opuyorumnanaktan

bu nu nasıl yapabılırım ? yanı sekerın gecmesı için o deliği nasıl acabılırım?....

fikir çok güzelmiş:teytey:, kendi kızıma d ayapayım bunu, deliğin yapılması çok kolay, kelebeği ortadan 2 ye katla,ortasına 2 tane kesik at. bu kadar..sositososito

Ben de Eminönü ne gidip pasta kurabiye malzemelerini ve kıyafetini de aldım.

[IMG=http://img838.imageshack.us/img838/879/dsc07724p.jpg][/IMG]
Bu forumun yemek bölümünde bulduğum kurabiye tarifi var.

Ayrıca daha önce bir dergiye çay saati sayfasında tarifleri veriyordum.Onlardan birkaçını yapmayı düşünüyorum .Belki sizede fikir olur.Resimleri interneten buldum.Kelebekli benim yaptığım .Kuğulu ise yaptığıma benziyor .................

=http://img840.imageshack.us/i/004nzj.jpg/]
[/URL]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…